Zomerfeest

RECENSIE
Een uitnodiging voor een zomerfeest waar je je eigen eten moest meenemen? Dat was sinds de jaren zeventig niet meer voorgekomen. Midden in het land, op een toegankelijke locatie werd nog niet eerder een feestje gevierd.
“Een culinaire en digitale speurtocht”: Op 19 juli 2014 vieren we feest en wil je ook komen en dan een gerecht meenemen voor ca. 30 pers. een culinaire verrassing, wij zorgen voor het serviesgoed en de drank.

Dat er een blog zou komen lag voor de hand, bij dezen. Het succes daarvan is al even voorspelbaar, niet omdat het feestje zo perfect was, maar omdat *de regisseur en *haar producer graag geven waar zij zelf al jaren van genieten. Muziek, eten, drinken, vertellen, luisteren en humor delen. Verbonden blijven met elkaar, dit was voel- en zichtbaar en zo werd het een gezellig, warm, heet, smakelijk, muzikaal feest!

In den beginne
Het verhaal begint op 18 juli 1956 wanneer de derde dochter van vier wordt geboren in het gezin Weggemans – van Duijn. Een dochter met witte krullen, die al vroeg haar gekrulde zinnen uitte!

Feesten
Op Marjannes veertigste verjaardag was de tuin versierd met Italiaanse vlaggen en slingers, alle Italiaanse happen waren zelf / huisgemaakt. Limoncello bestond nog niet in Nederland. Op die dag in 1996 was het net zo Heet, wel in een andere tuin met een ander gezelschap en in de basis was er (nog) niks veranderd.
In 2006 werd er in Rotterdam bij het North Sea Jazz drie dagen met de kinderen genoten van de muziek en sfeer en mensen.
Op Frans’ vijftigste jaardag huurden zij de kelder van kasteel Harmelen en daar werd door Frans als gitarist na jaren oefenen in *zijn band gespeeld.  Deze avond werd door < honderd vrienden, collega’s en familieleden bezocht en er werd zelfs gedanst.

Cadeau’s
Je kunt er nooit genoeg van geven/krijgen. Met de vaardigheden en middelen die zij hebben gaven ze deze jaardag vorm. Zij verbinden en houden zich verbonden met de mensen waar ze blij van worden. Mensen die hen inspireren. Er is ruimte voor een goed gesprek, humor en muzikale weetjes en altijd eten en drinken, en een brede schouder en tissues zijn onder handbereik.

Creatieve geesten
Neem je eigen favo-gerecht mee en deel dit met de aanwezigen, dat is een cadeau; Het delen en gunnen en met elkaar eten smaakt zoveel lekkerder. Proost!”
blog, overhaar, zomerfeest, bo saris, youtube, twitter, vrienden, feestje, feest, parkeren, eten, foodpirn

Figuranten
Er waren meer vrouwen dan mannen aanwezig; Kleurrijke persoonlijkheden, luchtig en zomers gekleed en allen bezweet, veel overeenkomsten waren hoor- en zichtbaar en diversiteit in leeftijd en interesse. Fijne club mensen zo bij elkaar. Helaas was de dochter vanwege een bruiloft van een vriendin afwezig op deze gedenkwaardige dag, jammer. Zij werd gemist.

Twitterles
Onder enthousiaste leiding van @KarinWinters kon men zich met elkaar via de social media verbinden:  “Want wat moet je zeggen?” en hoe werkt dat nou “Je hebt toch al een leven zonder twitter?” ‘Hoezo zou je dat doen?’. Een gezellige discussie ontspon zich en een paar volgers kreeg men op twitter erbij.SONY DSC

Locatie
Perfect, want een mooi huis met een prachtige gelijkvloerse tuin met veel zitjes in zon en/of schaduw. De temperatuur binnen en buiten was zelfs voor de tijd van het jaar Te Warm. De heetste dag met 38 graden en strak blauw met volop de zon in de tuin.

Een zitfeestje op 19 juli 2014 wie had dat jaren geleden kunnen bedenken?

tuin, heetste dag van het jaar, bo saris, koelkast, parasol, blog, zomerfeest, twitter, heetste dag van het jaar, 2014, 19 juli, MarjanneComplimenten
Het decor, het servies en het eten was tot in de puntjes verzorgd, iedereen had zich erg uitgesloofd in de voorbereiding. De Keuken bleef er opgeruimd/schoon uitzien dankzij het voortreffelijk werk en spierkracht van de zoon onder de bezielende leiding van M’s jongste zus; de Keukenbrigade.

Culinaire speurtocht
De hartige en zoete taarten, verse haring, salades, gazpacho, tapas, fruit, vruchten bowl, warme lamsballetjes, hamburgers en een keuze uit nog meer lekkers, lieten zich goed smaken.
Het water met en zonder prik, de ijsblokjes, wijn, bier en de fijne aanspreekpunten waren niet aan te slepen. De leuke mensen die het goed met elkaar konden vinden, werd een feestje welke voor herhaling vatbaar is. Dan met de puntjes op de IE. Laten we dan hopen op iets minder hoge temperaturen bij de voorbereiding en tijdens het feest. De fotocamera lag voor het grijpen en gelukkig deden sommigen dat ook.

Punt van aandacht
Doordat iedereen haar/zijn eigen schalen meenam en klaarzette en meteen ging zitten, want poeh poeh wat was het warm. Het werd snel duidelijk dat men in eerste instantie moest wennen aan deze vorm van feestje vieren. De jaren zeventig lag tenslotte al lang achter ons. Tijdens dit feest werd het wel zichtbaar en voelbaar dat de keukenbrigade niet werd geholpen. Laten verzorgen voelt blijkbaar beter ;-).
Mogelijk beneveld door de hitte vergat men om het eigen servies en/of. die van een andere feestganger mee te nemen naar de keuken en of te verzamelen of af te wassen. Volgende keer kan dat beter!

Muziek
 Follow Me met toegankelijke muziek op Spotify stond aan, zodat er muziek voor iedereen was.

En Whajoo, wat een leuk cadeau kreeg ik van vriend Ad en Bo Saris @iamborismusic   

Waardering *****
Het Feest vond plaats op een mooie locatie met genoeg parkeergelegenheid.
Met aangenaam divers gezelschap!
Een feest wat zeker een vervolg verdiend in welke vorm dan ook!
VIJF STERREN!!!!!

8 thoughts on “Zomerfeest

 1. Wat is bovenstaande een heerlijk verhaal over een heerlijke middag/avond in een heerlijke entourage met heerlijk zomerweer en met heerlijke mensen! Ik heb ervan genoten en hoop dat nog lang te mogen doen. Liefs, Petra

  1. Fijn dat je er weer bij was. In elkaars aanwezigheid en op al heel veel verschillende locaties hebben we al vaak het glas geheven en leeggedronken. Ik blijf het met plezier doen. Cheers! Kus! tot 13 september gaan we mijn muzikale cadeau van jou uitpakken ;-)

 2. Jij schrijft als geen ander…., maar ja jij bent ook een inspiratie als geen ander ;-). Wat heerlijk om mee te mogen doen en veel van die mooie mensen te ontmoeten en heerlijke hapjes en drankjes te mogen genieten! Keep the soul alive ;-)!

  1. “Keep The Soul Alive” wat zelfs met een pot thee mogelijk is. Inspiratie krijg ik van de mensen om me heen. Ze blijven zien en horen, dat werkt! thxz

  1. Thx. Dat vonden wij ook Marthe en niet alleen wij ;-) Je werd gemist. ‘Waar is ze nou?’ werd veelvuldig gevraagd.
   Gelukkig had jij ook een leuke en bijzondere dag te vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.