Free To Move

Gefascineerd en vol bewondering heb ik gekeken naar de dansers op het podium in het Zuiderstrandtheater. De weg ernaar toe was een lange omdat er rondom het Malieveld het verkeer vast stond, velen waren daardoor niet op tijd aanwezig bij de voorstelling, Den Haag. Wij deden er bijna twee uur over om plaats te nemen in een uitverkocht theater. Ter ere van het zestig jarig bestaan van het Prinses Beatrix Spierfonds die ook nauw samenwerkt met de stichting FSHD. Veel resultaten zijn er behaald in zestig jaar aandacht en onderzoek voor zieke spieren en wat het doet met jou en de jouwen. Een noodzakelijk fonds.

#FreeToMove

Het korte leven van JOEY werd op een enorm scherm getoond, zeer indrukwekkend (en onderaan deze blog te zien)

Wij en Hare Koninklijke Hoogheid werden van Harte Welkom geheten door Samuel Wuersten (artistiek directeur van Holland Dance). H.K.H. Prinses Beatrix nam midden in de zaal plaats, ik zag nog net haar kapsel boven de stoel uitkomen, toch wel leuk om haar eens te zien.. Nee, geen selfie deze avond met de Prinses en ook niet met Jan Kooijman en/of andere BN-bekenden van televisie of theater.

Free to move BEATRIXIk ontmoette bekenden en sommigen die ik nooit eerder zag maar wel ken via de besloten FSHD Facebook groep. Leuk!
Met de lift naar boven en met de trap naar beneden: Jemig, wat een drukte. Nog een drankje en een praatje en op een foto met …. oudste nichtje van een vriendin, op haar tweede dag werken in de bediening.

Naast me zat een trotse vader die vertelde over zijn jongste dochter die zich inspant om FSHD op de kaart te zetten. Zij is voorgedragen voor het Oranje Kroontje welke 1 x in de vijf jaar wordt uitgereikt aan een vrijwilliger(s); Dat ik haar mijn stem had gegeven: Renske, een nichtje van Anke, weet hij nu. Zij won deze prijs niet.

Wel twee geweldige vrouwen werden naar voren geroepen en kregen het grootste applaus die je je maar kan bedenken….En een oranje kroon!  Dank jullie wel!!!
Terecht was en is er veel aandacht naar hen die dit spierfonds op een positieve manier onder de aandacht brengen en geld verzamelen om de onderzoekers het werk te laten doen waar zij goed in zijn. #FreeToMove

Wat heb ik genoten van de verschillende dansgroepen die belangeloos hun kunsten vertoonden en een dans hadden ingestudeerd speciaal voor deze avond of een onderdeel van een voorstelling die nog in première gaat.
Conny Jansen danst, Nederlands danstheater, Het nationale ballet, Codarts, Scapino Rotterdam en Introdans…
Moet er nog van zuchten.. wat een kracht en spieren en beheersing en op prachtige muziek is er deze avond gedanst. #FreeToMove ♥

Op deze zwoele eerste herfstdag stond de auto van Prinses Beatrix nog voor de deur bij ons vertrek, het bleef vast nog lang gezellig.

Van veel en hard applaudisseren word je ook moe en onder de indruk van de positieve energie die we meekregen viel ik dankbaar in slaap!

#FreeToMove

http://http://https://youtu.be/JMFs-aEnmo0

 

 

2 thoughts on “Free To Move

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.