Kiki Schippers

Tijdens de presentatie van het nieuwe theaterseizoen in  Podium Castellum Hogewoerd werden we vermaakt met korte optredens. Cabaret door Kiki, een kindervoorstelling .. Fantastisch. Vijf stoere motorgasten, een illusionist, een fadozangeres waarvan ik helaas de naam ben vergeten.  Bij het verlaten van de zaal hadden we een formulier aangereikt gekregen en daarop stonden alle voorstellingen voor het seizoen 2018/2019. De kruisjes met voorkeuren werden gezet en ingevuld afgegeven en na een feestelijk glaasje bubbels toe gingen we blij naar huis.

De stoelschikking is ondertussen bekend en de factuur meteen betaald. Dus gaan we ons laten verrassen door Dolf Jansen, Spinvis, Lenette van Dongen, Daniel Arends, Alex Roeka, Gé Rijnders, Kiki Schippers en Guido Weijers op rij 1 en twee. De aanvangstijden van alle voorstellingen zijn vervroegd naar 20.00 uur. FIJN!

Kiki werd aan de lijst toegevoegd Niet alleen omdat ze uit Woerden komt en een pikant verhaal vertelde over ‘Arie’ Het café waar De Zoon jaren achter de bar stond. Ze toont lef en is ontwapenend kwetsbaar en zingt fantastisch!

Met het nummer ‘Er spoelen mensen aan’ won zij de Annie M.G. Schmidtprijs. Zij zingt het nummer en ze  schreef de tekst en met Rolf Verbant de muziek; Het beste theaterlied van 2017 
Onderstaande is Kiki haar versie van Annabel.

4 thoughts on “Kiki Schippers

 1. Je hebt een mooi programma in het vooruitzicht!. Allemaal fantastische namen. Dat wordt vast genieten dit seizoen.
  Kiki Schippers is ook bijzonder, ik had nog nooit van haar gehoord maar vindt dat ze een hele leuke versie van Annabel heeft gemaakt.
  Een refrein met herinnering voor mij, die ook een beetje met Woerden te maken heeft . Een collega van ABNDelft heeft dat refrein vaak voor mij gezongen toen ik bekend had gemaakt naar ABNWoerden te vertrekken. :-D

   1. af en toe, ik ben geen echt regelmatige bezoeker, maar heb inmiddels wel een keer de schouwburg en de stadsgehoorzaal een paar keer van binnen gezien. Allebei mooie plekken en idd, makkelijk op de fiets. Wel jammer dat het LAK-theater er niet meer is. Filmhuis schijnt ook erg de moeite waard te zijn trouwens.

    1. LS heeft ook een kleine zaal ;-) genoeg te doen in Leiden.
     Die regelmaat heb ik juist in de agenda gezet anders komt het er niet van. Altijd twee / vier kaartjes en tzt zie ik wel, als verjaarcadeau met vriendin. Filmhuis of bios doe ik te weinig ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.