Parkeren gehandicapten Utrecht, met digitale parkeervergunning

Indien je in het bezit bent van een Gehandicapten ParkeerKaart = GPK kan je gratis parkeren in Utrecht. Je dient je eerst te registeren. Mijn kaart kan voortaan in m’n tas blijven bij een bezoek aan Utrecht of Amsterdam.

Natuurlijk kan je overal op straat parkeren indien je de verkeersregels volgt. Op de door de gemeente aangegeven GPK plekken moet ik wel mijn kaart nog zichtbaar tonen achter de voorruit. Maar ik geef liever de ruimte aan hen die niet zijn geregistreerd, vandaar mijn digitale registratie en het geeft me nog meer ruimte/ mogelijkheden om Utrecht te blijven bezoeken.

Op www.utrecht.nl/ parkeervergunning gehandicapte vind je alle gegevens over hoe om te gaan met de passagiers – bestuurderskaart, jouw kenteken en het wisselen als je met een andere auto komt, dan kan je dat kenteken met een muisklik veranderen.
Vanwege het feit dat ik al in het bezit ben van een GPK- ik woon in De Meern – ontving ik een brief van de gemeente Utrecht met dit nieuws en met de gevraagde gegevens bij de hand was het eenvoudig makkelijk om mijn persoonlijke gegevens aan te vullen en klaar! De bevestiging van mijn aanvraag en de definitieve toestemming volgde snel via de mail en per post.

De stad wordt steeds mooier en toegankelijker.
Sinds 2010 wordt er hard gewerkt om de Catharijnesingel weer te vullen met water en een rondje door de stad varen. En wat is het mooi geworden!!!

Ik ga ervan uit dat er niet alleen parkeerruimte maar ook een toegankelijke opstapplek voor de GPK bezitter is gemaakt? kijkje bij de bouw van de Catherijnesingel

——————-

Eerder schreef ik over parkeren voor gehandicapten in Amsterdam –

10 thoughts on “Parkeren gehandicapten Utrecht, met digitale parkeervergunning

 1. Nu maar hopen dat alles op tijd is. Al een tijdje geleden aangemeld. Wel vervelend voor Gpk houders die elders vandaan komen.
  Het zou fijn zijn als in elke stad dezelfde regels gelden.

  1. We komen van ver en dit vind ik al heel wat, niet elke gemeente kan zich een scanauto veroorloven.
   Bezoekers met een GPK kunnen zich aanmelden via dezelfde Utrecht site, vanaf 3 aug. 2020.
   Jij hebt dus nog geen bevestiging, wachten het maar af en anders maar doen zoals we deden.

 2. Fijn dat het zo geregeld is. In Leiden zijn ze dit ook al een jaar of 2 van plan, geen idee waarom het nog niet werkt, maar ambtelijke molens hebben tijd nodig.

  1. Leiden heeft mogelijk andere financiële keuzes te maken. .. die scanauto’s kosten wel wat en het bijhorende personeel. Het zit in de pen en zoals het nu is, kan het ook. Dat is ook goed om te weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.