wachtwoorden en verzekeringen en de ANWB

Wat moet je doen als tie niet doet wat tie wel zou moeten doen? M’n telefoon gaf de geest en het bleek wederom dat mijn hersens niet zijn getraind in het oplossen van Iphone problemen. Heb mijn nood geklaagd overal waar ik kon en ben met tips aan de slag gegaan. Met wat hulp van de jongens van de mediamarkt en zelf fröbelen ging mijn Iphone uiteindelijk terug naar z’n fabrieksinstellingen. Beetje lastig was dat wel, want het probleem zat h’m in het vastlopen van het touchscreen.

Het lijkt er ondertussen weer op dat ik weer sociaal kan gaan doen en meteen wat handiger ben geworden. In ieder geval is mijn geduld beloond en toverde ik mijn wachtwoorden naar boven, als ware ik de zus van Hans Klok! Ik heb een oldskool wachtwoordenlijst.

Op die lijst kwam ik ook die van de ANWB tegen. De ANWB geschikt voor als je vastloopt of -rijdt om je nood te klagen en om hulp te vragen voor onderweg. Het lidmaatschap dateert al vanaf 20 april 1982 nadat de eerste auto, een tweedehandse Renault 5 bestel was aangeschaft om op kampeervakantie naar Frankrijk te gaan. We hadden meer nodig dan woordenboek. ‘Want stel je voor dat?’ Mijn eigen gezondheid ‘er is altijd wel wat!’ en later de kinderen die in een ziekenhuis terecht zouden kunnen komen. Geruststelling werd ingekocht, want als het zover komt heb je al sores zat. Een reisverzekering per vakantie werd later overgezet naar een doorlopende reisverzekering. Gemak hoort bij het lidmaatschap van de ANWB.

Ondertussen siert een Platinumkaart de portemonnee … Logisch als 36 jaar trouw lid en de laatste jaren als slapend lid, want bij de auto hoort ook zo’n abonnement.

Vroeger
Voordat de zomervakantie begon moest je naar de ANWB winkel om die verzekering af te sluiten en kreeg je gratis doorgangskaarten voor België en Frankrijk. Een Frans woordenboek meenemen bleek namelijk niet genoeg als geruststelling om zover van huis te zijn en veilig terug te kunnen komen.
Later kwam daar het campingcarnet bij, paspoort niet afgeven maar die kaart en meteen verzekerd, de registratie bij de campingeigenaar was een feit en meteen verzekerd voor schade gemaakt aan je buren. Stel dat je met een mes in je hand zou struikelen In de tent van je buurman of met een pan kokend vet zou struikelen over een tent haring en meer van zulk campingleed.
Repatriëren moest bijverzekerd worden ‘voor als er iets zou gebeuren met ons, de kinderen of onderweg met of zonder aanhangwagen, vouwwagen, caravan”. Dan ook nog de aanhangverzekering, maar als het nodig zou zijn kon alles met zo min mogelijk zorgen en kosten thuiskomen. Gelukkig nooit gebruik van gemaakt.
De caravanverzekering waar 1 x aanspraak op werd gedaan, nadat in de stalling de caravan brand- roet- waterschade had opgelopen, bleek de maximale inboedel uitkering 1.500 euro en geen cent meer, wat een gedoe was dat.
Bij aanschaf van de nieuwe caravan werd er geen verzekering meer afgesloten.. Alleen aangekoppeld was die verzekerd, dat ging gelukkig al die jaren goed.

Een Digikluis werd door de ANWB in het leven geroepen om de nummers van je paspoort, rijbewijs en pasjes te registeren zodat je bij diefstal maar 1 nummer hoefde te bellen om alles te laten blokkeren. Dat leek handig en is voor die dienst betaald en alleen heb ik het nooit actueel gehouden. Geruststelling kost wat. (De digikluis werd opgeheven een maand na deze blog)

Nooit heb ik de moeite genomen om over te stappen naar de nieuwe bedrijven die, als concurrent naast de ANWB, wegenwacht aanbood. Gemak.. noem het maar Laksheid.

Al jaren werd het ANWB lidmaatschap stilzwijgend verlengd en de extra ingekochte diensten in december automatisch van de rekening afgeschreven. Door de zoektocht naar de wachtwoorden ben ik weer op de hoogte van mijn slapende lidmaatschappen en staat de ANWB op de lijst ‘daar moet iets mee’.
Met al dat Iphone geduld heb ik dat meteen opgepakt. Sinds 2016 blijkt dat je nu ook per maand kan opzeggen en dat is een vooruitgang. Dat ga ik dan maar eens doen.

Ik ben wakker geworden en weer bereikbaar, dat is best geruststellend.

4 thoughts on “wachtwoorden en verzekeringen en de ANWB

 1. Fijn dat alles het weer doet, knap dat je het voor elkaar hebt gekregen!
  En die ANWB heb ik ook stilzwijgend eindeloos door laten lopen. Was ook Platinum lid maar op een gegeven moment kon ik voor €50 p/j een Citroenkaart kopen voor onbeperkte hulp in binnen- en buitenland, gratis vakantie- en winterbeurt, gratis lampjes vervangen en nog veel meer.
  Dus ik heb de ANWB opgezegd. Dat ging niet vanzelf. Ik werd heel lelijk te woord gestaan en heb nog zeker vijf verontwaardigde brieven gekregen!
  Wat baalde ik daarvan. Heb ik al die jaren zonder morren een vermogen aan ze betaald en ik heb in al die jaren twee keer een beroep op ze gedaan.
  Hoop voor jou dat ze het nu vriendelijker afhandelen want het op een andere manier regelen is echt véél goedkoper!

  1. Dank je. Het weer werkte ook mee. Groot gelijk.. ik moet dat nog even goed checken.. Mail ligt al klaar en met Mijn ANWB kan veel, behalve de digikluis opzeggen dat moet per post of telefoon. Je hoort ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.