Eerste boek

Mijn eerste boek op een E-reader in 1 dag uitgelezen. Waar de zondag voor bedoeld is, genoot ik van onze tuin. zonder visite, telefoon of iets anders moeten. Het boek van Isa Hoes over haar leven met haar man Antonie Kamerling, die zich suicideerde oktober 2012. Een mooi, aangrijpend verhaal. *Toen ik jou zag!

Het lezen van een boek buiten als de zon schijnt, is geen haalbare kaart op een IpAD. Zittend in een tuinstoel is het voor mijn handen en armen vaak te zwaar om een boek vast te houden. En zo worden boeken eerder op grootte en gewicht beoordeeld dan op inhoud. Energie sparen heet dat dan, maar ik kom niet meer toe aan boeken lezen waar ik van houd. Ook omdat ik er weinig tijd voor neem. Het kip, het ei. Ik ga het beleven.

Aaangestoken door enthousiaste verhalen over een E-reader ging ik op onderzoek uit. Nou ja, ik vroeg op twitter om ervaring en adviezen mbt het merk en gemak van een E-reader en welke. Daarna zocht ik op google over het hoe en wat van de reader. En op naar de BCC om de hoek. De Kobo-Glo met nachtverlichting, die werd het. De beschermhoes van €50,00 werd het niet. Niet in verhouding. Toen toverde de verkoper ineens een goedkopere hoes tevoorschijn voor €30,00 Jammer Joh! Telaat ;-) Dat had je nou niet moeten doen, gaf ik hem nog even mee. Een mooi initiatief van de www.vakantiebieb.nl kreeg dit jaar een vervolg. Veel recente boeken zijn nu gratis op de site gezet, om te downloaden. Alleen jammer genoeg dus niet voor de E-reader. Die echt lekker licht in de hand ligt. Ik ben nog opzoek naar andere boeken? Wel Roos Vonk haar nieuwste boek *Je bent wat je doet, gekocht.

Met een dubbel focus/ver-leesbril is het sowieso super onhandig om in bed een boek te lezen. Dit kan eigenlijk alleen maar halfzittend, tenminste ik dus. Lig ik op mijn zij dan veranderd de stand van mn ogen….. en meer van dat soort ongein. Mijn IpAD doet het goed in bed. Met mijn linkerhand in de beschermhoes en swipen met rechter hand las ik al vele boeken.
Mijn E-reader met lampje blijkt idd. fantastisch om midden in de nacht bij te lezen, zachter licht en weinig tekst per beeld en minder zwaar in gewicht.

Of ik de verleiding kan weerstaan op Schiphol om een nieuw boek te kopen, zullen we zien. Shoppen, het hoort zo bij Schiphol. Over twee manden weet ik het. Met de E-reader op vakantie, naar het strand in Turkije. Niks geen gesleep meer met super zware koffers en handbagage. Ook verheug ik me nu al op mijn vakantie-strandbed. Ali de Baywatch, die zorgt dat we altijd in de schaduw liggen. Ali, die de parasol goed in het zand prikt en ons verwent met verse Jus d’orange en heerlijke hapjes.

Ik ga ook nog voor ons vertrek hopelijk nog veel lezen. Dat het maar lang mooi weer mag blijven en ik in onze heerlijke tuin, veel mooie, ontoerende en leerzame boeken mag lezen. Ook staat er nog 2 mt. ongelezen boeken als inspiratie in de kast. Ga er nog eens kritisch naar kijken, mogelijk blijft het daarbij ;-)
Het wordt tijd dat die 2 meter ongelezen boeken niet alleen mooi blijven staan op de plank. Ooit ben ik erdoor geïnspireerd geraakt. Maar het gemak van de E-reader roept ;-))

Wie heeft er nog titel/schrijver suggesties voor een mooi inspirerend boek? Laat het me weten, ik hoor het graag?

2 thoughts on “Eerste boek

  1. De boeken van Kristin Hannah vind ik erg mooi…er zijn best veel mogelijkheden om aan e books te komen….veel kennissen hebben genoeg boeken op de laptop staan en wij wisselen dan vaak om…. Wij reizen met de camper veel door Europa en veel mensen hebben een e reader en boeken….ideaal want je hoeft voor die maanden geen zware boeken meer mee te nemen…Ik heb gewerkt als bibliotheekmedewerker en ben nu met de fuit. Ik heb ook FSHD kan nog wel lopen met stok, maar fietsen lukt niet meer, moet nu de stap gaan maken voor de scootmobiel vind ik wel erg moeilijk….geniet van je collums gr Maddy

    1. Maddy, Dat fietsen niet meer lukt, heeft dat te maken met je balans? dan zijn er ook zijwielen of een ander soort fiets met trapondersteuning te verkrijgen. Advies via de FA. Raam of via een ergotherapeute. Een scootmobiel of een rolstoel met duwondersteuning? er is veel mogelijk. De rolstoel kan ook mee in de camper.. het is 2014 vraag het eens na bij je gemeente via het WMO-loket? Bij het eerste belletje zit je er nog niet meteen in he, gaan maanden overheen ;-) idd weer een *stap.
      Hartelijk dank voor je reactie en je compliment!
      Dat we nog maar veel boeken mogen lezen, waar ook ter wereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.