Cockney Rebel

Ik wilde wat minder blauwe en witte bloemen tussen het groen in de achtertuin. Roze en rode als toevoeging en nadat ik de roos Cockney Rebel in mijn tuin had geplant, met een voorzichtige bloei met 1 roos in dat eerste jaar 2018 werd deze roos Instagram waardig.

En nu is de rozentuin in Kats, Zeeland op zoek naar een moederplant van mijn Cockney Rebel met op hun site deze prachtige omschrijving:
Grote gevulde en flodderige hardroze bloemen met lichtgele buitenzijde van de bloembladeren.
Leuke opvallende flamboyante roos.
Beetje artistiek eigenlijk.
Doorbloeiend.
Matige geur.
2 tot 3 meter hoge klimroos.


Ik kreeg een glimlach na het lezen van onderstaande mail van de eigenaar van de Zeeuwserozentuin:
Wij zijn op zoek naar de roos Cockney Rebel. Wij hebben deze roos jaren lang in ons assortiment gehad. Maar helaas hebben wij deze roos zelf niet meer en kunnen deze dus ook niet meer vermeerderen/kweken. Nu krijgen wij regelmatig vraag naar deze roos, en heb ik deze roos opgezocht via google en bent u de enige met een afbeelding van deze roos en een foto van u op de site www.kleinetuinen.nl. Mijn vraag is heeft u deze roos soms zelf in de tuin? Zo niet, weet u wie deze roos in zijn tuin heeft of weet u nog waar u deze foto gemaakt heeft. Als iemand weer moeder materiaal kan leveren, kunnen wij deze roos weer kweken en weer verschillende mensen blij maken met deze opvallende mooie klimroos. Wie ons moeder materiaal kan leveren, kan bij ons een gratis roos uitzoeken. Bij voorbaat dank, Wim.

Tijdens het telefoontje wat hierop volgde wist ik natuurlijk al dat Wim niet een roos voor z’n moeder wilde ;-).
We maakten de afspraak dat ik nogmaals gebeld wordt en dan hoor ik hoe ik een stukje van mijn Cockney Rebel moet afhalen en zal opsturen naar Kats in Zeeland.
Dat ik ook nog een nieuwe roos mag uitzoeken op www.zeeuwseoase.nl is natuurlijk wel een leuke bijkomstigheid en de keuze is reuze op die site.

Nu ik Wim De rozenkenner aan de telefoon had, heb ik meteen gevraagd hoe ik ook alweer de geurende Ferdinand Picard, White Spray, Tapis Volant, Babylon eyes en the Polka kan meste als de beste …? WATER! Veel water hebben rozen nodig en koeienmest in maart en speciale rozen voeding elke week!! dmv poeder op vijf liter water en dan een liter op de aarde, van mei tot november. Ok. Zo houd je de groei en bloei actief en verminder je de kans op ziektes. De uitgebloeide rozen boven het vijfde blad afknippen of afdraaien. En snoeien volgens de aanwijzingen op de site, want snoei geeft groei.

De muziekliefhebbers hebben vast al het nummer van ‘Steve Harley en Cockney Rebel in hun hoofd: ‘Make me smile’ .

4 thoughts on “Cockney Rebel

 1. Wat leuk om zo nog even terug te lezen! En bedankt voor de mention.

  Wij kregen inderdaad een email met vraag om meer gegevens. Uiteraard verwezen we graag naar jouw website.

  Mooi om op Twitter te lezen dat dit alles nu ook in gang is gezet!

  Mvg,
  Lieuwe

  KleineTuinen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: