Just Do It

“Wat heb jij eigenlijk veel vrienden op Facebook” een gezellig en open gesprek ontspon zich over vriendschap en het gebruik van social media. Een mooi blog onderwerp en mede nadat ik ook onderstaande cartoon ontving, keek ik eens anders naar mijn volgerslijst. Ik ging zelfs tellen en maakte een overzicht.

Wie is wie?
Al die namen, gezichten en daardoor kwamen er veel herinneringen in mijn zestig jaar naar boven. Plaatsen en gebeurtenissen buitelden over elkaar heen, en de conclusie: “jeetje wat ken ik veel mensen” en wat een verbindingen.

Zie mijn likes op FB als een bemoediging: ‘ik heb je gezien, ik heb je gelezen’.  En toch, zie ik niet alles en ook met mij gaat het niet altijd goed. Ik zie, hoor en lees en plaats wel graag positieve verhalen, omdat er al genoeg droefenis om me heen plaatsvindt en in de wereld sowieso.

Boeken zijn er vol geschreven en mooie tegeltjes zijn er bedacht over het duiden van vriendschap.

Kies welke bij jou past.

Op mijn persoonlijke Facebook pagina vind je 67 mensen die ik zonder gebruik van social media al eens eerder de hand had geschud. familieleden en die ik *ken vanwege mijn spierziekte FSHD, maar ook oud collega’s van ooit en -hernieuwde- vriendschappen van jongs af aan.
Een kleine honderd mensen waar ik een verbinding mee heb op FB komt door mijn gebruik van twitter, want geen werk en geen sporten en niet aangesloten bij een kerk, blijkt dit medium geweldig om geïnspireerd te raken.
In mijn directe IRL-sociale kring wordt er weinig gebruik gemaakt van deze manier van contact onderhouden. Ik probeer van FB af te kicken,  van velen kan ik zelfs daar het levenstempo niet bijhouden.
Op twitter word ik door meer dan 1.600 accounts gevolgd, zelf volg ik 760 mensen. daar zitten hele leuke, inspirerende mensen tussen en is de verbinding soms goed voelbaar. Veel meningen en oordelen. Dat er alleen maar vuilnis en gorigheid.. dat twitter net een riool is! dat lees en hoor ik van mensen die deze vorm van contact vinden en onderhouden niet kennen; “Wat de boer niet kent”. Ik laat het maar zo.

Nee, schelden doe ik niet, dat past mij niet. Ik twitter vaak vanuit mijn huis- of een wachtkamer en lees nog vaker mee, want negeren is ook een kunst en niet alleen op de soc.media.

Veel plezier beleef ik tijdens het tv kijken en tegelijk twitteren; Ik vertrekHeel Holland Bakt en Boer zoekt vrouw en mogelijk nog andere programma’s hadden nooit zulke hoge kijkcijfers gehaald.

Kijktip; Inspirerend.
Daarom plaats ik zelfs beesten op mijn blog!
(blogtekst gaat door na dit filmpje ;-))

http://https://youtu.be/bZ7Sy32umww

Zou jij durven zeggen waarom je mij volgt of waarom je bevriend met mij wil zijn: IRL of via de social media?

online-jezelf-verbergen

18 thoughts on “Just Do It

 1. Tja Marjanne, bij ons is de klik, de Borstkanker, geen fijne klik, maar wel een leerzame! Wat een geweldig filmpje overigens!!!!!!!!

 2. Mooi filmpje, ik reageer weinig door minimaal internet tegoed. Lees je blogs via Gmail totdat het stopt…… Zelfs klein stukje is al leuk, ik blijf het lezen wanneer het tegoed het toelaat. ?

 3. Ik volg je omdat je een heel prettig, sterk, humorvol, realistisch, kortom tof mens bent! En net als ik niet van schelden houdt. Verschil van mening mág gewoon. En ook je blog lees ik met zeer veel genoegen!

 4. Hoi Marjanne, likes zijn voor mij een snelle manier om jou te laten weten dat ik jouw bericht “gezien & gelezen” heb maar ik “like” vooral omdat jouw tweets, blogs e.d. indruk op mij maken. Altijd goed doordacht, met humor maar vooral met realisme.
  FB / twitter: door de leuke realistische mensen op Twitter & FB is mijn wereld groter. Een verrijking, “leerzaam” hoe anderen hun dagelijkse leven vormgeven. Samen “worstelen” ?

  1. Wat een kleurrijke, lieve reactie Babs.
   Ja, dat geworstel.. en ook liken/genieten is fijner als je het niet alleen hoeft te doen.. Fijn dat ik zo mee kan kijken naar de woontrends … jouw scherpe blik op moois en lekker eten, ik prik graag nog een keer een vorkje mee.. ♥

 5. Waarom volg ik jou? Ben ik bevriend met je op FB en heb ik je al eens IRL ontmoet en wil ik dat zeker nog wel eens?
  Goeie vraag.
  Het is wel eens prettig om over vanzelfsprekendheid na te denken.
  Dingen lijken eigenlijk vanzelf te gaan.
  Ik vind het fijn om je te volgen. Positief, eerlijk, open, warm. Dat zijn de eerste woorden die in mij opkomen.
  De raakvlakken uit het heden en verleden, Vlaardingen en Leiden, geven iets vertrouwds.
  Ik blijf je nog wel even volgen.

  1. Vanzelfsprekend vind ik het niet dat jij zo’n lieve, mooie reactie op mijn vraag geeft. Verrast wederom. Elke keer deel je jouw veelzijdigheid en inspirerende foto’s en meer. Dank je daarvoor. Ja, het is en blijft bijzonder onze verblijfplaatsen delen en nu een jaar na jouw verhuizing, kom ik graag een keer naar De KOOI ;-) en vertrouwd verder kletsen. Mooi.

 6. Ik volg jou, omdat ik je open en realistisch vind schrijven en omdat we met elkaar in een ” lijstje” staan..? Op twitter!
  Voor mij werd twitter een link naar de buitenwereld toen ik in een ziekenhuis en later in een revalidatiecentrum belandde!
  Ik ben iedereen die ik via dit medium heb leren kennen, zeer dankbaar! Ik volg je graag, heb bij jou een goed gevoel!?

  1. Ja, dat lijstje waar jij en ik instaan, ik ben er blij mee, alleen waar is het gebleven?
   Delen een gezamenlijke *hobby en noodzakelijk kwaad #wachtkamers #aangepaste schoenen en meer.
   Ik volg jou graag en lees je lieve en bemoedigende, verrassende tweet. Respect Heleen ♥

 7. We leerden elkaar kennen op twitter en later ook in het echt op een tweetup inmiddels al een aantal jaren verder en hebben we beiden veel mensen via het social medium ontmoet die we anders waarschijnlijk nooit zouden zijn tegengekomen. Social media is een verrijking voor velen, een verarming als men niet zelf in de gaten houd wie men wil volgen en volgt, een maakbaar medium waar ik zeker veel plezier op allerlei platforms aan beleef. oa. Twitter,Facebook, Pinterest, Blogger, Instagram etc.

  Laten we er nog maar wat jaartjes aan vast plakken..

  Hugs
  Ingrid

  1. Lieve Ingrid, wat hebben we al heerlijke happen op twitter, FB, instagram en op tegenwoordig meer op Pinterest gedeeld en nog meer in het eggie…. Van de winter weer lekker babbelen en knabbelen, ik kijk er naar uit. ♥

 8. Ik ken je inmiddels persoonlijk, maar dat is wel ooit begonnen via Twitter. Was het niet Joe Bonamassa die ons ooit virtueel bij elkaar bracht? Daarna kwamen er huiskamerconcerten bij ons thuis waar jij met Frans bij was. En hopelijk volgen er nog vele!

  1. Hans wat een mooie, muzikale en lieve reactie. Ja, die Joe Bo, die weet wat, daarna zag ik hem nog twee keer.. Ik heb een spotifylijst met alleen JOE Bonamassa My Hero, maar ook een playlist Hans huiskamer concerten.. Zolang ik de trap op kan blijven gaan, blijf ik graag op mijn VIP chair muzikaal genieten …

 9. Hee lieverd, ik loop een beetje achter met mijn mail lezen…ik voel me rijk jou te kennen via twitter en nog meer IRL. Ik vind jou mooi, een sterke vrouw met veel humor en zelfspot. Je bent eerlijk en reëel over jou en vele dingen die jou en/of de wereld aangaan. De gesprekken samen zijn mij dierbaar <3 Liefs! X

  1. Lieve IngriT, wat een hulde, wat gebeurt er veel in die paar jaar hee. Ik blijf mijn best doen om te delen. Je weet, ik kijk uit naar onze volgende gesprek: hier, daar of ergens anders X ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.