Digitale parkeerkaart gehandicapten

Vind jij het ook leuk om naar Amsterdam te gaan om familie of vrienden te bezoeken of musea of theater? Dan kan je dat doen met de auto en op de gracht parkeren of in 1 van de vele parkeergarages die de hoofdstad rijk is. Het is veel goedkoper en handiger om te parkeren onder de Johan Cruijff Arena of naar het olympisch stadion te rijden. Daar koop je een combinatieticket Park en Ride en de metro en tram brengt je waar je heen wil en goeie benen ook.

Dat is mijn geval ff iets anders sinds 2008 ben ik in het bezit van een gehandicapten parkeerkaart. Zodat ik dicht in de buurt kan parkeren en om te doen wat ik wil. Ik hoef mijn energie niet te verspillen aan het zoeken naar een open parkeerplek en dan een kaartje te halen, terug te lopen en kaartje onder de voorruit te leggen. Er bestaan gelukkig nu goeie parkeerapps….. waar je je op aan- en af kunt melden.

De basisregels om te parkeren op een gehandicaptenplek zijn landelijk het zelfde. Wel hanteert elke gemeente een ander beleid mbt betalen voor je parkeerplek. Weet dus waar je parkeert en wat je wel en niet kunt met je GPkaart duidelijk zichtbaar onder je voorraam.
Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart opent slagbomen die voor anderen gesloten blijven.

Even terug naar Amsterdam, waar je met je gehandicaptenkaart en auto op naam een digitale parkeerkaart voor bezoekers kunt aanvragen.
Zo komt jouw auto op kenteken te staan en bij controle in de stad door parkeerhandhavers blijk je in het parkeersysteem te staan. Je kunt overal parkeren, behalve op de daarvoor bestemde gehandicaptenparkeerplaatsen. Dit is om de stad toegankelijk te houden en te maken. Deze digitale parkeerkaart bracht mij al op leuke plekken en stoepen.

Bijvoorbeeld op de stoep voor Carré of om even te shoppen en op elke plekje die ik zie zet ik hm neer. Dat is fijn, heel fijn.
Trouwens het best bewaarde geheim is dat naast het concertgebouw sowieso acht gehandicapten parkeerplaatsen beschikbaar zijn, waar je dus alleen met een kaart mag parkeren.
Je kunt in het lichte restaurant ook voortreffelijk lunchen  van 8.00 uur tot 23.30 uur. Je hebt een pracht uitzicht op alles en iedereen die voorbij loopt, weer of geen weer. En aan de overkant van het concertgebouw is het Museumplein met de grote drie; Stedelijk, Van Gogh en Rijksmuseum op rol of loop afstand. Leuk en handig!

Amsterdams heet hun bezoekers van harte welkom en zeker degene met een gehandicaptenkaart.
Klik deze link aan voor parkeren gehandicapten. 
Inloggen doe je met DigiD.
Je hebt een scan nodig van je:
Handtekening
Rijbewijs
Kentekenbewijs van je auto
Gehandicapten parkeerkaart
En je N.A.W.

De bevestiging volgt binnen een maand via mail of post als je dat liever hebt. Elk jaar moet je deze *kaart opnieuw aanvragen. Let op de tot en met datum, want een bekeuring valt zo op je deur mat, zie foto.

Ga je met een andere auto dan die van jezelf dan kan je het kenteken doorgeven via de site. Of kom je er toch niet uit, zoals mij laatst gebeurde, bel dan even naar parkeerbeheer 14 020. Hulpvaardige mensen tref je dan aan de telefoon.

Link naar parkeren in Amsterdam

Digitale parkeerkaart, Amsterdam, blog overhaar, hoe aan te vragen, DigiD

6 comments

  1. Gebeurd gelukkig steeds minder, vanwege bewust zijn en hoogte verkeersboete (Als u zonder vergunning parkeert op een invalidenparkeerplaats kunt u een bon krijgen van € 370,-. Zelfs als u per ongeluk met één wiel in zo’n gehandicaptenparkeerplaats staat, riskeert u dit bedrag)
   Dank voor je mede ergernis Rob.

 1. Uitgebreid en duidelijke uitleg voor diegene die het, helaas, nodig hebben.
  Ook ik erger me aan mensen die een invalideplek inpikken.
  Laatst las ik een bordje ” Neemt u mijn plek in, neem dan ook mijn handicap”
  Dat vond ik wel een goede opmerking 😀

  1. Door dit soort mooie bordjes worden we bewust dat rijvaardigheid iets anders is dan het hebben van een loopbeperking.
   Na 10 jaar ben ik er blij mee, allen zolang mogelijk zelfstandig blijven, geeft gezondheid. Dank Hiltje!

Geef een reactie