Let your hair hang down

. Met je lokdown…

Met de lockdown willen we voorkomen dat de zorg in NL en de zorgverleners niet onder druk wordt gezet. Dat ze worden ontlast. Helaas dat lijkt niet te gaan lukken. Want er is meer nodig dan een matras en bereidwillige hulpverleners alleen. Om hun werk goed te doen blijven patiënten nodig, maar mogen dat er heel wat minder zijn dan de aantallen van de laatste maanden?

Blijf thuis indien mogelijk. Spreid je contactmomenten en houd afstand, was je handen en doe een mondkapje op.
Vind overal iets van, maar doe het gewoon.

Vertraging van het virus is het doel:
De mutanten die de overhand lijken te nemen. We gaan het meemaken. De zoveelste (heb niet geteld) noodzakelijke persconferentie is vanavond en dan gaan we horen over de coronamaatregelen die op- en afgeschaald worden.

Werken in de zorg blijft mensenwerk:
Het ziekteverzuim is hoog onder het personeel in alle vormen van zorg voor elkaar. Veel bewoners van afdelingen in verzorgings – verpleeghuizen zijn positief getest met alle verdrietige gevolgen van dien. De start met vaccineren tegen Covid19 is begonnen, maar we zijn er voorlopig nog lang niet, zodra 75 % van de bevolking is ingeent zullen we hopelijk wat meer lucht krijgen.

Onze democratische maatschappij in coronatijd zie ik als een tanker keren. Dat lukt toch niet in een paar maanden, daar heb je heel wat bootjes voor nodig… duwen, trekken en afhaken. Sterk touw en zeebenen. Heftige tijd voor velen.

Florence Nightingale:
Nog maar 200 honderd jaar geleden liep Florence met een kaars tijdens de Krimoorlog langs de gewonde soldaten om hen wat verlichting in hun lijden te geven.
Sinds die tijd is onze zorg zo ontwikkeld en deskundig geworden dat je met onderliggend lijden nog een beste tijd van leven kunt hebben. En daar denken we rechten aan te ontlenen. Het is pech en of slikken of stikken.

De basis van je leven is goed voor jezelf leren zorgen en indien nodig ondersteund door de zorgvaardige handen, met medicatie, revalidatie en technische hulpmiddelen. Zo komen we verder. Behalve bij covid19 waarin niet is voorzien wie wel wie niet en hoe wel en hoe niet. De een in het gezin test positief en de ander in het gezin niet. Raar, maar waar.

De maatschappelijke maatregelen lijken dus echt nodig om covid free te blijven. Vertragen van het virus! en niemand weet! Afstand houden helpt wel.

Mijn buurvrouw 80+ zal mij bouillon brengen en begaan zijn met mijn lot indien ik covid krijg, maar daar houdt het mee op. Dus blijf ik thuis.

Hulp:
Waar ik nou mee zou zijn geholpen is de niet essentiële hulp. Zoal de kapper, de schoonheidsspecialiste en zomers de pedicure.. Helaas voor nu, ik moet weer terug naar creatief knippen en vijlen en opsteken en het simpele pincet werk.
Mijn lok is down en dat geeft natuurlijk niks want ik zie amper iemand, maar het irriteert me mateloos!

Agenda:
Deze lokdown komt voort uit het feit dat mijn bezoek 14 oktober voor het laatst en aan de kapper gepland stond op 15 dec. 2020, een dag voor het ‘vieren’ van ons 40 jarig huwelijk! We dronken roze champagne en genoten een oud-Holllandsche maaltijd met z’n vieren ? thuis.

Naar de kapper gaan leek altijd essentieel maar is het dus niet. Balen voor de kapper die van knippen houdt. Maar om zo gezond mogelijk door deze lockdown heen te komen is het afstand houden belangrijker en contact mogelijkheden vermijden.

Als dat haar mijn enige irritatie is deze dagen valt het allemaal wel mee. Ik blijf liever in deze conditie binnen dan met een positieve test met de bijhorende symptomen van het virus.

De mondhygiëniste stond als enige uitje in mijn januari 2021 agenda gepland. Met een pincet in mijn tas vroeg ik haar hoopvol of zij die ouderdomsharen op mijn kin kon weghalen? Wil je meteen even schoonheidsspecialiste spelen: “Ja, natuurlijk”, zei ze geruststellend. Ik blij.
Zij: “Mooi, das 1, 2, 3 en die daar nog!” en “Tot over drie maanden”.
Met een glanzend schoon gebit verstopt achter een mondkapje liep ik naar m’n auto, terug naar huis.

Mijn eerste uitje voor 2022 staat al in de agenda! Op 02-02-2022 zal een concert in Carre plaatsvinden; The Analogues treden dan op met het de nummers van the Beatles: Abbey Road / Let it be!

8 thoughts on “Let your hair hang down

  1. Ja, de kapper is zeer essentieel voor ons welbevinden! Stom toevallig had ik een afspraak in de week voor de lock down en heb ik me bijna laten kaalscheren! Net als de 1e dag van de 1e lock down want ik wist niet dat dat me zo goed zou bevallen! Voorlopig blijft dat mijn nieuwe haardracht, het duurt nog el even voordat ik weet hoef!
    En lichtpuntjes blijven er altijd, als je ze maar wil zien??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.