Vergeten te betalen voor bijtanken.

De paastakken waren uitverkocht en zo kwam ik thuis met tulpen in de kleuren geel, wit en geel/wit en een bosje gipskruid. Tanken stond ook nog op to-do lijst ondanks dat ik er een bloedhekel aan heb, zeker met mijn winterjas aan. Het was koud en waaierig en blijkbaar ook in mijn hoofd.

Na het tanken draaide ik rustig naar het begin van de weg en dacht; ‘mag je nou wel of niet over de verdrijvingsstrook om de weg over te steken? of moet je naar de dichtstbijzijnde rotonde rijden om daar op de goede weghelft uit te komen?

Als een tussentijdse rijbewijs verkeerstoets na X aantal jaren verplicht wordt, om te kijken of je de regels nog weet, dan zou ik zakken en ik vast niet alleen. Want O, Oh, O.. wat een rare capriolen worden er uitgehaald in het verkeer.

Zo hebben we met elkaar nog meer afspraken: dat je moet betalen als je een dienst afneemt bij iemand of een product……


Op weg naar huis met de achterbank vol bloemen en paaschocolaatjes draaide ik de hoek om en zag mijn huis.. Ik kreeg het warm en mijn winterjas leek ineens overbodig. Een beetje opgewonden stapte ik binnen en zocht meteen het telefoonnr. van het BP-station op.
Ik was namelijk weggereden na het tanken, dat was prima, maar ik was vergeten te betalen, nooit meer aangedacht. Het lag niet aan het tijdstip, het was nog voor twaalven en er waren geen drank of drugs in het hoofd aanwezig. Wat dan wel?

‘Hallo, met Linda’ hoorde ik. ‘Hoi Linda, ik ben zojuist vergeten te betalen’ Linda reageerde gerustellend en zei: ‘ik heb je net uitgedraaid’ ‘huh.. ‘uitgedraaid’ vroeg ik ‘Ben jij die gene met kenteken 32-RJ-25 en van pomp 3′ vroeg ze — Lachend bevestigde ik haar vraag en zei een beetje ongemakkelijk; “ja’. ‘ik kom er nu aan’. ‘Ik kom zo betalen’.

Op dezelfde geruststellende toon vroeg ze of ik wel echt in staat ben om te rijden?’ ‘In principe wel’ ‘het betalen van de benzine is weer van een andere orde’, zei ik lachend.

Wat het inhield dat ik was uitgedraaid, vertelde Linda; ‘Er wordt een beeld gemaakt van de opnames bij het tanken en de foto wordt doorgestuurd naar BigBrother security systems. De deurwaarder neemt direct contact op… die heb ik nog nooit aan de deur gehad en dat hou ik graag zo.
Voordat Linda haar dienst beëindigd stuurt ze de foto’s door naar BigBrother. Als eenmaal de foto naar Big Brother is verstuurd kan de actie niet meer ongedaan worden gemaakt. Terecht.

Aangekomen in de BP-shop werd ik hartelijk welkom geheten:door Linda en haar collega; ‘Helemaal goed dat u eerst heeft gebeld’ en ze vervolgde bemoedigend: ‘u bent niet de enige die dit overkomt’ ‘het scheelt u een deurwaarder en de kosten die dat met zich meebrengt. ca. € 100,00 en natuurlijk uw benzinekosten € 53.16’.

Prettig paasweekend!
Ik ga bijtanken!

20 thoughts on “Vergeten te betalen voor bijtanken.

  1. Meoehaha, dat heb jij weer, ik lig in een deuk. Ik kan me de opvlieger voorstellen die je krijgt als je ineens beseft wat er is gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.