It giet oan

Siberische koude over de lage landen is voelbaar op 28 februari en ik blijf binnen. Het is nog niet eerder gemeten zo koud geweest, zegt de meteo. Kwam dat even goed uit met m’n planning om de vriezers schoon te maken en met de inhoud van de lades werden boodschappentassen gevuld en konden zo de tuin in. Dikke lagen ijs, maar al met buiten is het ijs nog niet dik genoeg voor de elfstedentocht. De tocht der tochten.

De taak der taken werd opgepakt met dweilen, doekjes, emmers en schalen gevuld met heet water kreeg ik deze huishoudelijke klus op een goede en snelle manier voor elkaar. Niet nader omschreven diepvries producten in de vorm van soep, draadjesvlees, zuurkool met worst, bladerdeeg, brood, pizza’s, perenijsjes en jonge jenever kwamen te voorschijn.
De condooms/wijnkoelers en ♥ ijsblokjes konden na het drogen weer terug de lade in, nu wordt het wachten op beter weer om de rose af te koelen.

Ik heb trouwens geen planning mbt. schoonmaken van de vriezers en weet zelfs niet meer wanneer dit voor het laatst gebeurde? Een sticker met jaartal 2014 dreef de openstaande vriezer uit, maar dat zegt niks want het bijhorende bakje sinaasappelsaus was er niet meer.

Al met al, zijn de vriezers schoon en heb ik leuke foto’s van voor- en na de schoonmaak, heb ik me vermaakt en me nuttig gemaakt.

6 thoughts on “It giet oan

    1. De winter duurde te lang… vandaar deze huishoudelijke behoefte. Ooit had ik een ritme in de HH dingen doen, maar heb een gat van 3,5 jaar in mn ritme en daardoor ijs in mijn vriezer.. Nu niet meer..
      kuisen is het mooiste Belgische woord en handig ook ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.