Cockney Rebel de roos

Roze en rood, witte bloemen als toevoeging was nodig voor wat evenwicht tussen het blauw en groen wat ik al had staan in de achtertuin. En nadat ik de roos Cockney Rebel in mijn tuin had geplant, met een voorzichtige bloei met 1 roos in dat eerste jaar 2018 werd deze roos zelfs Instagram waardig.

En nu is de rozentuin in Kats, Zeeland waar ik deze roos kocht, op zoek naar een moederplant van “mijn” Cockney Rebel met op hun site deze prachtige omschrijving:
Grote gevulde en flodderige hardroze bloemen met lichtgele buitenzijde van de bloembladeren.
Leuke opvallende flamboyante roos.
Beetje artistiek eigenlijk.
Doorbloeiend.
Matige geur.
2 tot 3 meter hoge klimroos.


Wil je net als ik een glimlach op je gezicht? dat kan bij het lezen van de [onderstaande] mail van Wim van de Zeeuwserozentuin:
Wij zijn op zoek naar de roos Cockney Rebel. Wij hebben deze roos jaren lang in ons assortiment gehad. Maar helaas hebben wij deze roos zelf niet meer en kunnen deze dus ook niet meer vermeerderen/kweken. Nu krijgen wij regelmatig vraag naar deze roos, en heb ik deze roos opgezocht via google en bent u de enige met een afbeelding van deze roos en een foto van u op de site www.kleinetuinen.nl. Mijn vraag is heeft u deze roos soms zelf in de tuin? Zo niet, weet u wie deze roos in zijn tuin heeft of weet u nog waar u deze foto gemaakt heeft. Als iemand weer moeder materiaal kan leveren, kunnen wij deze roos weer kweken en weer verschillende mensen blij maken met deze opvallende mooie klimroos. Wie ons moeder materiaal kan leveren, kan bij ons een gratis roos uitzoeken. Bij voorbaat dank, Wim.

Tijdens het telefoontje wat volgde werd me snel duidelijk dat Wim niet een roos voor z’n moeder wilde ;-) Moeder materiaal is mooi gezegd en het maakt duidelijk wat het is. En natuurlijk werk ik mee om Cockney Rebel nieuw leven in te blazen. We maakten de afspraak dat ik nogmaals word gebeld en toen hoorde ik ook hoe ik dat stukje van mijn Cockney Rebel moet afhalen en moet inpakken en zo opsturen naar Kats in Zeeland.

Dat ik ook nog een nieuwe roos mag uitzoeken op www.zeeuwseoase.nl is natuurlijk wel een leuke bijkomstigheid. En de keuze is reuze op die site. In maart 2022 ontving ik zoals toegezegd de roos Mme. Alfred Carriere en een doos rozenmest. Wat een goeie deal. Dank.

Ik kreeg ook meteen antwoord hoe ik ook alweer de geurende Ferdinand Picard, White Spray, Tapis Volant, Babylon eyes en the Polka kan “meste als de beste …?!” Hij stuurt ook nog een doos rozenmest mee.
En rozen hebben WATER nodig! Heel veel water hebben rozen nodig en de koeienmest in maart en de speciale rozen voeding elke week!! dmv poeder op vijf liter water en dan een liter op de aarde, van mei tot november. Ok.

Mesten is nodig! Zo houd je de groei en bloei actief en verminder je de kans op ziektes. De uitgebloeide rozen boven het vijfde blad afknippen of afdraaien en snoeien volgens de aanwijzingen op de site, want snoei geeft groei.

De muziekliefhebbers hebben vast al het nummer van ‘Steve Harley en Cockney Rebel in hun hoofd: Make me smile’ . Ook een goeie naam voor een roos! Deze roos bewijst dat je blij wordt!

4 thoughts on “Cockney Rebel de roos

 1. Wat leuk om zo nog even terug te lezen! En bedankt voor de mention.

  Wij kregen inderdaad een email met vraag om meer gegevens. Uiteraard verwezen we graag naar jouw website.

  Mooi om op Twitter te lezen dat dit alles nu ook in gang is gezet!

  Mvg,
  Lieuwe

  KleineTuinen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.