Leven met FSHD en vermoeidheid

De spierziekte FSHD bepaalt mijn dag en mijn en onze toekomst. Mede daardoor werk ik mee om FSHD over het voetlicht te brengen!

Bij het vermoeden of het hebben van een spierziekte of specifiek bij de diagnose FSHD komen er veel vragen. Voor jou, voor familie, vrienden, collega’s, artsen, therapeuten , buren geeft onderstaande video mogelijk de antwoorden op jouw vragen.

Wij hopen dat onze tips en trics je verder kunnen helpen en kunt toepassen vanwege de beperkingen die FSHD met zich meebrengt.

Ben je vermoeid?
De Tips zijn voor iedereen te gebruiken! 

Dank aan Nicole, Charlotta, Jeanine, Femke en Bart!

Onderstaande opname vond plaats in Klimmendaal op 31 juli en bleek bij meting echt de heetste dag van 2017!

26 thoughts on “Leven met FSHD en vermoeidheid

   1. Hallo Anthina. Dank voor je leuke reactie. Nee ik kom niet uit Eindhoven. Ben geboren in Rotterdam. Als klein meisje naar Arnhem verhuisd. Sinds 1993 woon ik in het zuiden van Limburg, Gulpen. Groetjes Charlotta

 1. Ik maak een diepe buiging voor jullie beiden.
  Wat een goed filmpje.
  Blij dat ik het gezien heb Marjanne want ik had de laatste tijd weinig tijd om je blogs te lezen.
  Maar dit is super en komt heel duidelijk en goed over ??
  Liefs ?

 2. Hai Marjanne en Charlotte wat een goed filmpje. Respect. Ik heb deze spierziekte zelf ook. Gelukkig niet zo heftig als bij jullie.
  Daarnaast kan ik gelukkig er altijd over praten met mijn broers en zus. Want ook zij hebben deze spierziekte. En ook de een heeft er meer last van dan de ander.

  1. Dank voor je betrokken reactie Marian. Fijn dat je met je zus en broers gewoon over FSHD kunt praten. Ik ervaar steun aan de ‘FSHD – FB groep’ als ik mijn ervaringen deel. Zo is het, de een ervaart soms meer last als de ander of is daadwerkelijk meer aangedaan door de ziekte en daardoor afhankelijker van veel mensen en hulpmiddelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.