LINDA. geeft een gezicht aan FSHD

LINDA. magazine heeft een vaste rubriek: De portrettengalerij. Voor het jubileumnummer nr. 171 zou LINDA. het blad bestaat deze week vijftien jaar, graag 6 dames met -zichtbaar in het gezicht- FSHD willen portretteren. Wie wil? Het biedt -naast een mooie foto van jezelf- opnieuw de kans om meer aandacht en begrip (!) te vragen voor FSHD en de sociaal maatschappelijke gevolgen van FSHD voor patiënten.

Op dit verzoek reageerde ik spontaan en hoorde begin augustus dat ik was geselecteerd voor een interview en fotoshoot. Deze toezegging gaf voorpret en gezonde spanning, alhoewel het telefonische interview wel meer dan een dingetje was. Ik ben vooral gewend dat medici mij vragen stellen over mijn spierziekte en wat dat met mij doet en hoe ze mij op de been kunnen houden. Dit interview werd persoonlijker. Mooi.

Weten dat er duizenden mijn gezicht zullen zien en die driehonderd woorden zullen lezen houdt me bezig. De relativerende opmerking .. ‘mensen scrollen verder en je beland vanzelf in de oud-papierbak’ deed me goed!|

Mijn motivatie om mijn gezicht te delen is om meer bekendheid te geven aan deze spierziekte omdat die mij, mijn gezin en onze toekomst plannen al jaren treft.

Tegen Maarten van der Weijden op zwemmen gaat niemand lukken. Dan maar zo!

Een LINDA. fotoshoot doen was net zo leuk als het klinkt !

Het was tien uur in de ochtend en de zon scheen in Amsterdam. De visagiste had een uur nodig om mijn gezicht te pimpen en met een tang maakte ze mijn wimpers en krullen mooi. De styliste had de kleding uitgezocht en ik koos de bijpassende oorbellen. Met een kwastje en een poedertje, een tissue tegen het zweet stond de visagiste in m’n buurt en ik keek naar het midden van de lens.

De vriendelijke kennismaking met de fotograaf Ernst Coppejans was een mooie start van die snikhete donderdag 16 augustus. Zijn prachtige werk is trouwens het bekijken meer dan waard.

Ik ben dus stik nieuwsgierig naar de foto van mezelf en ook hoe die van de andere vijf dames eruit zal zien?!

Hebben we met elkaar FSHD een gezicht gegeven?! Je kan het lezen op de volgende blog en link hieronder.

Te koop vanaf 26 augustus en mijn blog te lezen onder deze link!

Dank! Annet Menheere, voorzitter FSHD stichting
Annet: “Tot slot, LINDA.nieuws (online) heeft een gemiddeld bereik van 1.267.000, de oplage van het magazine is gemiddeld 230.000 verkochte nummers per editie. Het bereik daarvan is natuurlijk hoger, want als elke LINDA gemiddeld door 3 personen zou worden gelezen dan is het bereik al 690.000! En een nummer wordt vrij lang bewaard.
Afijn, het is een prachtige reportage geworden, fantastisch hoe snel alle dames reageerden op de oproep: like!’

Joan Mackenbach, Interview
fotograaf @ErnstCoppejans
visagie @bianchifabria
styling @famkemesman_fafstyling
chef beeld @karenschoolland
LINDA.

17 thoughts on “LINDA. geeft een gezicht aan FSHD

  1. Geweldig Marjanne, bij Linda nog wel.Fijn dat ze inderdaad FSHD een gezicht kunnen geven.Een fotoshoot lijkt me ook heel leuk.Ik ben erg benieuwd hiernaar ?

  2. Gauw gaan halen. Je bent een schoonheid, al zonder modellenwerk. Super dat je dit doet. Ik werk ook vaak mee aan het gezicht van COPD! Keep the good work up!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.