Keihard fonetisch meezingen

Oke dan.. een muziekje. Vanmiddag zong ik keihard met Steve mee met de ramen open en de radio voluit. De auto ging even aan de kant om de artiest en de titel van deze song te noteren, want dit nummer moet! in m’n Hete Zomers afspeellijst!

Weer thuis aangekomen las ik de snel opgeschreven titel .. al kon ik niet goed lezen wat ik had geschreven.
Wat staat daar nou? ‘The ailonia’  hahaha..  wat is dat nou weer?
Steve Miller was wel goed, maar die titel.. daar had ik nog nooit van gehoord en moest er wikipedia voor aanslingeren. De juiste titel blijkt Jet Airliner. Dat lijkt wel op ailonia, toch?

Fonetisch schrijven en zingen? Ik ben er goed in en ik hoorde nog meer nummers tijdens deze autorit, die zomerse herinneringen naar boven brachten. Leuk!

De rest van de middag zat ook Fly like an eagle in m’n hoofd ;-) De Tekst onderaan deze blog en de video van Jet Airliner is historisch te noemen. Prachtig!

In gedachte was ik zelfs even terug naar de kou in januari 1979 toen ik uit mijn werk met m’n uniform nog aan in slaap was gevallen, naast de enige gaskachel die er op die etage stond en mijn fietsmand met die LP erin naast me. Toen ik wakker werd was de LP krom.. Zo heet was het op die koude winterdag geworden vlak naast die kachel. Dan is de zomerwarmte van 2018 echt beter!

Het is niet de tekst die me toen raakte, want ik sprak en verstond in 1976 nog niet zo best Engels … Anderen konden dat beter. ‘Hit me with your ritmestick’ van Ian Dury and the Blockheads doet me ook aan die hete zomer denken en verwaaide haren op weg naar Noordwijk … en natuurlijk Bob Marley .

Vorige week zat ik keihard mee te zingen met Bad van Michel Jackson en de herinnering aan m’n eerste auto met de ramen open wachtend voor een stoplicht en met het nieuwste van het nieuwste: een cassettebandje die niet omgedraaid hoefde te worden. Een Pioneer muziekinstallatie laten inbouwen met bijhorende geluidsboxen die qua prijspret duurder was dan wat de tweedehands donkerblauwe Renault 5 Bestel had gekost.

Dat je ooit in een auto zou rijden waar airco in zou zitten, daar kon ik toen nog niet eens van dromen. Wie wel?!
Nou ja, was even terug in de tijd! (moet echt een foto opzoeken van de Renault 5 bestel)

Auto rijden met het raam open en los wapperende haren en meezingen, doet wat met me.
Was vandaag even zorgeloos en blij dat de muziek er altijd is… twee en veertig jaar verder!

Geweldig, dat filmpje.. (https://youtu.be/lx-ZHC4jn4M)

Fly Like an Eagle
Time keeps on slippin’, slippin’, slippin’
Into the future
Time keeps on slippin’, slippin’, slippin’
Into the future
I wanna fly like an eagle
To the sea
Fly like an eagle
Let my spirit carry me
I want to fly like an eagle
‘Till I’m free
Oh, Lord, through the revolution
Feed the babies
Who don’t have enough to eat
Shoe the children
With no shoes on their feet
House the people
Livin’ in the street
Oh, oh, there’s a solution
I want to fly like an eagle
To the sea
Fly like an eagle
Let my spirit carry me
I want to fly like an eagle
‘Till I’m free
Fly through the revolution
Time keeps on slippin’, slippin’, slippin’
Into the future
Time keeps on slippin’, slippin’, slippin’
Into the future
Time keeps on slippin’, slippin’, slippin’
Into the

Jet Airliner
Steve Miller Band
Leavin’ home, out on the road
I’ve been down before
Ridin’ along in this big ol’ jet plane
I’ve been thinkin’ about my home
But my love light seems so far away
And I feel like it’s all been done
Somebody’s tryin’ to make me stay

You know I’ve got to be movin’ on
Oh, oh big ol’ jet airliner
Don’t carry me too far away
Oh, oh big ol’ jet airliner
‘Cause it’s here that I’ve got to stay
Goodbye to all my friends at home
Goodbye to people I’ve trusted
I’ve got to go out and make my way
I might get rich you know I might bet busted
But my heart keeps calling me backwards
As I get on the 707
Ridin’ high I got tears in my eyes
You know you got to go through hell
Before you get to heaven
Big ol’ jet airliner
Don’t carry me too far away
Oh, oh big ol’ jet airliner
‘Cause

2 thoughts on “Keihard fonetisch meezingen

 1. Óók mijn jeugd, de Steve Miller Band. Ik fly nu even als een eagle naar de stad van Go Ahead Eagles….Deventer. Daar deed ik mijn opleiding. En bezocht nog vaker kroegen en feestjes ;) Als 17-jarige het ouderlijk huis ontvlucht, op kamers. Bij een hospita weliswaar, maar tóch: die vrijheid!
  Altijd als ik Steve Miller hoor, denk ik weer aan die tijd.
  Waar blijft ie?…

  1. Gaaf he.. Iena, het losmaken van en weggaan bij wat moest. Geen verantwoording meer afleggen en doen wat jou paste. Liefde voor muziek is daar verder gegroeid.
   Er is een docu. geweest van Steve afgelopen oudennieuw of dat jaar ervoor.. maar op welke zender? Ik ga opzoek.
   Blij je hier even te zien ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.