Zegeltjes sparen en goede voornemens

 • Mijn goede voornemens gaan mee naar 2017, ik vond ze voorin mijn Hema agenda van 2016.

  Doel van deze voornemens is om mijn leven aangenamer te maken. Duidelijker. Bewuster te zijn van rare gewoontes en irritaties weghalen.

  Veranderen van mijn gedrag moet tenslotte ergens beginnen. Juist al de gewone handelingen in je dagelijkse leven nalaten of juist toevoegen, zijn al lastig zat.

  Een reminder is helpend:

 • Geen zegeltjes meer sparen voor messen, pannen, vershouddozen etc. ook niet in relaties: de zgn. emotionele bankrekening.
  Gezien de hoeveelheid zegeltjes en velletjes die hier nog liggen, kan ik zeggen: “Nee, dat is me niet gelukt!”
 • Lege flessenbonnen achterlaten in de daarvoor bestemde zuil voor het goede doel van die periode.
  “Dat is me wel gelukt!” Zeker met een toezegging opzak om in juni 2017 de zuilopbrengst voor *mijn spierziekte www.fshd.nl te bestemmen.
 • Plastic opsparen in de ouderwetse prullenbak naast mijn huis en daarna in de daarvoor bestemde container stoppen nabij het winkelcentrum. “Dat is perfect gelukt!”
  Help mee de plastic soep minder te laten worden!
 • De vuilnis kliko maar 1 x per maand laten legen ipv elke week en in de zomer afhankelijk van de buitentemperatuur.. (vliegen en wormvorming). Arbo-technisch het handigst vanwege de veels te grote grijze kliko. “Is gelukt.”
 • Ontvangen cadeaucards meteen inwisselen of weggeven; DA – V&D bonnen, een faillissement ligt op de loer.
  “Ik kreeg er geen, wel pokemoncards zodat ik niet speciaal naar Kijkduin hoefde om net die ene Pokemon te zoeken.”
 • Wees lief voor/van wie ik houd en wees mild voor de gene die me niet begrijpt, en blijf beleefd naar de *hulpverlener die me ondeskundig behandeld.
  pffft. dat was niet altijd makkelijk en is niet 365 dagen gelukt, maar ik ga verder met dit voornemen.
 • Vaker naar een concert, theater, museum gaan en dit gewoon inplannen zoals je verjaardagen ook vast in je agenda zet.
  Dit is uitermate goed gelukt!”
 • Vaker een boek lezen ipv Twitter en Facebook:
  Dat is me zeker gelukt.
  Prachtige -levens-verhalen heb ik gelezen op blogs, E-reader en papieren boeken.

Het blijkt dat deze dingen blijven doen, bij onverwachte verdrietige omstandigheden, kunnen helpen om mogelijk weer in een levensritme te komen. Je hebt dan al eens geoefend met simpele en geen hoogdravende uitdagingen…..

Ik ga verder met deze voornemenslijst in 2017 en als toevoeging; wil ik meer gaan bloggen en van muziek blijven genieten. Te beginnen op 11 januari ga ik naar Rufus Wainwright en in februari staat er een huiskamerconcert van Carter Sampson gepland bij Hans en Anita en Lizz Wright ook in Vredenburg en in Woerden naar Griet Op de Beeck en dan in maart naar Ronald Snijders de cabaretier. De museumjaarkaart zal nog vaker gebruikt gaan worden.

“Laten we moed houden, durven wankelen en redden wat er te redden valt.
Onszelf bijvoorbeeld en elkaar” (Griet Op de Beeck).

Ik wens iedereen een gezond 2017 toe, met of zonder gekochte of gekregen zegeltjes!
Groet iedereen die je tegenkomt, het maakt je bewust van de omgeving waarin je bent.

hema agenda, 2016, goede voornemens, 2017, Griet op de Beeck,

 

7 thoughts on “Zegeltjes sparen en goede voornemens

 1. Mooi om zo te kijken wat je er mee gedaan hebt. Ik breng met mijn voornemens eigenlijk ook altijd wel een blijvende verandering aan. Soms klein soms groot. 2017 blijft voor mij zeker met gekochte zegeltjes. Ik vind het een leuk spaarpotje ( geeft heel veel meer winst(6%)dan de bank mij aan rente geeft) en het is een herinnering aan vroeger. Ik kreeg geregeld zo’n boekje vol van mijn moeder. Zo maar als extraatje.
  Een gezond en mooi 2017 wens ik jou toe.
  Liefs, Annette ♥

  1. Ik blijf plakken, Annette. Met jouw winstpakkers heb je mij nu al over de streep. Want ook hier hetzelfde verhaal, het brengt veel herinneringen naar boven en blijkt ook fijn om weg te geven, zomaar als extraatje en dan nog die zes procent financiële winst?!

 2. Heel herkenbare dingen! Ook hier losse zegeltjes, spaarkaarten voor iets waar ik gewoonweg dan nooit meer aan denk.
  En het plannen van leuke dingen: zó belangrijk! Rufus Wainwright, wat een belevenis zal dat zijn. Heel veel mooie momenten gewenst in dit nieuwe jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.