Mei 2020 is voorbij #blijfthuis #vermijddrukte

Het was heerlijk weer en het leek wel zomer in mei. Zodoende stapte ik vaak op de fiets voor een rondje Maximapark om de hoek met de geasfalteerde fietsstrook ‘t Lint van 6 meter breed waar skeelers, wandelaars en fietsers elkaar moeten passeren en nu op anderhalve meter. Ik zag de rhododendrons hun prachtige kleuren krijgen en de lelies in de vijver.. Volg de bordjes vlindertuin, prachtig!
In tuinesië en live concert via Instastories en nog een paar dagen verblijf in zonnig Zeeland maakte het bijna een vakantiemaand. Ik wandelde zelfs in Berlijn vanaf mijn stoel en beleefde zo mijn eerste digitour. Dat is leuk en een aanrader! Wel drie keer liep ik mee.

Een digitour?
Op de site: Wat te doen in Berlijn las ik deze nieuwe vorm van Berlijn ontdekken en wist meteen, ja dat is wat voor mij! Toen de toeristen niet meer kwamen en ook in Duitsland iedereen thuis moest blijven heeft Emma als stadsgids dit bedacht en uitgevoerd. Mogelijkheden zien en aanbieden.. chapeau!

Digitaal meelopen kost € 5.00 pp. Emma spreekt Nederlands en geeft een duidelijke uitleg hoe je dit met een paar muisklikken kan regelen. Handig.
Ze doet wat ze het liefste doet en dat hoor en zie je dus ook terug tijdens die wandeling in haar woonplaats. Op 30 april zag ik meer dan ik ooit gedacht had nog eens te zien in Berlijn..
In 2006 was mijn eerste en enige keer, met de trein gegaan, toen Italië wereldkampioen voetballen werd en wij de wedstrijd Duitsland – Nederland in een Italiaans restaurant zagen, maar ik dwaal af.

Emma @doeninberlijn is een enthousiaste en goed geïnformeerde stadsgids. Wat paste dit mooi in het ik #blijfthuis corona-voorjaar.
Het was stil op straat in Berlijn.

Op 8 mei regende het pijpenstelen in Berlijn en nam Emma ons mee op haar tocht naar Charlottenburg We stonden stil bij de historische kunstwerken waarbij Emma het bijhorende verhaal vertelde, indrukwekkend.
Het werd al drukker op straat.

En op 27 mei liep ze nogmaals – ik kon 4 mei niet mee -langs Stolpersteine. Het Historische Kunstproject van Gunter Demning gestart in 2000 en in het Nederlands struikelstenen genoemd. Ik zag ze in oktober 2018 voor het eerst in Maastricht. Het zijn koperen plaatjes voor het huis tussen de straatstenen ingemetseld waar Joodse mensen in de Tweede Wereldoorlog woonden en zijn weggevoerd en niet meer terugkeerden. Hun namen en data staan daarin gestanst. Voorlopig heeft Gunther Demming ’47 werk tot 2023 en maakt die Stolpersteine nog steeds alleen..

Onder de indruk van Emma haar kennis van de stad Berlijn ga ik graag weer een keer virtueel met haar mee op pad; Wat te Doen in Berlijn.

En als je eens fysiek naar Berlijn gaat kan je haar dus inhuren als stadsgids.
Via Instagram te volgen.
Emma op twitter als @doeninberlijn

NB: 15 juni zijn toeristen welkom in Berlijn kijk hier voor info !!

Muziek
Vier zondagochtenden zag ik @CobyGrant singer songwriter van Winterbear.. optreden in de achtertuin en de keuken bij haar ouders in Perth, Australië. Ze speelde en zong prachtig haar eigen- en verzoeknummers en kletste dat aan elkaar. Zelfs haar vader speelde met veel plezier op saxofoon mee en ik zong van harte; ‘You Never Walk Alone! Eén van de vele verzoeknummers!

Kijktip:
volg Coby Grant op Insta en dan krijg je vanzelf de melding wanneer ze weer live speelt via Instagram Live

9 thoughts on “Mei 2020 is voorbij #blijfthuis #vermijddrukte

  1. Emma is een fantastische stadsgids en de virtuele tour Berlijn is ook heel leuk met meerdere personen voor het scherm. Van de struikelstenen kreeg ik weer een brok in m’n keel.

  2. Wat een leuk idee zo’n digitour. Wij hebben een paar vrienden die helemaal verslingerd zijn aan Berlijn en er al een paar keer geweest zijn. Dit jaar zal het er voor hen misschien niet van komen om Berlijn te bezoeken, dus ik stuur deze blog naar ze door, zodat ze er toch een kijkje kunnen nemen als ze dat willen. Vinden ze vast leuk. Bedankt voor de tip!

  3. Wat een heerlijke tip Marjanne. Berlijn staat op mijn verlanglijst en wie weet, ik heb dan in ieder geval al de naam van een goede gids. Super gaaf. <3

  4. Dit is weer een heel ander product van jouw pen. Je vertelde mij hier over, leuk! Ik ben benieuwd naar het volgende verhaal van jou; gekrulde uitspraken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.