nav-left cat-right
cat-right

Inlogcodes, waar sla jij ze op

Negen en tachtig inlogcodes van abonnementen, webnieuws en social media en minstens zoveel gebruikersnamen en wachtwoorden bezit ik.
Al deze gegevens zijn nu ingevoerd in een Excel bestand vanaf alle losse papiertjes en boekjes, welke niet allemaal goed leesbaar waren. Een ware ergernis.

Een nieuw wachtwoord aanvragen is in principe zo aangevraagd. Waar sla jij ze op?

Er kon ook geschrapt worden. Sommige bedrijven die sinds kort -2014- niet meer bestaan, konden eruit.  #TenPages  #Selexyz #Polare #Tivoli ook het goedkoper bellen naar het buitenland via #JaJaH en #Skype is opgeheven, want we FaceTimen tegenwoordig  ;-)  en vanuit Frankrijk kan gratis naar Nederland worden gebeld.

Een wachtwoord invoeren
Verplicht met Hoofdletters, met Tekens, niet meer dan 8 of 6 of een combi daarvan. En dat ene wachtwoord is tie nou wel of juist niet hoofdletter gevoelig.
Moet je dit nou wel of niet bewaren op je pc. Zoveel wordt ook aan de verschillende emailadressen gekoppeld. GEK. Wanhopig word ik ervan!

Mijn eerste social media inlogcode was een feit bij het aanmelden bij Schoolbank in 2003.  Internetbankieren deden we al snel als eerste in onze sociale kring. Schoorvoetend dat dan weer wel. Stel je voor dat iemand je pc. kon kraken. Hebben daardoor het raarste, meest onhandige gebruikersnaam die een mens kon verzinnen. Deze naam kan niet worden veranderd bij die bank en internetprovider.

Het stelt me zelfs niet gerust dat ik niet de enige ben met deze ergernis…. en dan heb ik het nog niet over pincodes en DigiDcode.

BvZ6W4eIEAEE-wa

De Correspondent 29042014

Over Mijn DNA
Mijn FSHD type2

5 reacties aan “Inlogcodes, waar sla jij ze op”

 1. Hans schreef:

  Er zijn speciale apps voor dit probleem, daarin kun je je logins opslaan. Hoef je nig maar één login zelf te onthouden, namelijk die van deze app. Zoual die logins in ieder geval nooit in een (onversleuteld) spreadsheet opslaan! ;)

 2. Marjanne schreef:

  Mij werd lastpass.com aangeraden. Maar ik gebruik ook wel vaak dezelfde… HEUL slecht zei de ict-man van t werk toen. Tsja…

 3. Irene van Putten schreef:

  Ik gebruik 1Password. Dat is een fijne app, voor op de iMac en die werkt ook samen met de diverse browsers.

  Best wel prijzig, maar je krijgt wel waar voor je geld.

Geef een reactie