Zalm met Zachte Zuurkool

Wat een verrassing was dit recept om te lezen en vooral om op te eten. Het was in die week dat het hitte record sneuvelde. Dat Carpentras in Zuid-Frankrijk als heetste plaats ooit gemeten in Europa zelfs wereldnieuws werd in 2019.

Tijdens die snikhete dagen eind juni en begin juli waren wij op zomervakantie bij vrienden die wonen nabij Lyon. We aten heerlijke dingen, kookten zelf en lieten voor ons koken en dronken de bijhorende wijntjes en water, veel water.

Bij aankomst bleek dat zij rekening hadden gehouden met onze voorkeur voor KHA/Beperkt eten. Dit ZZZ gerecht zag er niet alleen mooi uit, dit gerecht rook heerlijk en het was ook zeer smakelijk.

Het recept komt uit het kookboek van de populaire Pascale Naessens*- PUUR2 –
Zalm met Zachte Zuurkool
Werktijd 15 minuten
Gaartijd 40 minuten

De uitgelekte zuurkool koken met ui, knolselderij en witte wijn. Heerlijk met de zoet-zoute saus van soja en balsamico waarin de zalm heel kort gebakken is.

Nodig:
500 gr. Zuurkool
1 grote UI
1 glas witte wijn
1/4 knolselderij
2 Zalmfilets
Balsamicoazijn
Sojasaus
Bieslook (voor de afwerking)

Hak de knolselderij en snij de ui grof en stoof ze gaar in flink wat olijfolie. Giet er een scheut water bij en zet een deksel op de pan, dat versnelt het kookproces.

Zuurkool is helemaal niet zo zuur als je het vocht eerst uit het zuurkoolzakje laat lopen, doe dat ondertussen.

Pureer de gare knolselderij met een stamper. Voeg de uitgeknepen zuurkool en de witte wijn toe en roer goed door. Zet het deksel op de pan en stoof 20 minuten op een laag vuur. Roer regelmatig en voeg olijfolie toe indien nodig.

Snijd de zalmfilets in tweeen.

Neem een koekenpan en giet herin een flinke scheut olijfolie, sojasaus en balsamicoazijn.
Laat dit even opkomen en bak hierin heel kort de zalmfilets, 1 minuut aan elke kant is voldoende.
Leg de zuurkool op het bord en schik de zalm erop.
Lepel de rest van de saus eronder.
Werk af met versnipperde bieslook.

‘Beter eten is beter leven*

zalm met zachte zuurkool, recept, overhaar, Pascalle Naessens,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.