Ik ben er klaar mee! Waarmee?

.
KLAAR met die kanker diagnose…..en behandelingen.

Op zondagmiddag 16.00 uur -4 februari 2019- begon ik nuchter aan de eerste anderhalve liter Movi Prep. Nadat ik het eerste glas had leeggedronken werd ik koud en misselijk. Jemig, wat voelde ik me ellendig en zielig. Toen al. Hoe ik het toch voor elkaar kreeg om dat ik om vier uur ’s nachts wakker werd en mezelf uit bed kon slepen voor het tweede deel van de voorbereiding van deze coloscopie? Is me nog steeds een raadsel.
Ook nu weer om het kwartier, en nu op m’n nuchtere maag, een glas Movi Prep opdrinken. Dat was vies en loodzwaar en ik voelde me al zo naar. Het is echt een gore vettige drank!

“Ik ga het nooit meer doen! NOOIT MEER! Ik ben er klaar mee!” Zo klaar!

Ik was voor deze voorbereiding van de coloscopie niet meer zo dapper.
Bij elke slok die ik nam, kwamen die andere keren van bang en wegschuiven en het valt wel mee en wat al niet meer in herinnering over me heen gespoeld. Al die nare dingen zitten in die drank. BAH.

Als ik A zeg, zeg ik vaak ook B. Hebben ze die zakjes ook zo benoemd. Voor dit onderzoek was ik al sinds oktober aan de mail en telefonisch contact met de gespecialiseerde MDL verpleegkundigen. Met een stapel verkeerd gemaakte afspraken verder bracht ik weer de nodige uren door in het ziekenhuis; Pre-operatief spreekuur, bloedprikken, MDL arts coloscopie bespreken en anesthesie controle.

Een goed gesprek ook met mijn huisarts ‘wat is wijsheid?’ ging hieraan vooraf.

Het besluit dat dit de laatste keer zou zijn sterkte me en zodoende ging ik tot Z.  De professor die ook de andere coloscopieën deed ging nu weer tot het gaatje.  “Klaar binnen het half uur” “Schoon!” zei hij opgelucht. “Over vijf jaar pas weer mevrouw” ‘uw darmen zien er zo goed uit!” ‘ik zag 1 poliepje die heb ik maar meteen weggehaald en die is nu naar het lab voor onderzoek.’ (nb; 19 febr. bleek niet goed, een tumor van nu 3 mm.*)

Ik zei ‘YEAH!’  en nogmaals dat ik er KLAAR mee ben en dat ik die voorbereiding nooit meer ga doen, want het is echt vreselijk! 
Nadat ik was opgewarmd in het ziekenhuisbed en nog lekker gedempt door propofol (Michael Jackson en Prince medicatie) zoefden we ontlast en opgelucht naar huis.

DIT is KLAAR!

Blij nieuws delen is toch een stuk fijner, want kanker heb je niet alleen..!
❣️ mooi nieuws op #wereldkankerdag

DOSSIER darmkanker gesloten:
Bij het telefonische consult op 19 februari sloten we mijn dossier. KLAAR. Volgens het protocol over vijf jaar weer een coloscopie of indien vanwege mijn gezondheid daar reden toe is, dan eerder.
‘Maar uw darmen zijn schoon en de CT-scan laat geen* afwijkingen zien’. ‘Tot Ziens!’

 2 oktober 2014 – 19 februari 2019!

8 thoughts on “Ik ben er klaar mee! Waarmee?

 1. Fantastisch Marjan! Heel blij voor je. Helemaal opgekalefaterd! Kom binnenkort weer eens een wijntje doen bij de Rare jongens! Groetjes Anne

 2. Jeetje Marjanne, wat een goed nieuws!
  Vreselijk spul om te drinken is het. Bleh.
  Daar ben je weer klaar mee.
  Ik ben blij voor. Echt fantastisch om te lezen.
  Gefeliciteerd!

  Sven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.