nav-left cat-right
cat-right

Sterk #WOT deel 27 – ’16

Een sterke openingszin is een van de lastigste dingen bij een blog, een column of een stukje schrijven. Het moet je pakken, je moet wel willen doorlezen… De titel van een blog moet ook wel sterk zijn, oja en de inhoud, ik doe mijn best:

Sterk vind ik hen die een ander het beste gunt
Sterk is het touw welke de boot in de haven laat liggen
Sterk ben je als je een paard kunt voeden en berijden
Sterk is de lucht van verse haring en ook die van te lang gedragen sokken
Sterk ben je als je gelooft in je eigen kunnen en daarvoor gaat
Sterk ben je als je tegen de wind in piest en droog kunt blijven

Dafne Schippers is wereldkampioen 200 meter hardlopen, sterk zijn haar spieren juist om deze sport te kunnen beoefenen en ze prolongeerde haar EK-titel 100 meter op 8 juli ’16.

Een gezonde spieropbouw heb je nodig om krachtig te kunnen hardlopen en een gezond lichaam en talent is nodig om een sport te kunnen beoefenen. Je doel voor ogen houden en met doorzettingsvermogen en trainen, veel trainen maak je mogelijk kans om een Nederlands- Europees- of Wereldkampioen te worden.

In deze pisnatte lente/zomer zit ik meer binnen dan ik zou willen, maar ik kan volop genieten van sport kijken. Zie graag een mooi, gespierd, sterk lichaam en kan mijn hart ophalen tijdens de EK-atletiek in Amsterdam, tennissen in Engeland, en waardeer de bewegingen en uithoudingsvermogen van de voetballers tijdens het EK-voetballen, Frankrijk. De bovenarmen en de kuiten van de Tour de France rijders zijn sterk zichtbaar.

De plaatsnamen waar de Tourcaravan naar toe en doorheen fietst geeft regelmatig een Oja moment en genoeg stof om sterke verhalen van de Franse vakanties te delen.

Sterk ~ 1) Aanzienlijk 2) Allemachtig 3) Aanmerkelijk 4) Bedreven 5) Bestand 6) Bitter 7) Braaf 8) Buitenmate 9) Boud 10) Bestendig 11) Compact 12) Considerabel 13) Duurzaam en stevig 14) Duurzaam 15) Drastisch 16) Doortastend 17) Doordringend 18) Dapper 19) Eerlijk 20) Erg 21) Energiek 22) Fiks 23) Forte (muz.) 24) Forto 25) Fors 26) Flink uit de kluiten gewassen

————————————————————

Wat een sterk sportweekend was dit trouwens.. de Tour de France, waarbij Froome met ca. 90 km. p/u. de berg afzoefde en de dagrit won. Tom duMoulin die door hagelstenen en wintersweer na een snikhete dag.. de Koninginnerit won! Wat een blij hoofd had hij bij aankomst. Max Verstappen die wederom op het podium stond van de Formule 1 en uiteindelijk tweede werd. De atletiek dames die met hardlopen 4×100 mt. goud wonnen en de zevenkampster Anouk Vetter die goud won.. Ook zilveren medailles en diskwalificatie, maar ook tickets to Rio werden behaald.. De lange mannen wonnen brons met volleyballen.. en er zal nog meer zijn gebeurd. Oja, Murray won voor de tweede keer Wimbledon zonder dat ik hem zag spelen, want ik zat van de spaarzame zonnestralen op 11 juli te genieten.
En na een laffe finale EK voetbal werd Portugal kampioen en Frankrijk dus tweede. Zonder gezonde spieren kom je dus niet ver; Ronaldo werd vrij snel onderuit geschopt en werd per brancard van het veld gehaald, sneu. 

Nederland is sterk vertegenwoordigd op de Olympische spelen in augustus!  Brood en spelen voor het volk! Ik ga ervan genieten.

 

Sterke zin:
“als er veel verdriet door de kieren van ons huis binnenglipt, krijg ik nachtmerries”. (uit stukje van Ivan Wolffers).

 

 

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat ook een link achter naar je eigen blog bij @drspee zodat iedereen mee kan lezen.

Fruitwater zelf maken
Tussen nu en niets

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: