Tours des Vacances

Ik kocht vier kaartjes voor een avondje uit in Tivoli, Utrecht. Een avondje Tour des Vacances als een leuke muzikale opwarmer voor de start van de Tour de France en begin van de zomer 2015. Het werd jammer genoeg een teleurstellende avond. Want hoe saai kan een avondje uit zijn!
Het lag niet aan het gezelschap, fijne mensen; dochter, zus en vriendin. De voorstelling en de mensen die elkaar gingen interviewen en de antwoorden was een saaie bedoening. #gaap

We hebben wel heerlijk gelachen met z’n vieren maar niet in Tivoli O’nine. Soms zing je mee en soms niet. Het bezingen bleek geheel niet de opzet van deze avond. Voor mij een gemiste kans om juist met dit programma de stad niet alleen geel te laten kleuren maar ook swingend te starten. Beetje Frankrijk in Utrecht halen. Het was wel Provençaals warm deze dag, dat maakte veel goed.

Tour des Vacances.
Fiets-tour-vakantie herinneringen van vijf muzikale artiesten die hun favoriete Franse lied-jes zouden zingen deze avond aan elkaar gepraat door Guuz Hoogaerts. Het steeds verzitten op de stoelen was van verveling, de manier hoe Guuz zijn programma aan elkaar praatte kon ons niet lang boeien. Presentator zijn blijkt een kunst die Guuz nog niet hoor- en zichtbaar bezit.
Tip voor Guuz laat het bij deze éne avond, het eerste zappp moment wat zich aandiende was de PAUZE! 

Tess et les Moutons Magnifiques, stonden er verloren bij als ze niet aan het spelen waren en in een huiselijke  setting, nou ja op de bank zittend werd gepraat met de artiesten. Tess is een goeie zangeres. Als moeder van alle moeders heb ik ook een TIP voor Tess:
‘Doe jezelf en je publiek een plezier en naai die split dicht of gebruik de split en laat je mooie benen zien!’ ‘Dit getrek aan je jurk leidt af van je zangkwaliteiten.’

De herinneringen door Rick de Leeuw en Kasper van Kooten waren af en toe humorvol en dan Monique van Het Tourboek …. …. Mogelijk is het boek beter? 

De Franse steden die werden besproken tijdens de beelden van Tour de France hadden we graag zichtbaar gezien op een scherm tijdens de interviews. Dan weten we allemaal weten waar we zijn in het verhaal, want ruim 30 x op vakantie te zijn geweest in Frankrijk betekent niet dat je precies weet waar  Helmond ligt.

Tessa Heerschop bleek ook te zijn weggegaan en haar blog en de reacties daarop vind ik heel leuk (link onderaan deze blog).  Vooral de reactie van Guuz die weer op haar reageerde. Met Rick en Kasper die ook vertrokken in de pauze zat men al met 7 man minder in de zaal.

Tijdens de Apero.
In mijn zonovergoten tuin dronken we met z’n vieren water, thee en rosé en aten we quiche en een salade zo kwam de Franse stemming er al lekker in. We haalden onze herinneringen op, want door de jaren heen hebben we vele uren en dagen met elkaar doorgebracht in Frankrijk …. We beklommen straatjes, torens en kastelen en dronken menig glaasje.. en zagen de mooiste zonnebloem- en lavendelvelden. De hitte deelden we, de zoekgeraakte haringen uit de grond, het bleekwater in het zwembad, de cicades en kippetjes van de markt, de olijven en de liters rosé.
De witte weggetjes op de kaarten die bij de ANWB werden gehaald en de afslag bij Valence naar de D269, de opkomst van de rotondes. Heel veel kilometers reden we in verschillende type auto’s zonder en met airco, zonder en met cruise control, zonder en met de automaat.

Zonder routeplanner reden we op de periferique rond Parijs over de route De Napoleon, plankgas naar beneden op de route Du Soleil. Gewoon met voorgeschreven A4 tjes met plakband vastgeplakt op het dashboard. De richting goed aangegeven en de eerste auto met een goed werkende routeplanner was de Renault als opvolger van de Ford Mondeo.

In de seventies begonnen we met een twee persoonstent van de V&D, daarna werd een Albatross gekocht een De Waard met vastgrondzeil, een Holtkamper flyer, Een Holtkamper Spacer en later een 2e hands Kip caravan via Marktplaats, die was verbrand bij de dealer na de eerste zomer in Spanje en nog 10 jaar met een Kip caravan.
Zo’n dertig jaar later en altijd muziek om mee te zingen om je uit de slaap te houden. Zelf zingen of luisteren via autoradio, de walkman, cassette bandjes, Ipod en nu via je Spotify speellijst, blijkt muziek de rode draad in mijn leven.

Vakantie vieren in Frankrijk blijft Magnifique!

BON VOYAGE Overhaar, blog, tour des vacances, guuz hoogaarts, Tessa Heerschop, saai, verveeld, lachen, tour des france

Zelden ben ik voor het eind van een show vertrokken, maar je hebt van die avonden en Tour des Vacances in Tivoli was daar één van.
De avond liep niet” : Tessa Heerschop  haar ervaring is te lezen op www.Frankrijk.blog.nl

4 thoughts on “Tours des Vacances

 1. Dat klinkt allemaal niet goed. Jammer als je je ergens op verheugt en het valt tegen.
  Maar in goed gezelschap rosé drinken en quiche eten in de tuin is een goed alternatief!

  Een fijn en zonnig weekend!

  1. dank je Elly. Al blijk ik door de jaren heen meer een Viking te zijn geworden, want ik puf en kreun en steun nu wat af, vanwege last van mijn spierziekte.

   Wij hadden het heel gezellig met elkaar, zij hadden elkaar ook lang niet gezien dus deze meeting voelde bijna als een verjaarsfeestje ;-) klein overzichtelijk en zelf alles voorbereid. Het was mijn feestje:
   Ik kijk wel terug op een geslaagde avond en zij ook. Ook al viel de invulling tegen, wij hebben er de slappe lach van gekregen en weten zeker dat het beter kan. Geïnspireerd.
   zonnig weekend!

 2. Wat een onzinverhaal! Hoe kan je in godshemelsnaam een avond recenseren als je al in de pauze vertrekt?
  Ik was er ook en ik heb genoten! Tess was -met split- enorm goed, en haar band was super. Rick de leeuw was zowel in woord als op het podium uitstekend.
  Gelukkig zijn er mensen die weten dat de Franse muziek niet gestopt is bij Gerard lenormand en Michel fugain..
  Gewoon niet meer komen en zeker niet te veel drinken vooraf, dat lijkt me het beste…

  1. Ha Bert, Ik ben geen recensent; Ik blog over de leuke en minder leuke dingen in mijn leven. Dat je jouw boze reactie op Tessa haar blog ook bij mijn blog neerzet, vind ik raar, maar ok.
   BTW. Ik drink liever rosé dan azijn.
   Goedenavond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.