Mei 2020 is voorbij #blijfthuis #vermijddrukte

Het was heerlijk weer en het leek wel zomer in mei. Zodoende stapte ik vaak op de fiets voor een rondje Maximapark om de hoek met de geasfalteerde fietsstrook ’t Lint van 6 meter breed waar skeelers, wandelaars en fietsers elkaar moeten passeren en nu op anderhalve meter. Ik zag de rhododendrons hun prachtige kleuren krijgen en de lelies in de vijver.. Volg de bordjes vlindertuin, prachtig! Tuinontwerper Piet Oudolf.

In Tuinesië en live concerts via Instastories en nog een paar dagen verblijf in zonnig Zeeland maakte het bijna een vakantiemaand.

Ik wandelde zelfs in Berlijn vanaf mijn stoel en beleefde zo mijn eerste digitour. Dat is leuk en een aanrader! Wel drie keer liep ik mee.

Muziek:
Vier zondagochtenden zag ik @CobyGrant singer songwriter van Winterbear.. optreden in de achtertuin en de keuken bij haar ouders in Perth, Australië. Ze speelde en zong prachtig haar eigen- en verzoeknummers en kletste dat heerlijk aan elkaar.

Zelfs haar vader speelde met veel plezier op saxofoon mee en ik zong van harte; ‘You Never Walk Alone! Eén van de vele verzoeknummers!

Kijktip:
Maak een INSTAgram account aan en volg Coby Grant op Insta en dan krijg je vanzelf de melding wanneer ze weer live speelt via Instagram Live

Wat is een digitour?
Op de site: Wat te doen in Berlijn las ik deze nieuwe vorm van Berlijn ontdekken en wist meteen, ja dat is wat voor mij! Toen de toeristen niet meer kwamen en ook in Duitsland iedereen thuis moest blijven heeft Emma als stadsgids dit bedacht en uitgevoerd. Mogelijkheden zien en aanbieden.. chapeau!

Op 27 mei liep ze een route langs Stolpersteine. Het Historische Kunstproject van Gunter Demning gestart in 2000 en in het Nederlands struikelstenen genoemd. Ik zag ze in oktober 2018 voor het eerst in Maastricht. Het zijn koperen plaatjes voor het huis tussen de straatstenen ingemetseld waar Joodse mensen in de Tweede Wereldoorlog woonden en zijn weggevoerd en niet meer terugkeerden. Hun namen en data staan daarin gestanst. Voorlopig heeft Gunther Demming ’47 werk tot 2023 en maakt die Stolpersteine nog steeds alleen..
Via Instagram te volgen Emma op twitter als @doeninberlijn

9 thoughts on “Mei 2020 is voorbij #blijfthuis #vermijddrukte

  1. Emma is een fantastische stadsgids en de virtuele tour Berlijn is ook heel leuk met meerdere personen voor het scherm. Van de struikelstenen kreeg ik weer een brok in m’n keel.

  2. Wat een leuk idee zo’n digitour. Wij hebben een paar vrienden die helemaal verslingerd zijn aan Berlijn en er al een paar keer geweest zijn. Dit jaar zal het er voor hen misschien niet van komen om Berlijn te bezoeken, dus ik stuur deze blog naar ze door, zodat ze er toch een kijkje kunnen nemen als ze dat willen. Vinden ze vast leuk. Bedankt voor de tip!

  3. Wat een heerlijke tip Marjanne. Berlijn staat op mijn verlanglijst en wie weet, ik heb dan in ieder geval al de naam van een goede gids. Super gaaf. <3

  4. Dit is weer een heel ander product van jouw pen. Je vertelde mij hier over, leuk! Ik ben benieuwd naar het volgende verhaal van jou; gekrulde uitspraken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: