Voorjaar in februari

Ondertussen is het gewoon april geworden in februari. Wat fijn en een pracht vooruitzicht naar een heel lang voorjaar. De waarschuwing dat het zo kan omslaan .. niet alleen het weer, maar dus ook je humeur en stemming, is niet echt zonnig te noemen. Ik laat me niet meer gek maken met m’n zonnebril op.

Met een lange, veels te grote bontjas over mijn laagjes kleding en een plaid om mijn benen.. zat ik achterin de tuin en koesterde de februari zonnestralen op mijn gezicht. Echt wel prettig. De sneeuwschuiver staat weer in de schuur en de dertig jaar oude, rode bezem belandde na het sneeuwvegen in de kliko.

Met dit voorjaarsgevoel reed ik naar het tuincentrum en het werd me snel duidelijk, ik was daar niet de enige. Wat een drukte van jewelste op deze doordeweekse middag. ‘Was er iets gratis of wat was er aan de hand?’ Bij binnenkomst in de hal werd ik overdonderd door de hoeveelheid -uitgebloeide- tulpen. Dat zag er heel kleurig maar niet leuk uit

In dit tuincentrum is het verdienmodel ‘leuk je tuin op’ goed zichtbaar. Je kan je geld daar namelijk heel goed kwijt in ruil voor pastelachtige artikelen, waarvan je het bestaan niet wist en die je nooit in je tuin hebt gemist.
Niet 1 .. maar werkelijk dat hele centrum staat afgeladen vol met dingen die leuk en handig zouden kunnen blijken voor jouw tuin/balkon. Af en toe een groene plant of van plastic.

Van de weeromstuit vergat ik om een foto te maken van deze kleurige, vintage achtige meubels en dingen. Trouwens er is geen traditionele tuinstoel die naar achteren kan meer te koop. Veel namaak rotan en lage lounge sets, de zogenoemde actieve zit.

Wat niet uit mijn hoofd gaat is een ding met wel vijf borden naast elkaar op een standaard ca. 1 meter lang, op onregelmatige hoogte op een vertikale stang verbonden aan een dikkere horizontale stang die je blijkbaar aan je schutting kan op te hangen of misschien kan je hm ook neerzetten tussen je planten.
In iedergeval kost die met vijfborden ca. 150 euro.. goedkoper kan ook hoor, maar dan heb je drie bordjes of soort blad van de vingerplant of van de gatenplant van ijzer iets gemaakt.

Al met al is het toch echt februari en de eenjarige plantjes zijn pas op hun best half mei, als ijsheiligen is geweest. Ik vraag me trouwens af of we deze klimaat heilige nog wel moeten vertrouwen?

Een blauwe bezem, als weekaanbieding van € 4,79 voor € 3,99 rekende ik af, ging mee naar huis.

Ondertussen bloeien de sneeuwklokjes volop en steken de krokusjes boven het groen uit.

Het is nog lang geen voorjaar.

8 thoughts on “Voorjaar in februari

  1. Het is idd nog vroeg in het seizoen, maar mensen hebben wel het voorjaar in de bol. Plantjes is ook nog te vroeg, ijsheiligen weet ik ook niet of ik daar nog in geloof. Wel leuk om in het tuincentrum rond te kijken en kopen kan altijd nog.
    Leuke blog Marjanne !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.