nav-left cat-right
cat-right

Obstinaat

Het schijnt helemaal niet erg te zijn om geen zinnige dingen te zeggen als ik zo het nieuws volg en sommigen hun mening hoor verkondigen. Ik schreef vandaag wel honderd blogs in mijn hoofd en in klad en ook ik heb niks zinnigs te melden. ‘Doe het dan niet’ hoor ik je denken en ik doe het lekker wel.  

Met een concentratie als een wiebelende boot in de haven voelde ik me vandaag obstinaat, tenminste dat dacht ik. Een mooi woord, maar de precieze betekenis moest ik toch opzoeken via google; obstinaat

Het is een bijvoeglijk naamwoord ‘dat is nou een obstinate puber‘ Dit wordt als voorbeeld genoemd en daar hou ik het dan maar bij.
Koppig; onbuigzaam; stuurs; halsstarrig;
De synoniemen: balsturig, halsstarrig, hardhoofdig, hardnekkig, hoofdig, inflexibel, onbuigbaar, onverzettelijk, steeg, steegs, stijfhoofdig, stijfkoppig, bokkig, koppig, onbuigzaam

Hardhoofdig, Steegs? ik heb er nog nooit eerder van gehoord, jij?

Vandaag zag ik springende koeien in de wei welke de lente aankondigden, op een foto. In de tuin een muis die de winter niet heeft overleefd, deze ligt nog onderin een pot waar een fuchsia tegen de winterkou moest worden beschermd of die het gaat doen…… moet nog wel gesnoeid worden. De hortensia’s heb ik wel al gesnoeid. Niet allemaal tot 30 cm van de grond wat wel moet volgens de vereniging van de groene vingers, maar ik niet wil. Zover kan ik niet bukken en ik wil ook wel eens bloemen in juni en juli, als iedereen ze heeft en niet pas in oktober.
In november jl. zijn er veel bloembollen in de potten en in de volle grond gezet. Bij het tuincentrum kochten we namelijk de laatste bollen op. Kom maar op met Lente 2017  en komend weekend gaat de zomertijd in. Mogelijk kunnen we snel genieten in de tuin van alles wat groeit en bloeit, want de temperatuur schijnt te gaan stijgen.

Oja, het geluid van de vroedmeesterpad is alweer gehoord, en onder het linkje terug te luisteren.

Gebruik jij ook wel eens zo’n woord waarvan je denkt.. wat betekent het nou eigenlijk?

Laat het me weten.


 

Alles voor de kijkcijfers
Binnen de lijntjes kleuren

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: