A Star Is Born

Als je het leuk vindt om naar de bios te gaan of gewoon een avondje even wat anders, raad ik je om deze film te gaan zien. De film begint met een lekkere gitaarsolo tijdens een optreden van ‘Jackson Maine.. bluesartiest, die daarna ‘Ally bij toeval tegenkomt op een vrijdagavond in een kroeg.
Een beetje voorspelbaar, maar helemaal oké omdat je meteen verdrinkt in Jackson’s ogen en prettige uiterlijk.

Leuke inkijk trouwens in de kleedkamer van Dragqueens.  Al met al verdrinkt Ally ook in de ogen van Jack en worden ze hopeloos verliefd op elkaar. Ally kan zingen en komt door Jack meteen in the spotlight en haar carriere in een stroomversnelling, ze lift mee op zijn succes en krijgt een album contract, wat goed verkoopt.

Samen zingen ze zich door de film heen.. Zij natuurlijk veel beter bij stem… Doordat ze beiden zichtbaar plezier beleven aan hun rol, tenminste zo kwam het bij mij over, zat ik  bijna de hele film met een glimlach om mijn mond, fijn.

De vraag waar kom je vandaan? Wie is je vader? Wie je moeder? de antwoorden spelen een rol in beide levens.. en de keuzes die ze maken.

Jack heeft een fors probleem, is alcoholist en verslaafd aan de pillen, tevens heeft hij last van tinnitus (oorzuizen) . Alcoholisme wordt duidelijk benoemd als een ziekte, terecht, dat vond ik wel opvallend en eigentijds.

Hij is depressief. Zijn leven stopt en de liefde gaat door en Ally was een en al levenslust en gaat steeds krachtiger zingen..  De voorspelbare momenten worden gedragen door prachtige teksten en muziek.. Kleurrijk en krachtig.

Wat een artiest is Lady Gaga zeg!
Loepzuiver kunnen zingen en tekstueel een topper. Actrice en danseres. Een multi talent! Op Netflix is een documentaire over haar leven te zien.

Deze A Star is Born met in de hoofdrol Bradley Cooper bekend acteur en filmmaker als Jackson en Ally gespeeld door Lady Gaga..    is een fijne film en smaakte naar meer!

Was fijn om een paar uurtjes weg te zakken in a Love Story.

De Spotify muzieklijst A Star is Born..

7 thoughts on “A Star Is Born

  1. Judy Garland..& James Mason, moest lang scrollen Hoe oud ben jij dan wel niet H.? ..Twintig was ik met versie Barbra Streisand en Kris Kristofferson, heb meteen die muziek opgezet en zing fonetisch mee..

 1. Dat vond ik nou ook!
  Ik las laatst een treurige review, die persoon kwam voor Lady Gaga, maar ja die was er niet. Er was een Ally.
  Ik zat idd ook in de film, liefde was voelbaar, wanhoop ook en de zang prachtig!

 2. Mijn dochter was naar deze film geweest:
  “Mam, dit is ook echt een film voor jou.”
  En ja, ze had gelijk, wat een prachtige film.
  Vorige week dinsdag ben ik dus naar de bios geweest. Een lange film met pauze. Mooi liefdeskoppel en ik was al Bradley Cooper fan en vond hem in deze film erg goed acteren. Speciaal voor deze film heeft hij zangles gevolgd.
  Ik was ook erg onder de indruk van lady Gaga haar acteer talent. Op het laatst een traantje gelaten. De andere dag meteen alle liedjes opnieuw beluisterd. Ja echt een aanrader, deze film ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.