MatriXmethode en de vroedmeesterpad.

Als een stokstaart(je) stond ik stil met verschrikte Bambi ogen toen ik de vroedmeesterpad slippend over het parket in mijn woonkamer een weg zag zoeken. Het kippenvel stond me huizenhoog en mijn hart bonsde bijna mijn borstkas uit. Hij werd verwijderd uit de woonkamer door de man. Hij maakte er zelfs een foto van. Nee, dank je!!!!. Toen ik twee dagen later in de hal op iets stapte .. bleek dat bij nader onderzoek een klein vroedmeesterpadje . ieuwww. Die had ik dus dood getrapt. Nogmaals voel ik de rillingen van eng over me heen trekken.

Ondanks alle sussende opmerkingen van hen die er verstand van zeggen te hebben, en niet bang zeggen te zijn voor zo’n weekdier, blijft dat beest dus niet alleen in de tuin maar wilde zelfs mijn huis ontdekken.

Ik deelde deze ‘afschuwelijke’ ervaring met iedereen die het wilde of moest horen..

Maar de redding bleek nabij, Paula Bakker een goeie vriendin zei, nadat ze mijn klaagzang weer had aangehoord: “Hey WEG (afkorting van mijn achternaam)’ “Nu is het tijd voor De MatriXmethode” 
(Een gesprekstechniek om emoties te scheiden van de realiteit) en zij kan het weten.

Dat deze methode mij zal helpen van mijn angst van enge onverwachte beesten voor mijn voeten wist ze zeker.   
Gesteund door haar stapte ik over mijn schroom heen “van niet nodig joh’. “Tot zo erg is het toch niet?” We maakten een afspraak bij haar thuis, niet alleen om bij te kletsen, maar ook om samen aan het werk te gaan: De angst van de vroedmeesterpad weg te maken. Daar had zij alle vertrouwen in.

Ik ken Paula sinds augustus1979 toen we begonnen aan de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige, werkte 2 stages gelijk met haar op en waren dus ook nog collega’s. Zij werkt tegenwoordig in een twee huisartspraktijken als POH-GGZ en zij kan patiënten indien nodig de MatriXmethode aanbieden en heeft ook haar eigen praktijk opgebouwd: BakkerBreinBewust.

De MatriXmethode is effectief, kortdurend en helpend. Mooier kan het niet! Voor mij zoals ze al zei; zeer helpend.

Opbrengst
Na de toegepaste MatriXmethode ben ik nu in staat om het geluid van de vroedmeesterpad te lokaliseren en indien nodig hulp in te roepen om dat beest in de sloot voor ons huis te laten deponeren. Ook de buurmannen om hulp te vragen om dat beest uit mijn tuin cq huis laten halen, lijkt te helpen.

Mijn bange, stokstaartjes emotie is weg van het beeld de vroedmeesterpad en ik kan dit zelfs zonder hartkloppingen typen en overlezen. Raar maar waar en hartstikke fijn. HELPVOL!!
Deze zomer, hoorde ik ze nog wel maar kon genieten van ons stekkie en van de zonnestralen en lavendelgeuren.
Natuurlijk deel ik deze positieve ervaring met iedereen en zeker met Paula. (kijk ook bij de video’s hieronder).

—————————————–

Paula geeft hieronder een voorbeeld uit haar praktijk: 
Op het spreekuur kwam een cliënt met een nare ervaring. Een dierbare, dichtbij in de familie moest worden gereanimeerd en werd door de cliënt zelf ingang gezet. 112 werd gebeld en kwam gelukkig snel genoeg om de reanimatie over te nemen en gelukkig heeft het gezinslid het gered. Na de revalidatie die volgde ging het goed met de *patiënt. 

Maar *mijn cliënt bleef last houden van het beeld. Dat! ene plaatje, dat specifieke moment. Dat hebben we aangepakt, de nare beleving is eraf. Het is ‘gewoon’ gebeurd maar zonder die extreme pijn. Fantastisch toch? 

Voor werkenden in deze tak van zorg is er de mogelijkheid tot het volgen van een cursus. >> LINK <<  

14 thoughts on “MatriXmethode en de vroedmeesterpad.

  1. Hahahahaa Marjanne! Die vroedmeesterpad blijft jou wel bezighouden toch? Hier nog niet gehoord! Wil ik eigenlijk wel zo houden…..

  2. Wat een mooie methode is dat.
    Ik kan namelijk goed met je meevoelen vwb de aanwezigheid van een pad. En dan helemaal binnen… Brrr… Wij hebben het hier met kikkers gehad in huis. Dankzij huisgenoten kon ik bij de zozeelste indringer rustig blijven ademhalen, een emmertje op het beestje zetten en een stuk karton onder de emmer schuiven om de indringer naar buiten te werken. Maar ik voel meteen weer wat zo’n kikker met me doet…
    Op naar een zonnig voorjaar en zomer, zonder paddentrek in je tuin.

    1. Fijn om te horen.. dat ik niet de enige ben.. Heb niks met kleine beesten en kikkers zijn nog onvoorspelbaarder en moeilijker te vangen.. Dappere jij. De kortste dag van 2018 is voorbij!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.