Geef een gitaar aan een kind!

Welke kinderen kunnen we blij maken!? Helpen jullie mee?
Bij het tv programma @eenvandaag zag ik een reportage over muziek maken voor kinderen. Tussen al het Haagse gejij en gejou en wellus nietus .. Klonk er muziek! Een fantastisch item over het delen van muziekkennis en – spullen, door Ruben Hoeke bedacht en wat terecht veel aandacht kreeg. Positief!! We horen het te weinig.

Deze OverHaar blog gaat over de gitaren die Ruben uitdeelt en wil uitdelen aan kinderen, zie @eenvandaag link. De rode Simeck electrische gitaar van m’n zoon werd met liefde in z’n rugzakhoes gestopt met lesboekjes erbij en zal met een versterker, snoer, nieuwe snaren erbij opgepoetst naar een kind worden gebracht. Veel plezier ermee!

Ruben Hoeke die zijn idee gedragen voelt door zijn muzikale vriend Edwin Olthof en vele anderen helpen graag mee!!

De update 6 april 2021 op Facebook:
Jongens en meiden; de eerste 58 (!) complete ‘weggeef sets’ zijn bijna allemaal opgehaald, dus het is tijd voor een nieuwe ‘Geef een gitaar aan een Kind’-actie! Ditmaal met een recordaantal van 27 complete sets! ??

Voor ons ‘volwassenen’ is deze Corona-tijd rot, maar er zijn er ook heel veel kinderen die het chronisch zwaar hebben, waar het virus nog een schepje bovenop doet en die alleen maar kunnen dromen van een coole gitaar set en daar de financiële middelen niet voor zijn. Voor deze doelgroep is de actie bedoeld.

Ruben Hoeke:
Helpen jullie mee de actie te delen zodat de sets goed terecht komen?”
Maar waarom? Nou… Omdat ik (Ruben) toevallig weet wat een instrument voor iemand kan betekenen. Het kan iets van jezelf worden, het kan je een eigen wereld laten creëren waarin je je eigen stem kunt vinden en waarin de mogelijkheden onbeperkt zijn. Dat gevoel ken ik maar al te goed omdat het mijzelf als dertienjarige ook is overkomen. Muziek maken is niet alleen goed voor de ontwikkeling van de hersenen, maar ook een geweldig ontsnappingsmiddel aan de zorgen om je heen. Hoe fijn zou dat zijn voor kinderen in deze bijzondere tijd? Maar ja… Dan moet je wel een instrument kunnen veroorloven… en helaas is dat voor veel kinderen en/of gezinnen door uiteenlopende omstandigheden gewoon niet haalbaar. Vandaar deze actie. Kinderen blij maken, zonder tegensprestatie.
Dankzij de geweldige donaties van anonieme schenkers hebben we hieronder op foto nummers 59 t/m 85! ???

Deze 27 complete sets zijn bestemd voor 27 kinderen die Graag een elektrische of akoestische gitaar set willen, maar daar niet de financiële middelen voor hebben. Die Graag een elektrische of akoestische gitaar set willen maar diens ouders het zich niet kunnen veroorloven. – Hier heel blij van gaan worden en door te spelen. a) wellicht in zijn of haar hoofd even kan ontsnappen aan deze stomme tijden en b) misschien wel een hele nieuwe wereld gaan ontdekken.

Ken jij zulke kinderen? Wil je het bericht delen?

Heel graag… Want alleen zo krijgen we de sets bij de kinderen!
? Ruben Hoeke ??

PS 1: Gezien de hoeveelheid berichten die Ruben op de ‘Geef een gitaar aan een Kind’-acties krijgt, lukt het hem niet meer om iedereen persoonlijk te beantwoorden.
Echter; hij leest ALLE berichten, checkt ook regelmatig mijn ‘Spam-box’ en selecteert daar, hoe moeilijk dat ook is, kinderen uit.
Foto: Astrid Kofflard

NB: Heb jij nog een ongebruikte gitaar en of versterker en wil je deze weggeven?
Mail dan naar mij en/of kijk op de FB pagina van Edwin.

NB: 15 juli 2021 werd de gitaar van mijn dochter opgehaald.. Op naar de 250 sets dan maar?!!!

Geef een gitaar voor een kind, Ruben Hoeke, Edwin Olthof,

Foto: Astrid Kofflard

3 thoughts on “Geef een gitaar aan een kind!

  1. Updates over de aktie worden gegeven op Facebook via Ruben en Erwin, de verhalen en de foto’s en nu de Koningsdagset. De honderste ook al is weggeven, steeds meer blije kinderen die hun geluk niet op kunnen. Mooi.

    Een hele blije Deacan heeft de rode gitaar van m’n zoon in ontvangst genomen. Foto ook op FB te zien. Ik word hier ook zo blij van. Delen = Helen! en muziek onmisbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.