Over mij

Met gekrulde haren deel ik hier mijn gedachtes in gekrulde zinnen vanaf de keukentafel en daar ontstond ook mijn blognaam: OverHaar!

De eerste OverHaar blogpost was op 31 januari 2014. Veel heb ik gedeeld over mijn leven wat zich kenmerkt(e) door veel uitval, diagnoses en opkalefateren en op de been komen en weer doorrr; Lek en Gebrek.

Ondertussen streef ik naar een heldhaftig leven en muziek blijkt onmisbaar. Eten moet en zo deel ik ook nog wel eens een makkelijk, smakelijk recept en een nieuwsfeit op haar tijd.

RECENT:
Sinds maart 2020 staat mijn wereld op z’n kop en gelukkig; jij staat er ook nog op!  De maatregelen mbt de zorg te ontlasten vanwege COVID-19 oftewel coronavirus is de grootste ramp die wij moeten doorstaan sinds de 2e Wereldoorlog. De wereld draagt een enorme last van het coronavirus. Mijn eerste blog hierover: In tijden van corona! 

Mijn werk CV:
Ooit was ik werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige en afgekeurd als werknemer in de gezondheidszorg. Een omscholing voor secretaresse zorgde weer voor werk, dit keer in het plaatselijke KDV. Door een reorganisatie en mijn uitval werd ik wederom voor werken en dus als collega afgekeurd. Was ook nog heel kort Job-coach voor de sector zorg en welzijn, dat werk stond toen nog in de kinderschoenen.

Vanwege mijn brede werkervaring, opleidingen en de diagnoses ben ik ervaringsdeskundige in veel geworden, naast en in het ziekenhuisbed.  Wachtkamer-specialist en Boomer uit 1956.

Ik blijf geïnteresseerd in de mensen om me heen en blijf buiten de lijntjes kleuren en kan blog nog steeds met tien vingers blindtypen.

Mijn anamnese:
De progressieve spierziekte FSHDtype2 blijkt de basislast in mijn leven en bepaalt het ritme van de dag en mijn toekomst.
Niets is meer zeker, zelfs de toekomst niet!

Na de diagnose darmkanker (2014) met een uitzaaiing in mijn rechter long – 2015 – veranderde mijn leven nog meer. Wat een impact heeft deze diagnose op mij en mijn naaste omgeving teweeg gebracht. Poeh zeg!  Ik deed het er gewoon bij.

Arbeidsongeschikt:
Je kunt mij vinden in huis en tuin midden in het land en ik onderhoud mijn contacten ook via social media; Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest.

Afleiding:
Ik houd van my- two big-kids, man, vriend-en, zee, strand, lachen, muziek, bloggen, lezen, bios, musea, theater, champagne en parels. Waar zou ik zijn zonder deze hulpmiddelen.

Tussendoor kom ik heel graag in Zeeland, Zuid-Afrika, Zuid-Frankrijk, Zweden en omstreken …..Het liefst uitzichten met een horizon. Bergen zijn alleen leuk om doorheen te rijden.
LINDA. Preview fotoshoot, FSHD, Blog overhaar, Visagie Linda, Geefeengezichtaanfshd

*Openheid beschermt beter dan het hardste pantser*

Doordat ik schrijf zoals ik praat ben ik een opschrijver en geen schrijver.
Veel leesplezier.
Marjanne Weggemans

Privacyverklaring ….
*(A.Verbree 2002)

21 thoughts on “Over mij

 1. Lieve vrouw Krul,
  Gefeliciteerd met je blog. Zoals altijd weet jij weer verrassend uit de hoek te komen. Ook als je erin blijft zitten.
  Je bent een inspiratie voor vele mensen om je heen, met je eigenwijze optimisme en je mooie liefde voor muziek.
  Kan er ergens iemand geholpen worden, dan komt Marjanne uit haar hoekje stomen!
  Wij gaan met veel plezier je gekrulde zinnen volgen!!
  Hier heb je er eentje van Herman van Veen afgelopen zaterdag in Zuid Afrika: “Als ik had geweten dat kleinkinderen zooo leuk waren, dan was ik daar mee begonnen”.
  Liefz uit Paarl ;-).

 2. Dag Marjanne,
  Hebben elkaar ontmoet bij Zpot. Leuk om je blog te lezen. Succes met het vervolg!
  Groetjes,
  Robert Rijk

 3. Op Twitter zomaar ontmoet.
  Elkaars blog gaan lezen.
  Vanmorgen die van jou van onder naar boven gelezen..
  Wat schrijf je op een bijzondere manier over je leven.
  Zoals ik al zei: stil van.
  Ga je ook volgen via de mail.
  Liefs Christa x

  1. Wat een lieve reactie Christa, thx.
   Mooi is toch dat getwitter? Wij waren elkaar tenslotte op de sportschool nooit tegen gekomen.
   Ik dwarrel van herinnering naar diagnose en herstel en dit alles in mijn leven waar geen vast ritme inzit. Dat maakt het in ieder geval voor mij bijzonder om mijn belevenissen op dit blog te uiten. X

 4. Hoi Marjanne,
  Je hebt de gave om omstandigheden op een prachtige manier onder woorden te brengen.
  Mijn complimenten!
  Ik blijf je blog graag volgen.
  Groeten, Erik

 5. Hoi Marjanne, je schrijft leuk, je bent volgens mij ook leuk maar vooral een kanjer, want als ik lees waarmee jij te maken hebt en toch zo in het leven kunt staan dan mag je wat mij betreft even in de schijnwerpers staan!
  Ik ga je blog volgen, gezellig dat we elkaar hebben gevonden op WP, Insta en twitter ( waar ik niet meer zo heel fanatiek aanwezig ben)
  groetjes, Sonja

 6. Mooie update en een prachtige stralende foto. Je helpt de wereld lichter worden. Dank Marjanne voor al je mooie verhalen, maar vooral jouw visie op het leven. <3

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.