Blauwe winstpakker

Stukje over de blijheid van de kleine dingen in het leven!
Blauw is de kleur van mijn tas, schoenen en bril. Ooit heeft een kleurendeskundige vastgesteld dat ik een herfsttype ben en dat elke kleur bij mijn huid past. Mooi zo’n makkelijke huid, maar die wordt er op zichzelf niet mooier op en toont sporen van vergankelijkheid. Mijn huid wordt slapper, krijgt vlekjes en natuurlijk rimpels en komt steeds ruimer om me heen te zitten.
En dan m’n ogen. Mijn oogleden waren zo uitgezakt dat ik bv. ’s avonds ze bij het tv kijken met m’n vingers moest spreiden. Ken jij ook dat gevoel? Ik ergerde me daar blauw aan. Daar is wat aan gedaan, vijf weken jl. zijn mijn oogleden ingekort. De operatie is gelukt!
Het is goed genezen, alleen voelbaar nog wat onderhuidse blauwe plekjes (die heel erg pijn doen, maar daar ga ik niet over piepen). Goede genezing.
Het licht in mijn ogen is zichtbaar verbeterd. Blefaroplastiek 5.1.

Blauw is niet alleen zichtbaar op mijn gezicht aanwezig geweest deze maand: waar de zomer over ging in de herfst. Die strak blauwe luchten verwarmde niet alleen mij op het strand in Zeeland, en op een terras en in mijn eigen voor- en achtertuin. De herfst laat zich zichtbaar zien in de dwarrelende blaadjes. Het is net als vorige jaren… maar ik zie het, met een heldere blik. Herfst is voelbaar, want vandaag is de schuifpui nog niet open geweest, het is koud.

Zoals de herfst begint in Nederland worden de zonsop-onder-gang waar ook ter wereld vastgelegd en gedeeld. Ik geniet daar enorm van en deel mijn foto’s waar ik blij van word op Instagram. Helaas komt informatie waar ik verdrietig van word keihard binnen. Ik hoop dat de blaadjes mijn gevoeligheid kunnen bedekken, deze herfst en de komende tijd.

En dan mijn nieuwe blauwe emmer; Tijdens het boodschappen zag ik een kleine emmer, een blauwe en daar werd ik heel blij van. Natuurlijk heb ik al een emmer, zo’n zwarte en zware bouwemmer, maar er moet hier gelukkig niet meer worden verbouwd. Nee, er moet hier worden schoongemaakt. En hoe kan je dit stom vervelende, maar dankbare werk nou beter doen dan met een kleine blauwe emmer waar max vijf liter in kan?

Het scheelt verbruik van water en sjouwen: energie beperken

Ik ga heel zuinig zijn op deze blauwe winstpakker van € 1,50 en blijf er voorlopig naar kijken, dat kan ik nu goed.
blauwe emmer 5 liter

8 thoughts on “Blauwe winstpakker

 1. Zo fijn dat je oogoperatie is geslaagd! Meer licht lijkt me heerlijk.
  En ja, het is een mooi emmertje – zou hier ook goed kleuren in mijn Zweedsblauwe kabouterhuisje:)

 2. Blauw is mijn lievelingskleur en in mijn huis en aan mijn kleding is dat terug te zien.
  Dit is uit mezelf ontstaan, heb nooit zo’n kleurentest gedaan. Had ik wel graag gewild. Ook weet ik van mezelf dat ik een lente/zomer type ben, tenminste, van die jaargetijde hou ik nou eenmaal. Een test zou anders uit kunnen vallen. Ik creëer elke dag een dun blauw oogpotlood randje om mijn ogen. Blauw ik hou van jou ?
  Nu snap je dat jouw blog mijn aandacht trok.
  Fijn Marjanne, dat jouw oogoperatie goed gelukt is. xx
  Oh ik heb ook een blauw 5 liter emmertje voor de schoonmaak. Dit zal je vast niet verbazen. ?

  1. De ingreep is afgelopen week goed gekeurd Linda. Herstel kan nog een jaar duren, lang he.. tis dus niet niks.

   Blij dat ook jij de kleine, blije dingen kan zien O/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: