It giet oan

Vriezer ontdooien, spaanse schalen, blog overhaar, it giet oan

Het is er weer voor, alleen is het ijs nog niet dik genoeg voor de elfstedentocht de tocht der tochten.

Ik blijf trouwens binnen met deze Siberische kou, op een 28 februari is het nog niet eerder gemeten zo koud geweest. Kwam dat even goed uit met m’n planning om de vriezers schoon te maken. De lades en de gevulde boodschappentassen met diepvries konden zo naar buiten, de tuin in. Het ontdooien kon beginnen. 

Met dweilen, doekjes, emmers en schalen gevuld met heet water kon ik de taak der taken binnen op een goede en snelle manier voor elkaar krijgen. Niet nader omschreven soep, draadjesvlees, zuurkool met worst, bladerdeeg, brood, pizza’s, perenijsjes en jonge jenever vond ik terug.
De condooms/wijnkoelers en ♥ ijsblokjes konden na het drogen weer terug de lade in, nu wordt het wachten op beter weer.

Ik heb geen planning mbt. schoonmaken van de vriezers en weet niet meer wanneer dit voor het laatst gebeurde? Een sticker met jaartal 2014 dreef de openstaande vriezer uit, maar dat zegt niks want het bijhorende bakje sinaasappelsaus was er niet meer.

Al met al, zijn de vriezers schoon en heb ik leuke foto’s van voor- en na de schoonmaak.

6 comments

    1. De winter duurde te lang… vandaar deze huishoudelijke behoefte. Ooit had ik een ritme in de HH dingen doen, maar heb een gat van 3,5 jaar in mn rime en daardoor ijs in mijn vriezer.. Nu niet meer..
      kuisen is het mooiste Belgische woord en handig ook ;-))

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.