Ik ben pissig! #21

Heb een heel apart gevoel van binnen, zijn het vlinders in mijn buik?! NEE, ik heb pijn bij het uitplassen en ik vermoed dat ik een blaasontsteking ‘cadeau kreeg na mijn longoperatie, vanwege ‘vieze’ blaas catheterisatie. Een niet goed uitgevoerde verpleegkundige handeling.

Chapeau! Voor mijn huisarts! Zij was het die direct actie ondernam toen ik mijn klachten vertelde en mij doorstuurde naar het ZH voor nader darmonderzoek. Zij die er altijd is en was m.b.t. zorg om mij, om ons.
Zij is zo’n huisarts die je iedereen gunt, ze is kundig en duidelijk en een arts bij wie ik me veilig voel. Ik kan altijd bellen… wanneer nodig.

Ik bel op 4 mrt. jl.  en krijg logisch de arts-assistente aan de telefoon; “Hoelang heb je dat al?” vraagt ze geduldig. Ik weet het niet precies en antwoord… ‘Tja? was het nou al vanaf mijn darmoperatie of pas sinds mijn longoperatie?’
Ik ben duidelijk de draad van de kalender kwijt. Het maakt niks uit wanneer en ik mag mijn urine inleveren voor verder onderzoek. 2 uur later werd ik teruggebeld; “Inderdaad u heeft blaasontsteking, u krijgt daarvoor furadantine..” (breed spectrum antibiotica specifiek voor blaasontsteking) “oja.. en uw urine gaat naar het laboratorium, op kweek.”
“Belt u maandag 9 mrt. even terug, om te horen of de furadantine inderdaad de juiste antibiotica voor uw urinebacterie is”. “Mogelijk moet u overstappen naar een specifieke antibiotica die hoort bij die bacterie. Voorzichtigheid geboden, want u bent net geopereerd.” antibiotica

Maandag 9 mrt. blijkt mijn urinekweek uitslag niet binnen te zijn.
Woensdag 11 mrt. dan?
De assistente; “Nee, uw urine is onvindbaar, er is van u niets ontvangen op het lab.” “Nee, u krijgt geen vervolg kuur, het moet eerst duidelijk zijn welke bacterie de klachten veroorzaakt?” “Ik overleg met de huisarts.”
Donderdag 12e zelf maar weer gebeld, want ik hoorde niks meer. HUH?
Vrijdag 13e opnieuw ochtendurine afgeleverd en bij de terugkoppeling hoorde ik: “uw urine vertoont nog lichte sporen van een ontsteking, kijkt u het van het weekend aan of u meer klachten krijgt, de furadantine heeft nog drie dgn. nawerking.”

Vanochtend 16e gaf ^F. wederom mijn urine af.
De telefonische mededeling dat mijn urine per ongeluk WEER is weggegooid .. deed mij weer zuchten… pissig worden zou beter passen, maar wat heb ik eraan.
De assistente; “Wel vol met bacteriën mevrouw, helaas en Sorry, sorry.” “Kunt u morgen wederom urine langs brengen, mag ook nog vandaag, dan kan het naar het lab. om op kweek te zetten.
IK: ” Helaas heb ik nog een vervoersverbod, dus dat ga ik niet redden.
Zij: “Morgenochtend is ook goed.” zei ze geruststellend.
Ik: Oké dan, ik heb het er maar mee te doen, want nierbekkenontsteking ik had het ooit.. nee, dat wil ik nooit meer hebben..
De 17e bracht ^F. opnieuw mijn ochtendurine waarvan de uitslag op z’n vroegst vrijdag bekend zal zijn, maar het kan ook maandag 23e worden.
Zij: “We kunnen u nu wel antibiotica voorschrijven”
Ik: Op mijn vraag of dat nou handig is? omdat de bacterie nog niet bekend is ……..

Zuchtend reageerde ik: “maar vorige week, zei je collega ……… ach, laat maar ….!”

Pissig!?
Met een zeurderig en weeïg gevoel en niet alleen in mijn onderbuik typte ik pissig met tien vingers blind dit stukje.

Oproep van minister Schippers van VWS meer kennis over antibiotica nodig 

8 thoughts on “Ik ben pissig! #21

 1. Oh Marjanne, ondanks de ellende achter je verhaal moet ik toch echt weer lachen. Nog lang niet uitgepist, zo pissig ben je er om! Ik herken zo je verhalen en frustratie.
  Ik hoop dat het helpt dit van je afschrijven. Bundel het en biedt het aan aan Edith.
  Ja, jouw woorden: delen = helend!
  knuffel,
  Anke

 2. oh oh dat is niet fijn en zeker niet erg handig van de dames! Bel je huisarts en kijk of zij spoed achter de kweek kan zetten, woensdag moet uitslag er kunnen zijn lijkt mij en weet ik dan weer uit ervaring. Succes lieverd en dikke kus X

 3. Dank @Anke, @Petra, @Hiltje, @Irene ea.
  Vanmiddag hoorde ik na veel aandringen van mijn kant om welke bacterie het gaat; E-colli. Eén zakje met antibiotica oplossen net voor het slapen gaan en twee uur daarvoor geen drank en of voedsel tot me nemen. Dan maandag 23e weer urine inleveren ter controle.
  Oh wat ben ik blij dat ik nog zelf kan nadenken en doktersassistentes in beweging kan brengen.
  Drie weken verder, start van eerste pil furandatine, hoop ik dat deze 3 gr. Monurol daadwerkelijk gaat helpen om die E-colli te killen. Is ook iedereen meteen van mijn gezeur af.

 4. Goddomme! Daar zit je echt op te wachten #not! Natuurlijk kan er wel eens iets fout gaan maar dit is wel heel bont!
  Sterkte maar weer dappere, sterke vrouw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: