nav-left cat-right
cat-right

Lek of Gebrek

Ik maak gebruik van hulpmiddelen, zichtbaar is een multifocale bril, aangepaste schoenen, een gehandicapten parkeerkaart, rollator of een rolstoel met duwondersteuning en draag goede lingerie en een beugel BH. Gelukkig kan ik nog los lopen, maar kunnen kiezen uit al deze hulpmiddelen is een voorrecht en zo behoud ik mijn autonomie en zelfstandigheid.

De spierziekte FSHD is mijn basislast en na de diagnose darmkanker in 2014 veranderde mijn leven nog meer (in mei 2018 weer scans in).
Helaas is er nog steeds geen geneesmiddel of behandeling die de spierdystrofie stil zet, zodoende blijft het proces van de vervetting van mijn spieren aanwezig.

Zeer bewust ben ik van het feit dat in de medische wetenschap hard wordt gewerkt om iedereen zo snel mogelijk weer op de been te krijgen, kwaliteit van leven te geven!
Lek en Gebrek, veel mensen lijden aan een aandoening die mogelijk wel te behandelen is en belemmert hen in hun autonomie en zelfstandigheid, tijdelijk of chronisch, en dat is dan pech hebben.

Ik draag zorg voor hen die mij lief zijn en realiseer me ten volle, dat iedereen een verhaal heeft en dat ziek zijn geen wedstrijd is. Aandacht voor en naar elkaar maakt de wereld mooier.

Delen = Helen!

Het valt je mogelijk op dat het niet juist toepassen van interpunctie in mijn blogs één van mijn beperkingen is.
Marjanne right or left

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: