Over mij

Als Boomer met gekrulde haren deel ik mijn gekrulde zinnen vanaf de keukentafel en daar ontstond ook mijn blog; OverHaar! 31 januari 2014.
Vanwege mijn spierziekte zal ik tips en tricks en herinneringen delen om vooruit te blijven komen op m’n toetsenbord en op mijn benen. Een mening over een nieuwsfeit is een makkelijk uitgangspunt om met tien vingers blind een blog te blijven typen. Om de nieuwsfeiten heen typen of niet mijn mening delen gaat me de laatste twee jaar net iets beter af. Er gebeuren te veel levens issues die mij raken en waar ik steeds moet voor af- en opschalen, het kost veel energie en dat is wat elke dag minder wordt vanwege de spierziekte FSHD. 
Een recept delen is leuk om te doen, want eten moeten we tenslotte allemaal. Ik verdien geen geld of wat dan ook met het schrijven en door jullie gelezen Overhaar blogs.

Tevens streef ik naar een heldhaftig leven en muziek van Spotify blijkt elke dag onmisbaar. 

CV
Als psychiatrisch verpleegkundige en later part-time werkzaam als jonge moeder werd ik afgekeurd als werknemer in de gezondheidszorg vanwege terugkerende fysieke uitval. Na omscholing tot secretaresse werkte ik bij het plaatselijke kinderopvang toen de windows computer z’n intrede deed. Wederom werd ik afgekeurd als werknemer en collega, na 6,5 jaar moest ik mij voor eerste ziekmelden en hoefde- kon- niet meer terugkeren vanwege de aanstaande fusie. Afgekeurd voelt afgekeurd. Dat raakte mij enorm en zodoende ook mijn gezin. 

Ik  bracht dus heel veel tijd van mijn leven door in wachtkamers en afhankelijk van hulpverleners die mij weer konden oplappen en me geruststellen als de storm was gaan liggen, bloedbeeld acceptabel was en hersteld van diagnoses en operaties en gesprekken van terugkeren op de werkvloer. ‘Maar iedereen heeft wel eens wat”. Ervaringsdeskundige in veel diagnoses en opkalefateren, zowel als hulpverlener en als patient. 

De basislast in mijn leven bleek het hebben van de progressieve spierziekte FSHDtype2 (diagnose dec.’09)  en deze spierziekte bepaalt nog steeds het ritme van elke dag.  Elke dag iets minder spieren om op de been te blijven. Niets is meer zeker, zelfs de toekomst niet!

Na de diagnose darmkanker (2014) en een uitzaaiing in mijn rechter long veranderde mijn leven nog meer. Wat een impact heeft deze diagnose op mij, mijn gezin en naaste omgeving teweeg gebracht.
Poeh zeg! We deden het er gewoon bij.

Je kunt me vinden in ons huis en tuin midden in het land en ik onderhoud mijn contacten, ook via social media; Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest.
En ik ben/was graag in Zeeland, Zuid-Afrika, Zuid-Frankrijk, Zweden en waar de Zee Kust.    

Fan van my two big kids, man, vriend-en, muziek, strand, herinneringen, lachen, lezen, bloggen, bios, bridgen, musea, theater, champagne en parels.

*Openheid beschermt beter dan het hardste pantser*
Ik schrijf zoals ik praat, zodoende ben ik een opschrijver.
Veel leesplezier.
Marjanne Weggemans

SONY DSC

*(A.Verbree 2002)

21 thoughts on “Over mij

 1. Lieve vrouw Krul,
  Gefeliciteerd met je blog. Zoals altijd weet jij weer verrassend uit de hoek te komen. Ook als je erin blijft zitten.
  Je bent een inspiratie voor veel mensen om je heen, met je eigenwijze optimisme en je mooie liefde voor muziek.
  Kan er ergens iemand geholpen worden, dan komt Marjanne uit haar hoekje stomen!
  Wij gaan met veel plezier je gekrulde zinnen volgen!!
  Hier heb je er eentje van Herman van Veen afgelopen zaterdag in Zuid Afrika: “Als ik had geweten dat kleinkinderen zooo leuk waren, dan was ik daar mee begonnen”.
  Liefz uit Paarl ;-).

 2. Dag Marjanne,
  Hebben elkaar ontmoet bij Zpot. Leuk om je blog te lezen. Succes met het vervolg!
  Groetjes,
  Robert Rijk

 3. Op Twitter zomaar ontmoet.
  Elkaars blog gaan lezen.
  Vanmorgen die van jou van onder naar boven gelezen..
  Wat schrijf je op een bijzondere manier over je leven.
  Zoals ik al zei: stil van.
  Ga je ook volgen via de mail.
  Liefs Christa x

  1. Wat een lieve reactie Christa, thx.
   Mooi is toch dat getwitter? Wij waren elkaar tenslotte op de sportschool nooit tegen gekomen.
   Ik dwarrel van herinnering naar diagnose en herstel en dit alles in mijn leven waar geen vast ritme inzit. Dat maakt het in ieder geval voor mij bijzonder om mijn belevenissen op dit blog te uiten. X

 4. Hoi Marjanne,
  Je hebt de gave om omstandigheden op een prachtige manier onder woorden te brengen.
  Mijn complimenten!
  Ik blijf je blog graag volgen.
  Groeten, Erik

 5. Hoi Marjanne, je schrijft leuk, je bent volgens mij ook leuk maar vooral een kanjer, want als ik lees waarmee jij te maken hebt en toch zo in het leven kunt staan dan mag je wat mij betreft even in de schijnwerpers staan!
  Ik ga je blog volgen, gezellig dat we elkaar hebben gevonden op WP, Insta en twitter ( waar ik niet meer zo heel fanatiek aanwezig ben)
  groetjes, Sonja

 6. Mooie update en een prachtige stralende foto. Je helpt de wereld lichter worden. Dank Marjanne voor al je mooie verhalen, maar vooral jouw visie op het leven. <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: