nav-left cat-right
cat-right

Op de gastenlijst bij Wibi Soerjadi

Gefeliciteerd je hebt twee toegangskaarten gewonnen voor het salonconcert, indien je er gebruik van wilt maken, mail dan even …… gmail.com. Via het twitteraccount van Wibi Soerjadi gaf ik het goede antwoord; “Wibi speelde als kind bij zijn ouders op een Steinway & Sons piano.” Ik reageerde enthousiast op dit cadeautje; “dank je wel, we wonen in de buurt en kunnen vrijdagavond. Leuk!” Wibi en zijn kasteel

Pas later kwam de gedachte; “Ojee, maar kan ik daar wel naar binnen in zijn kasteel’, want op de site van Wibi staat namelijk dat het landgoed en kasteel niet toegankelijk is voor minder validen. Snel kon stelde ik mezelf gerust door mijn eigen moedgevende gedachte “Gelukkig kan ik die paar trappen nog op”
Ik deed nog een speciaal verzoek mbt het zitcomfort en vroeg of er een stoel met leuningen voor me neergezet kan worden, want dat zit beter met een spierziekte FSHD
Het adres en tijdstip volgde snel en een vriendelijke bevestiging op mijn vraag ‘Komt voor elkaar” “Tot vrijdagavond!” kreeg ik terug.

Zo stonden we keurig op tijd voor het gesloten hek, aan het begin van het landgoed, op vrijdag 18 maart, welke op precies 19.45 uur open ging. We reden stapvoets over de donkere toegangsweg naar het kasteel en daar konden we ook onze auto kwijt. Met mijn roze elleboogstok om mijn rechter arm kon ik de treden naar het bordes zelf opkomen en Wibi ontmoeten, een tweetupje zomaar gratis en voor niks. Een leuk cadeau!

We werden hartelijk ontvangen en mijn naam werd aangevinkt en de jassen konden we kwijt, achter de rode gordijnen, achter Jack Sparrow. In de ontvangsthal stond een drankje klaar en wij kozen voor een bubbeltje, feestelijk, proost. Tevens was het duidelijk aangegeven waar we mochten rondlopen en fotograferen. Het blijft lastig om te lopen met een grote tas, een elleboogstok en een IPhone in de hand en ook nog foto’s maken en tweets versturen. Wibi en Jacq Sparrow

Wibi woont in een kasteel met allemaal Disney figuren als vulling in die enorme ruimtes. Geniaal. Het bracht ons een beetje in een Disneyland sfeer, ontspannen en blij werden we er van! In de concertzaal stonden twee vleugels en stonden prachtige kasteelstoelen klaar en twee stoelen met een reservering, waarvan 1 met leuningen. Wat een gastvrijheid. We genoten met nog ca. 30 mensen in deze concertsalon. Op de trappen ligt dezelfde zachte, rode vloerbedekking met gele muzieknoten erin en een gele band rondom. Voor de ramen hangen plafond hoge, rode velours gordijnen.

Nadat de huisregels waren uitgelegd, werd Wibi geïntroduceerd en ging de achterste deur open en stapte Wibi binnen. Hij heette ons van hartelijk welkom in zijn huis en concertruimte. Hij vertelde over de opbouw van de nummers die hij zou gaan spelen. Daar waren we blij mee. Ik kon daardoor beter luisteren en herkennen wat hij aan het doen was. Hij speelde vol passie en geestdrift en wij genoten beiden op de vijfde en laatste rij.. van zijn geweldige pianospel! Muisstil genieten.

Dit had nou alles met spelen, met muziek maken, met deskundigheid en passie te maken, dat kon ik zelfs horen.

Wibi en KuifjeIn de pauze kon je in Wibi’s andere speelkamer, waar een playstation en elektrische piano en grote banken staan, een drankje bestellen aan de huisbar en we babbelden wat met de andere gasten. Er was ook een jong stel, veertigers, met twee jongens van ca. 8 a 12 jaar… die ook zichtbaar, blij genoten.
De jeugd, de toekomst!

Welke stukken Wibi speelde dat weet ik niet meer, sorry Wibi. Namen he, ik kan ze slecht onthouden. De door Wibi zelf geschreven muziek met prachtige overgangen van licht naar zwaarder speelde hij vol verve, vol passie, wat hij ook speelde, het eindigde aldoor licht en blij.

Zijn spel kwam bij mij binnen als heel erg goed. Wat een talent en dat ik daarvan zo kan genieten en horen dat het goed was. Dat een mens met twee handen en een vleugel dit geluid naar boven kan brengen, je zo kan raken, zo puur en zonder versterker. Zo vol passie!
Wib en concertsalon

FANTASTISCH!

Als afsluiting speelde Wibi muziek van Michael Jackson in Bach, Listz, Schubert stijl!  Geweldig! Aan de lichaamshouding van het echtpaar voor ons, konden wij afleiden dat zij niet weten wie Michael Jackson is/was.

Na afloop van dit salonconcert mochten we allemaal in zijn privévertrek een signeersessie bijwonen c.d.’s en partituren werden er gekocht. Eerst moesten we de brede trappen op en dat lukte mij gelukkig goed, vanwege de minimaal hoogte afstand tussen de treden. Overal waar we keken zagen we een bekend Disneyfiguur staan, ja, ook wij werden daar blij van.

Indien jij hem ook graag wilt horen en zien, dan kan dat. Je kunt kaarten bestellen of net als ik aan een win-aktie meedoen. Ik ben een ervaring en belevenis rijker! Op de site staat goed aangegeven dat het landgoed en kasteel De Wulperhorst in Zeist niet toegankelijk is voor rolstoelen, het is Wibi’s woonhuis!

F. maakte de foto’s en Wibi’s handen in witte handschoenen voelde ik om mij heen en we spraken kort met elkaar. Bedankt Wibi. Hartelijk dank voor deze fantastische avond en gastvrijheid en dat er nog maar veel mooie avonden mogen volgen!

Wibi en Marjanne

(nb: sinds zomer 2017 woont Wibi zeer naar zijn zin in Diepenheim, waar ook een mogelijkheid is om zijn salonconcerten bij te wonen)

 

 

 

 

 

 

 

Laten we durven (Griet op de Beeck)
Geen kwaadaardige tumoren

14 reacties aan “Op de gastenlijst bij Wibi Soerjadi”

 1. theo schreef:

  Hoi Marjanne

  Leuk dat je erbij mocht zijn en ook nog genieten en kijken in andere kamers ;-)

  Gr Theo

 2. Odile Schmidt schreef:

  Wat een onvergetelijke avond, mooi verteld. Een klein beetje alsof we erbij waren.

 3. Annette schreef:

  Wat een prachtig verslag van een bijzondere avond in een bijzonder kasteel.

 4. Anne schreef:

  Superleuk Marjanne! En ook heel mooi verteld! ?

 5. Elly schreef:

  Wat ontzettend leuk dat je een topavond hebt gehad! Dat is echt genieten om met een kleine groep mensen muziek te kunnen luisteren en te beleven.

 6. Marion schreef:

  Wat een belevenis moet dit zijn geweest én dat je zo’n uitgebreide rondleiding kreeg. Top.

 7. Danielle schreef:

  Oh wat leuk zeg! Heel bijzonder om dit zo mee te maken denk ik zo :D!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: