“Zoals bamboe in een herfststorm”

Ik kan weer opgelucht ademhalen, wij kunnen dat en alle mensen die met mij/ons meelopen. Want, geen uitzaaiingen en zelfs de CEA bloedwaarde blijft zakken, onder nul. De onderzoeken van vrijdag de dertiende zijn door het multidisciplinaire team *goed gekeurd.1 jaar na de darmoperatie. Hoe verder weg van de operatie(s) blijkt dat de kans op uitzaaiingen kleiner wordt… dat vertrouwen moet ik houden. Geen uitzaaiingen zichtbaar!

Vertrouwen in de kennis en kunde van hen die er verstand van hebben. Niet van degene die zeggen: “je ziet er zo goed uit, dat kan toch alleen maar goed gaan.”

Natuurlijk kan ik er voor kiezen om deze ziekenhuis afspraken niet te maken, maar ik ben geen zorgmijder. Ik heb verantwoordelijkheden. Wat leverde dit weer een spanning op; om een datum in de agenda te zien te krijgen en alles op 1 dagdeel en een telefonisch consult te regelen. Dat blijkt makkelijker gedacht dan gedaan, en een half jaar verder. Weer naar dat ziekenhuis te moeten, afspraken en wachten en hangen op verkeerde stoelen en dan vastgebonden liggen in rottige scans en daarna nog drie dagen fysiek van slag.

23 nov. uitslagIk heb een telefonisch consult geregeld, om de uitslag van deze onderzoeken te horen, dat is voor mij zoveel beter, dan weer naar het ziekenhuis te moeten. Het scheelt ook veel in mijn energie-huishouding.
Het wachten op het telefoontje bleek spannend.. 16.10 uur staat, de chirurg belt, in mijn agenda. Dus vanaf vier uur lagen de telefoons in de aanslag en mijn verzamelde ziekenhuispost van 1 jaar na eerste onderzoek en diagnose. Na het bericht kon ik deze uitzoeken en heb veel weggegooid.

UITSLAG IS GOED!!!!!  pieuw.
Wij deden een blij-dansje, mag u weten!

Per mail nog duidelijk maken aan de gespecialiseerde MDL verpleegkundigen, dat er voortaan gebeld kan worden tussen bv. 16.00 en 18.00 uur. In een tijdsblok. Resumé:
Elke drie maanden CEA-waarde prikken. In februari een controle colonscopie, welke eigenlijk nu had moeten gebeuren, één jaar na darmoperatie, die uitnodiging was niet verstuurd. Dan maar in februari en u krijgt de uitnodiging thuis gestuurd. En over zes maanden, mei, wederom een MRI en Ct-scan.. dat is nog een dikke vijf maanden en is het alweer voorjaar 2016.

Zorg op maat, dat is wat telt voor mij, dat is wat mij past. Mijn tempo/maat aanhouden, graag!

Mooie boektitel: Zoals bamboe in een herfststorm.

18 thoughts on ““Zoals bamboe in een herfststorm”

 1. Hier doen we ook een blij-dansje voor jou. Wat een mooi nieuws!
  Dit soort onderzoeken/controles levert altijd spanning op. Hoe fijn is het dan als de uitslag goed blijkt te zijn.

  Telefonische consulten ben ik ook bekend mee. Inderdaad beter dan in de wachtruimte van een ziekenhuis rondhangen en zeker in jouw geval. Helaas moet ik nog 14 dagen op een telefoontje wachten…
  Maar ik ben superblij voor jou! ♥

  1. Thx. Elly, ondanks de geruststellende berichten, zal ik ook voor jou/jullie blij zijn als de dag daar is, dat ook jij gebeld wordt …
   Tof, dat jullie een dansje meedoen, wel net zo gezellig. X

 2. Wat heerlijk! En wat kom je toch iedere keer weer goed op voor de manier waarop het voor jou het beste, haalbaar, is. Het ziekenhuis kan nog steeds heel veel van je leren!

  1. haha.. ik hoop het? Genoeg expertise in huis. Het is voor iedereen makkelijker. Kortere lijntjes en duidelijkheid scheppen kan dus via mail en telefoon.
   Als er iets mis zou zijn en er is fysiek overleg nodig, dan kan ik echt daar wel terecht. Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.