Zomerfeest

RECENSIE
Een zomerfeest waar je je eigen eten mee moest nemen, dat was sinds de zeventiger jaren niet meer voorgekomen. Midden in het land, op een toegankelijke locatie werd nog niet eerder een feestje gevierd. Het werd een “culinaire en digitale speurtocht” zo stond het op de ontvangen uitnodiging. Het is feest op 19 juli 2014 en wil je zelf een gerecht meenemen voor ca. 30 pers. een culinaire verrassing, wij zorgen voor het serviesgoed en de drank.
Alle gerechten waren in de keuken te zien en te proeven en opgeschept.

Dat er een blog zou komen lag voor de hand en het succes daarvan is al even voorspelbaar. Niet omdat het feestje perfect was, maar omdat *de regisseur en *haar producer graag geven waar zij zelf al jaren van genieten: muziek, eten, drinken, vertellen, luisteren en humor. Zij houden van delen, van het verbonden blijven met elkaar, dit was voel- en zichtbaar en zo werd het een gezellig, warm, heet, smakelijk, muzikaal feest!

In den beginne
Het verhaal begint op 18 juli 1956, een datum die de geschiedenis ingaat, wanneer de derde dochter geboren wordt in het gezin Weggemans – van Duijn. Een dochter met witte krullen, die al vroeg haar gekrulde zinnen uitte!

FEEST
Op Marjannes veertigste verjaardag was de tuin versierd met Italiaanse vlaggen en slingers er werden toen Italiaanse happen genuttigd en alle gerechten waren huisgemaakt. Limoncello bestond nog niet in NL. Toen was het net zo Heet.
Op Frans’ vijftigste verjaardag huurden zij de kelder van kasteel Harmelen af en daar werd door Frans als gitarist in een band gespeeld.  Deze avond werd door wel honderd vrienden en familieleden bezocht en er werd zelfs gedanst.

Cadeau’s
Je kunt er nooit genoeg van geven/krijgen, Frans en Marjanne weten dat, met de vaardigheden en middelen die zij hebben, vorm te geven. Zij verbinden en houden zich verbonden met de mensen waar ze blij van worden. Mensen die hen inspireren. Je voelt je snel bij hen thuis. Er is ruimte voor een goed gesprek, humor en muzikale weetjes en altijd eten en drinken en tissues zijn onder handbereik.
Creatieve geesten: neem je eigen favo-gerecht mee en deel dit met de aanwezigen. Het delen en gunnen en smakelijk eten is met elkaar lekkerder. Proost!
blog, overhaar, zomerfeest, bo saris, youtube, twitter, vrienden, feestje, feest, parkeren, eten, foodpirn

Minpuntje
Tijdens dit feest was het zichtbaar en voelbaar dat de keukenbrigade niet werd geholpen. Want beneveld door de hitte vergat men om het eigen servies en/of die van een andere feestganger mee te nemen naar de keuken en of te verzamelen of af te wassen.

Punt van aandacht; Dat iedereen haar/zijn eigen schalen meeneemt en klaarzet of wordt toch iedereen te oud voor zulke seventies feestjes? SONY DSC

Figuranten
Helaas was hun dochter vanwege een bruiloft van een vriendin afwezig op deze gedenkwaardige dag. Er waren meer vrouwen dan mannen aanwezig; Kleurrijke persoonlijkheden, luchtig en zomers gekleed en allen bezweet!
Veel overeenkomsten waren hoor- en zichtbaar en diversiteit in leeftijd en interesse. Fijne club mensen zo bij elkaar.

Tijdens de twitterworkshop onder enthousiaste leiding van @KarinWinters kon men zich met elkaar via de social media verbinden, twitterles:  “Want wat moet je zeggen?” “Je hebt toch al een leven zonder twitter?”.
Een gezellige discussie ontspon zich en een paar volgers kreeg twitter erbij.

tuin, heetste dag van het jaar, bo saris, koelkast, parasol, blog, zomerfeest, twitter, heetste dag van het jaar, 2014, 19 juli, MarjanneLocatie
Perfect, want een mooi huis met een prachtige gelijkvloerse tuin met veel zitjes in zon en/of schaduw. De temperatuur binnen en buiten was zelfs voor de tijd van het jaar Te Warm. De heetste dag, 38gr. en strak blauw met volop de zon in de tuin, van 2014.

Een zitfeestje op 19 juli 2014 wie had jaren geleden gedacht daar bij te zijn?

Complimenten
Het decor, het servies en het eten was tot in de puntjes verzorgd, want iedereen had zich erg uitgesloofd. De Keuken bleef er opgeruimd/schoon uitzien dankzij het voortreffelijk werk en spierkracht van DeZoon onder de bezielende leiding van zijn tante. M’s jongste zus (de Keukenbrigade).

Samenvatting van De culinaire speurtocht
De hartige Taarten, verse haring, salades, gazpacho, tapas, fruit, vruchten bowl, warme lamsballetjes, Amerikaanse hamburgers en keuze uit nog meer lekkers, lieten zich goed smaken.
Het water met en zonder prik, de ijsblokjes, wijn, bier en de fijne aanspreekpunten waren niet aan te slepen. Leuke mensen die het ook goed met elkaar konden vinden. Een feestje welke voor herhaling vatbaar is, dan met de puntjes op de IE.. Laten we dan hopen op iets minder hoge temperaturen bij de voorbereiding en tijdens het feest.
De fotocamera lag voor het grijpen en gelukkig deden sommigen dat ook.

Muziek
Altijd weer is daar muziek..; KEEP THE SOUL ALIVE!

Onderstaande YT is een cadeau van vriend Ad en Bo Saris @iamborismusic Whajoo!

Waardering *****
Het Feest vond plaats op een mooie locatie, met genoeg parkeergelegenheid.
Met een aangenaam gezelschap!
Een feest wat zeker een vervolg verdiend in welke vorm dan ook!
Aan alle voorwaarden was voldaan! VIJF STERREN!!!!!

 

 

 

8 comments

  1. Wat is bovenstaande een heerlijk verhaal over een heerlijke middag/avond in een heerlijke entourage met heerlijk zomerweer en met heerlijke mensen! Ik heb ervan genoten en hoop dat nog lang te mogen doen. Liefs, Petra

    1. Fijn dat je er weer bij was. In elkaars aanwezigheid en op al heel veel verschillende locaties hebben we al vaak het glas geheven en leeggedronken. Ik blijf het met plezier doen. Cheers! Kus! tot 13 september gaan we mijn muzikale cadeau van jou uitpakken ;-)

  2. Jij schrijft als geen ander…., maar ja jij bent ook een inspiratie als geen ander ;-). Wat heerlijk om mee te mogen doen en veel van die mooie mensen te ontmoeten en heerlijke hapjes en drankjes te mogen genieten! Keep the soul alive ;-)!

    1. Thx. Dat vonden wij ook Marthe en niet alleen wij ;-) Je werd gemist. ‘Waar is ze nou?’ werd veelvuldig gevraagd.
      Gelukkig had jij ook een leuke en bijzondere dag te vieren.

Geef een reactie