Parkeren gehandicapten Amsterdam, met digitale parkeerkaart

gehandicapten parkeerkaart en bord, De Meern, Overhaar blog, digitaal parkeren

Vind jij het ook leuk om naar Amsterdam te gaan? Met de auto om familie, vrienden te bezoeken, musea, theater of moet je voor je werk die kant op? Dan kan je dat doen met de auto en op de gracht parkeren of in 1 van de vele parkeergarages die de hoofdstad rijk is. Al is het veel goedkoper en handiger om  onder de Johan Cruijff Arena of naar het olympisch stadion te rijden en daar te parkeren. Daar koop je een combinatieticket Park en Ride en de metro en tram brengt je waar je heen wil en met goeie benen kom je ook heel ver.

Dat is mijn geval ff iets anders, sinds ik in het bezit ben van een gehandicapten parkeerkaart kan ik dicht in de buurt kan parkeren van waar ik wil zijn. Ik kan zo blijven doen wat ik wil en ik hoef mijn energie niet te verspillen aan het zoeken naar een parkeerplek en dan nog een kaartje te halen, terug te lopen en kaartje onder de voorruit te leggen. Ondertussen bestaan er nu goeie parkeerapps….. waar je je op aan- en af kunt melden op een parkeerplek in sommige steden.

De basisregels om te parkeren op een gehandicaptenplek zijn landelijk hetzelfde, wel hanteert elke gemeente een ander beleid mbt betalen voor je parkeerplek.
Weet dus waar je parkeert en wat je wel en niet kunt met je GPkaart duidelijk zichtbaar onder je voorraam. Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart opent slagbomen die voor anderen gesloten blijven.

Een weetje: naast het concertgebouw zijn acht gehandicapten parkeerplaatsen beschikbaar waar je dus alleen met een kaart mag parkeren en niet als je dus geregistreerd bent dmv een digitaleGPK registratie.
Aan de overkant van het concertgebouw is het Museumplein met de grote drie; Stedelijk, Van Gogh en Rijksmuseum op rol- of loop afstand. Leuk en handig!

Bij de gemeente Amsterdam kan je indien je in het bezit bent van een gehandicaptenkaart en auto op naam een digitale parkeerkaart voor bezoekers aanvragen. Zo komt jouw auto op kenteken te staan en bij controle door de parkeerhandhavers blijk je in het parkeersysteem te staan. Super handig!

Wijziging miv. 1 maart 2019! Parkeervergunning met vast of wisselend kenteken
Je kunt kiezen tussen een parkeervergunning met een vast kenteken of een parkeervergunning met een wisselend kenteken. In beide gevallen moet je een Europese gehandicaptenparkeerkaart (GPK) hebben. Aan- en afmelden doormiddel van een meldcode en jouw pincode en elke dag opnieuw, moet. En je zit niet vast aan een jaarlimiet, bij een vastkenteken is er geen extra melding nodig.. 

Deze digitale parkeerkaart bracht mij al op leuke plekken en stoepen, voor een uur, een dag en dagen. Op de stoep voor Carré of om even te shoppen en op elke plekje die ik zie zet ik h’m neer. Dat is fijn, heel fijn. Sorry aan de fietsers die hier mogelijk last van hebben.

Amsterdam heet hun bezoekers van harte welkom en daar ben ik hartstikke blij mee.
Klik deze link aan voor parkeren gehandicapten in Amsterdam. 
Inloggen doe je met DigiD!
Een scan /foto is nodig:
Handtekening
Rijbewijs
Kentekenbewijs van je auto
Europese gehandicapten parkeerkaart (nog drie maanden geldig bij aanvraag)
En je N.A.W.

Elk jaar moet je deze toestemming opnieuw aanvragen. De tot en met datum is bindend, een bekeuring valt zo op je deur mat, heb ik ervaren.

Kom je er toch via de site van gemeente Amsterdam er niet uit bel dan even naar parkeerbeheer 14 020. Hulpvaardige mensen tref je dan aan de telefoon.
Link naar parkeren in Amsterdam

Digitale parkeerkaart, Amsterdam, blog overhaar, hoe aan te vragen, DigiD

6 comments

  1. Gebeurd gelukkig steeds minder, vanwege bewust zijn en hoogte verkeersboete (Als u zonder vergunning parkeert op een invalidenparkeerplaats kunt u een bon krijgen van € 370,-. Zelfs als u per ongeluk met één wiel in zo’n gehandicaptenparkeerplaats staat, riskeert u dit bedrag)
   Dank voor je mede ergernis Rob.

 1. Uitgebreid en duidelijke uitleg voor diegene die het, helaas, nodig hebben.
  Ook ik erger me aan mensen die een invalideplek inpikken.
  Laatst las ik een bordje ” Neemt u mijn plek in, neem dan ook mijn handicap”
  Dat vond ik wel een goede opmerking 😀

  1. Door dit soort mooie bordjes worden we bewust dat rijvaardigheid iets anders is dan het hebben van een loopbeperking.
   Zolang mogelijk zelfstandig blijven geeft een betere gezondheid. Dank Hiltje!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.