Tours des Vacances

Met vier E-tickets in mijn tas reed ik met mijn dochter, zus en vriendin naar Utrecht, op weg naar een avondje Tour des Vacances in Tivoli; Het werd een teleurstellende avond. Hoe saai kan een avondje uit zijn! Het lag niet aan het gezelschap .. maar de voorstelling en de mensen die interviewde en geïnterviewden; #gaap.
We hebben wel heerlijk gelachen met z’n vieren, maar niet in Tivoli O’nine, soms zit het mee en soms niet!

Het leek me nou een leuke start van de zomer om lekker mee te zingen met de Franse liedjes. Dat bleek niet de opzet en een gemiste kans. De Tour de France 2015 startte 4 juli ’15 in Utrecht. Dit programma in Tivoli is een onderdeel om de stad geel te laten kleuren om in een Franse stemming te komen, dachten we.

Tour des Vacances.
Mijn Tour des Vacances: fiets-tour-vakantie herinneringen van vijf muzikale artiesten die hun favoriete Franse lied-jes zouden zingen deze avond aan elkaar gepraat door Guuz Hoogaerts. Zijn manier van presenteren kon ons niet lang boeien en we raakten verveeld door de manier waarop Guuz zijn gasten de vragen stelde. Het verzitten op de stoelen was van verveling bleek later.

De leden van de goede band Tess et les Moutons Magnifiques, stonden er verloren bij als ze niet aan het spelen waren. En op de huiselijke bank werd gepraat met de artiesten. Tess is een zangeres die formidabel zong.
Als moeder van alle moeders heb ik een TIP voor Tess: ‘doe jezelf en je publiek een plezier en naai die split dicht of gebruik de split en laat je mooie benen zien!’ Dit getrek aan je jurk leidt af van je zangkwaliteiten.

De herinneringen door Rick de Leeuw en Kasper van Kooten waren af en toe humor vol en dan die Monique van dat tourboek …. pfft. dat was zo niet boeiend. (n.b.: Rick en Kasper vertrokken in de pauze en wij volgden) 

De steden die worden aangedaan tijdens de Tour de France, graag zichtbaar op een scherm, dan weten we waar we zijn in Frankrijk tijdens het luisteren naar de artiesten vonden we dat een gemis.
Presentator zijn blijkt een kunst welke Guuz niet goed beheerst of hij zat zichtbaar niet lekker in deze avond.
Tip voor Guuz, laat het bij één avond. Want wat was deze avond saai…. Het eerste zappp moment wat zich aandiende daar maakten wij gretig gebruik van..! PAUZE! op naar huis!
Tessa Heerschop bleek ook in de pauze te zijn weggegaan en haar blog en de reacties daarop vind ik heel leuk, vooral die reactie van Guuz die weer op haar reageerde.

Opwarmen
Als opwarmer dronken we in mijn zonovergoten tuin met z’n vieren water, thee en rosé en aten we quiche en een salade, zo kwam de Franse stemming er al lekker in. We hebben door de jaren heen, vele uren en dagen met elkaar doorgebracht in Frankrijk …. We beklommen straatjes, torens en kastelen en dronken menig glaasje.. en zagen de mooiste zonnebloem- en lavendelvelden.
De hitte deelden we en de zoektochten van de witte weggetjes op de kaarten naar de D269, de opkomst van de rotondes maakten we mee, we reden veel kilometers in verschillende type auto’s, zonder en met airco en zonder en met cruise control en dus zonder routeplanner reden op de periferique rond Parijs, over de route De Napoleon, plankgas op de route Du Soleil. We begonnen in de seventies met een twee persoonstent en reden ook rond met een caravan, zo’n dertig jaar later.

Vakantie vieren in Frankrijk blijft Magnifique!

Zelden ben ik voor het eind van de show vertrokken, maar je hebt van die avonden en Tour des Vacances in Tivoli was daar één van. De avond liep niet” :
Tessa Heerschop  haar ervaring is te lezen op www.Frankrijk.blog.nl

BON VOYAGElavendelvelden

 

4 comments

 1. Dat klinkt allemaal niet goed. Jammer als je je ergens op verheugt en het valt tegen.
  Maar in goed gezelschap rosé drinken en quiche eten in de tuin is een goed alternatief!

  Een fijn en zonnig weekend!

  1. dank je Elly. Al blijk ik door de jaren heen meer een Viking te zijn geworden, want ik puf en kreun en steun nu wat af, vanwege last van mijn spierziekte.

   Wij hadden het heel gezellig met elkaar, zij hadden elkaar ook lang niet gezien dus deze meeting voelde bijna als een verjaarsfeestje ;-) klein overzichtelijk en zelf alles voorbereid. Het was mijn feestje:
   Ik kijk wel terug op een geslaagde avond en zij ook. Ook al viel de invulling tegen, wij hebben er de slappe lach van gekregen en weten zeker dat het beter kan. Geïnspireerd.
   zonnig weekend!

 2. Wat een onzinverhaal! Hoe kan je in godshemelsnaam een avond recenseren als je al in de pauze vertrekt?
  Ik was er ook en ik heb genoten! Tess was -met split- enorm goed, en haar band was super. Rick de leeuw was zowel in woord als op het podium uitstekend.
  Gelukkig zijn er mensen die weten dat de Franse muziek niet gestopt is bij Gerard lenormand en Michel fugain..
  Gewoon niet meer komen en zeker niet te veel drinken vooraf, dat lijkt me het beste…

  1. Ha Bert, Ik ben geen recensent; Ik blog over de leuke en minder leuke dingen in mijn leven. Dat je jouw boze reactie op Tessa haar blog ook bij mijn blog neerzet, vind ik raar, maar ok.
   BTW. Ik drink liever rosé dan azijn.
   Goedenavond.

Geef een reactie