Mijn mams

Zelfstandig.
Ik ben vandaag even een boodschap wezen doen horen wij regelmatig van onze moeder. In het bezit van een rollator heeft mijn moeder niet alleen steun bij het lopen, maar kan ze ook meer meenemen in bijhorende tassen. Een bekende uitspraak “mijn oog is altijd groter dan mijn tas” wordt veelvuldig gebruikt. Het lijkt zelfs of de AH speciaal voor de rollators en scootmobielen is ingericht, zoveel ruimte is er tussen de rekken, waar zij dichtbij woont.

Beroofd
Dit keer was mijn moeder de klos, bij de Hema. Ze bracht iets terug aan de kassa waarvan ze geld terug zou krijgen. Bij het pakken van haar tas/portemonnee zag ze dat tie niet meer in haar rollatortas zat. Grote schrik en 1+1 = 2. Ze besefte dat ze was bestolen en de caissière hielp haar op weg; wat te doen bij diefstal? Met hulp van vrienden deed ze aangifte bij de politie en de bijhorende rompslomp die bij zo’n diefstal komt kijken. Bij de ING kon men al zien dat de pas was gebruikt en 3x foute pincode, weg pas en haar andere pasjes en ID en € 35 euro contant en haar mobiele telefoon was ze kwijt. Al met al leefde ze die donderdag op adrenaline en was ze daarna doodmoe. Zo sneu. Het heeft haar deze week zeer bezig gehouden en dat is niet meer dan logisch.

Op de beveiligingscamera is terug te zien wie er op dat tijdstip in de winkel waren. Ze herkende de mevrouw die haar aansprak in een niet verstaanbare taal en die ze had afgewimpeld. De man die zich later bij de vrouw had gevoegd was niet zichtbaar. Een afleidingstruc lijkt de verklaring van het moment van diefstaf en op een plek met een *dode camerahoek in de winkel.

De slogan “Beter goed gepikt dan zelf verdiend” komt vast uit de monden van mensen die niet willen werken voor hun geld. Niet werken, maar  wel de moeite nemen om op zoek te gaan naar andermans geld en of spullen. Het beroven van zichtbare en kwetsbare oudere dames en nog vele anderen.
In de maand december is dit een veel voorkomend probleem, de cadeaumaand bij uitstek …..

Samenloop
Wat niet logisch was, is dat haar tas zou worden teruggevonden, maar dat is wel gebeurd. De tas was in een kledingcontainer gestopt en de container werd geleegd in een vrachtwagen en deze werd geleegd bij de kringloopwinkel ‘tGoed in Vlaardingen.
Daar wordt alles weer gecontroleerd (kijkje achter de schermen) en zodoende belde een medewerkster mij op. De vraag of ik een zwart tasje kwijt was…?  “uh nee, maar mijn moeder wel”. Mijn nummer was het enige herkenbare wat ze kon vinden in die tas. Ondertussen ratelde mijn herinneringen over elkaar heen, naam en waar ken ik die ook al weer van: een oud-collega van DeMan. Verheugd belde ik mijn moeder op en zij ging ‘s middags met een vriendin haar tas ophalen en was ondanks de rompslomp er super blij mee. De pasfoto van mijn vader zat er nog in en haar ID-kaart, alleen het geld en haar bankpas waren eruit gehaald.

“Je zou toch bijna het vertrouwen in de mens verliezen” hoorde ik haar zeggen. Bemoedigend zei ik:  “Doe maar niet mam, Houd vol!”

FEEST
“Dus je hoeft geen nieuwe tas en of portemonnee voor je 89e verjaardag op zaterdag 20 december a.s.!”

Die dag vieren we met jouw gezin, familie en vrienden jouw Jaardag. We worden uitgenodigd met een mooie kaart!

Wachten tot ik negentig word? Nee, dit jaar met iedereen erbij. Nu is iedereen er nog en bevalt het, dan kan dat volgend jaar nog een keer, ik kan nu iedereen persoonlijk nog zien en spreken” en gelijk heeft ze. Vanaf 11 uur worden we ontvangen, en drinken we een kopje koffie/thee en zodra iedereen er is gaan we lunchen in het Delta Hotel.

Je wil een financiële bijdrage voor verder onderzoek naar (mijn) de spierziekte http://www.fshd.nl zo staat op de mooie uitnodiging die we allen hebben ontvangen. De onderzoekers in Leiden werken heel hard aan een oplossing voor behandeling / stopzetting van deze invaliderende ziekte en geld is altijd nodig, voor een volgende stap.

Deze geste ontroerd mij en vind dat super lief en niet alleen ik, mijn gezin en vrienden zijn ook onder de indruk hiervan. Wij zijn dankbaar dat we met z’n allen jouw negenentachtigste Jaardag mogen en kunnen en willen vieren.
Ik heb er zin in om iedereen te zien en te horen! Fijn dat we met z’n allen, met lek en gebrek, erbij kunnen zijn.

Ik ga dus verder met opkalefateren om jouw Feestje mee te kunnen vieren!
Fijne jaardag Mams ♥

Mijn wijze, lieve moeder is op 13 november 2016 overleden.

10 comments

 1. Ha Marjanne,
  Wederom hoor ik een verhaal over een oudere die bestolen wordt. Een oom overkwam het ook en hij schaamde zich zo (waarom moet hij zich schamen????) dat hij geen aangifte deed.
  Ik wens jullie een goede dag toe en wat mooi dat ze een bijdrage voor FSHD als verjaarscadeau wilt.
  Beterschap voor jou, hoop dat je genoeg opgeknapt bent om met haar mee te proosten!

  1. Dank je Anke voor je snelle reactie. We gaan het beleven, nou maar hopen dat het niet gaat sneeuwen. Ik ga weer in de Ruststand. Die dag ga ik zeker het glas heffen, wat er in zit kan ik nog niet voorzien, maar bedankt.

  2. Ik snap eigenlijk wel waarom die oom geen aangifte doet, het is een enorme rompslomp en het kost veel energie. De politie doet er verder niets mee, kreeg mijn moeder gisteren te horen. Ze kan bij slachtofferhulp terecht als ze het niet kan verwerken en thats it.

 2. Het is toch G*^verdomme (excuse moi) niet te geloven. Wat man/vrouwmoedig om een dame van 88 te beroven. In welke wereld leven we vraag je je dan maar weer eens af.
  Misschien moeten we dat soort gasten als ze gepakt worden maar weer eens een dagje in de kou tentoonstellen voor publiekelijk vermaak! Met een groot bord op hun buik: “ik beroof graag oude vrouwtjes”

  Zo en dat gezegd hebbende: Geweldig dat jullie dat genoegen hebben om met elkaar te gaan vieren.
  En jij, Marjanne, moet gewoon een beetje doorkalefateren met opkalefateren…We haven’t got all year!!!! (euh, okee okee geintje)

  1. haha die Ell die wil terug naar de middeleeuwen. Mijn mams is blij dat ze het allemaal nog kan navertellen, regelen en herinneren. Geen verdienste zegt ze en zo is het.!

   Btw dit jaar is toch bijna voorbij… Toch?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.