Fonetisch keihard meezingen

Overhaar blog, muziek, Steve Miller, zomer, kou en fonetisch zingen en schrijven, Blog,

Oke dan.. een muziekje. Vanmiddag reed ik met de ramen open en de radio voluit .. en zong ik keihard fonetisch mee… M’n auto ging even aan de kant en bij notities zette ik de artiest en de titel van deze song. Want deze moet in m’n Hete Zomers lijst ca. 1976/’77 op Spotify..

Met een verkoelende bries in de tuin las ik mijn snel getypte titel .. wat staat daar nou ‘The ailonia’  hahaha..  Steve Miller was wel goed, maar die titel.. moest er wiki voor aanslingeren. De juiste titel is Jet Airliner, lijkt wel op ailonia,  toch?

De rest van de middag zat Fly like an eagle in m’n hoofd ;-) tekst onderaan deze blog.

Ingedachte even terug naar de kou in januari 1979 toen ik uit mijn werk met m’n uniform nog aan in slaap viel naast de enige gaskachel die er op die etage stond en mijn fietsmand met die LP erin .. toen ik wakker werd was de LP krom..
Zo warm was het voor die kachel, de zomerwarmte 2018 is echt beter.

Het is niet de tekst die me toen raakte, want ik sprak in 1976 nog niet zo best Engels … anderen konden dat beter. ‘Hit me with your ritmestick’ van Ian Dury and the Blockheads doet me ook aan die hete zomer denken en verwaaide haren op weg naar Noordwijk … en Bob Marley .

Vorige week zat ik keihard mee te zingen met Bad van Michel Jackson in m’n eerste auto met de ramen open en een cassettebandje die niet omgedraaid hoefde te worden. Speciaal laten inbouwen een Pioneer installatie en geluidsboxen die qua prijspret duurder waren dan de donkerblauwe Renault 5 Bestel.

Dat je ooit in een auto zou rijden waar airco in zou zitten, daar kon ik nog niet eens van dromen. Wie wel?!
Nou ja, was even terug in de tijd! (moet echt een foto opzoeken van eerste auto)

Met een auto van 15,5 jaar oud lijkt het net of je geen airco hebt en autorijden met los wapperende haren en meezingen met deze muziek dat doet wat met me. Was weer even zorgeloos en blij dat de muziek er altijd is… twee en veertig jaar verder!

Geweldig,  wat een filmpje.. hahaha

lyrics hier onder.

Fly Like an Eagle
Time keeps on slippin’, slippin’, slippin’
Into the future
Time keeps on slippin’, slippin’, slippin’
Into the future
I wanna fly like an eagle
To the sea
Fly like an eagle
Let my spirit carry me
I want to fly like an eagle
‘Till I’m free
Oh, Lord, through the revolution
Feed the babies
Who don’t have enough to eat
Shoe the children
With no shoes on their feet
House the people
Livin’ in the street
Oh, oh, there’s a solution
I want to fly like an eagle
To the sea
Fly like an eagle
Let my spirit carry me
I want to fly like an eagle
‘Till I’m free
Fly through the revolution
Time keeps on slippin’, slippin’, slippin’
Into the future
Time keeps on slippin’, slippin’, slippin’
Into the future
Time keeps on slippin’, slippin’, slippin’
Into the

 

Jet Airliner
Steve Miller Band

Leavin’ home, out on the road
I’ve been down before
Ridin’ along in this big ol’ jet plane
I’ve been thinkin’ about my home
But my love light seems so far away
And I feel like it’s all been done

Somebody’s tryin’ to make me stay
You know I’ve got to be movin’ on
Oh, oh big ol’ jet airliner
Don’t carry me too far away
Oh, oh big ol’ jet airliner
‘Cause it’s here that I’ve got to stay
Goodbye to all my friends at home
Goodbye to people I’ve trusted
I’ve got to go out and make my way
I might get rich you know I might bet busted
But my heart keeps calling me backwards
As I get on the 707
Ridin’ high I got tears in my eyes
You know you got to go through hell
Before you get to heaven
Big ol’ jet airliner
Don’t carry me too far away
Oh, oh big ol’ jet airliner
‘Cause

 

 

2 comments

 1. Óók mijn jeugd, de Steve Miller Band. Ik fly nu even als een eagle naar de stad van Go Ahead Eagles….Deventer. Daar deed ik mijn opleiding. En bezocht nog vaker kroegen en feestjes ;) Als 17-jarige het ouderlijk huis ontvlucht, op kamers. Bij een hospita weliswaar, maar tóch: die vrijheid!
  Altijd als ik Steve Miller hoor, denk ik weer aan die tijd.
  Waar blijft ie?…

  1. Gaaf he.. Iena, het losmaken van en weggaan bij wat moest. Geen verantwoording meer afleggen en doen wat jou paste. Liefde voor muziek is daar verder gegroeid.
   Er is een docu. geweest van Steve afgelopen oudennieuw of dat jaar ervoor.. maar op welke zender? Ik ga opzoek.
   Blij je hier even te zien 💞

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.