Vissoep

Het is weer tijd voor een soeppie! Een makkelijk nieuw recept bomvol vitamine en vis. Verrassend en smaakt geweldig!

Ingrediënten:
1 Aubergine
1 Courgette
1, 2 of 3 Rode Paprika (naar behoefte)
3 Wortels
2 Stengels Bleekselderij
5 Tenen knoflook
Opscheplepel olijfolie
1 blikje ansjovis
1 blikje sardientjes
1 Blik tomatenblokjes
Visbouillon van blokje(s) 1 liter.
Provençaalse kruiden, vers of vries gedroogd
250 gr. verse mosselen bakje bij AH
450 gr. verse / diepvries vis witte of gemengd (geen zalm of makreel)
1/2 potje zwarte olijfringetjes
Parmezaanse kaas of andere harde soort

Benodigdheden:
Een snijplank
Een goed scherp ,,, die van AH ;-)
Een mengkom
Een bakplaat
Afdekpapier voor bakplaat
Grote opscheplepel
Ovenvaste Handschoenen
Een soeppan
Een staaf- of mixer
Een keukenwekker op 15 min. en de groenten in de oven omscheppen, totaal 30 min.
Daarna kan je meteen de broodjes afbakken, mits je die erbij eet.

Werkwijze:
Oven opwarmen tot 225 gr.
Alle ingrediënten klaarleggen
Verse/diepvries vis nog in de koelkast laten

Groenten in brokken snijden, hoeft niet netjes
Olijfolie, welke jij wil, op een opscheplepel en daarmee de groenten omscheppen.
Uitstorten op bakplaat in de hete oven van ca. 225 gr. voor 30 min.
Knoflook tenen er in een hoekje naast leggen, soort poffen van de tenen.

In de tussentijd:
Kan je het afval van de groenten en het aanrecht opruimen
Zet eerst de soeppan zachtjes op met de ansjovis: zodra dat zacht en gesmolten is, doe je er een blikje sardientjes bij (basis)
De groenten die klaar zijn, stort je met hulp van de opscheplepel in de pan en knijp de gepofte knoflook uit als ze wat zijn afgekoeld. Voeg het blik tomatenblokjes en het bouillonblokje(s) en 1 liter heet water toe en ca. vijf minuten zachtjes doorlaten koken en dan doe je als laatste de Provençaalse kruiden erbij.

Dan zet je de blender onder de brokken aan..
Let op voor spatten.

Pas daarna doe je de vis vers in brokken, kabeljauw of andere witte vis of een zakje gemengde diepvries vis er doorheen, dan nog even opwarmen.
Net voor het opdienen doe je zwarte olijfringetjes erbij en met een kleine kaasschaaf een paar vlokken harde kaas.

De volgende dag bleek dit kleurige soeppie bomvol met groenten en magere vis nog lekkerder!

Wil je soep bewaren in de vriezer, dan kan met of zonder die vis erin. Zet de blender er net zo lang in als je het een pastasaus wil laten worden. Dat is zo handig van dit recept.

Serveer de soep met een afbakbroodje, wel of niet beleg erop en zet een peper- en zoutmolen in de buurt., zodat je naar jouw smaak en dit recept kunt componeren!
#Eetsmakelijk

5 thoughts on “Vissoep

Laat een antwoord achter aan Marjanne Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.