Wie is Pippa?

Pippa is het beweeglijke poppetje en het ‘model’ van Prinses Beatrix Spierfonds en ze legt heel goed uit wat de functie van een spier is en wat er gebeurd als de functie van een spier uitvalt. Door Pippa’s lijfje lopen elastiekjes, die houden haar bij elkaar en zorgen dat ze kan staan, buigen en weer overeind kan komen. Spierziekten spelen met je leven. zie onderstaande YouTube.

Pippa vindt het heel fijn om veel te kunnen bewegen. Maar als je haar teveel beweegt – haar elastiek is al van een slechtere kwaliteit dan bv. elastiekje voor je haar – wordt Pippa haar elastiek slap en kan ze zelfs haar Like duim niet meer omhoog krijgen. Ze kan steeds minder bewegen, ze krijgt moeite met haar evenwicht en ze kan haar armen niet meer omhoog krijgen, haar hoofd valt om en ze kan niet meer staan, lopen en uiteindelijk kan ze niets meer.

Wil jij ook dat spierziekten (600) de wereld uit moeten, dan kan je meehelpen door te doneren via deze link, mijn spierziekte FSHD in het bijzonder, dank! zo blijven onderzoekers aan het werk om een oplossing te vinden voor deze rottige invaliderende ziekte.

Deel Pippa de video op social media, zodat steeds meer mensen weten wie ze is en waar ze is en wat ze allemaal -nog- kan.

Bij mij staat ze nu op de schoorsteen!
#waarispippa

2 thoughts on “Wie is Pippa?

  1. Pippa staat ook op mijn schoorsteenmantel ;=)) en ze symboliseert voor mij ook de mentale beweeglijkheid die je als mens met een spierziekte moet hebben om letterlijk en figuurlijk overeind te blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.