Een HRM-er in de wolken

Mijn zomer kan niet meer kapot.. en die van Thomas ook niet! Mijn zoon! Zijn bevalling 26,5 jr. geleden verliep geruisloos.. met 1 perswee kwam hij ter wereld; Hij aanschouwde de wereld op zijn eigen wijze en zo ging hij ook om met zijn vervolg opleiding-en.

Hij heeft vanmiddag zijn hbo-diploma HRM behaald! en hij is klaar voor deze arbeidsmarkt!

Bij zijn bevalling waren er geen persweeën, ik hoefde niet te worden ingeleid, er werd niet geknipt, gesleurd, getrokken en geduwd. Er was 1 x kracht zetten nodig om hem het daglicht te laten zien. Zelfs geen na-weeën. In dat jaar niet.
Binnen 24 uur belandde hij wel in de couveuse … vanwege een infectie? Hij was groot en zwaar.. en hij kon zijn suiker niet op peil houden. Met negen pond en 54 cm. was hij reuze in die couveuse.

Ik nam hem mee onder mijn arm, nadat de maximale 10 dagen ziekenhuis er voor mij opzaten, tegen het advies van de kinderarts in, mee naar huis. Hij dronk goed en hij groeide. Bij de nacontrole kregen wij excuses aangeboden door de kinderarts; hij had een diagnose/medicatie gekregen die hij niet had hoeven hebben. Hij bleek de eerste dagen van zijn leven niet zo ziek als waarvoor hij in dat ziekenhuis moest blijven, waarvoor hij was behandeld.
Welk kindje ….. heeft niet de behandeling gekregen?  inderdaad, zorgen om en zorgen voor… (ander verhaal)

Mijn tweede kind, groeide en groeide.. en liep al op zijn eigen benen toen hij precies 10 maanden oud was.
Zijn zus hielp hem, ook nu!
Hij hielp zijn zus, ook nu ..!

De tekst op zijn geboortekaartje:
“Tussen de sporen van alle anderen, zal jij je weg vinden” .

Met 1.94 cm. en ik schat ruim 100 kilo schoon aan de haak heeft hij nu zijn hbo diploma  bachelor Human Resource Management behaald. Veel wolken hebben we gezien, zijn verschoven en ze zijn in de laatste jaren vaak van kleur veranderd. Er waren door de jaren heen schapenwolkjes en schapenwolken. Doorschijnende wolken. De donker wolken waren soms zichtbaar als wallen onder zijn ogen, zichtbaar aan zijn huidskleur.
Zijn haar bleef krullen en ging van blond naar donker!! en dat van ons naar grijs.
Zijn diploma wordt *opgestuurd, en hij krijgt een gouden lijst om hem in op te hangen! Wat ben ik trots op hem. Wat zijn we trots op hem!

Met veel kennis over personele zaken, deskundig op het HRM gebied. Met geduld en levenservaring en doorzettingsvermogen. Zelfstandig en super veel geduld met de organisatorische huis -Hogeschool Utrecht- regels!
Jeetje… als er toch geen humor was …

Zoek je een junior HRM-er in je team, met de kennis van nu, dan is hij jouw man!?

Als hij het HU-gebouw uitloopt, belt hij me op en vertelt het goede nieuws en hoe zijn laatste ochtend is verlopen, tussen hem en de beoordelaars over zijn eindscriptie. Goed dus. Hij is opgelucht en blij, pffieuw!

Ik reageer enthousiast op zijn nieuws en feliciteer hem:
Van Harte Schat” “O, O O wat maakte ik me een zorgen.

Ik hoop dat je dat nog lang mag blijven doen!” zegt hij blij.

Wij gaan het vieren.. taart, champagne, slingers en heerlijk uit eten… PROOST!

Wolken? Waar? Geen Wolken. Niet vandaag!!!!! Succes met je loopbaan Thomas!IMG_1554

 

——————————————————————————————————
Update 2016:
Thomas heeft een aanstelling in de TalentPool bij de gemeente Utrecht

 

 

 

 

 

14 comments

 1. Zorgen maken om mensen die het dichtste bij zijn en van wie je het meeste houdt zijn de moeilijkste maar ook de mooiste zorgen!
  Wat een mooi verhaal en wat zul je trots zijn op hem.
  En hij op jou!

  1. haha.. is tie. Ook op zich zelf.. mag ook wel! Verdiend. Niet iedereen leeft over een asfaltweg, sommigen hebben zijpaden nodig en andere bergen om bij een doel te komen. Kalenderleeftijd?
   Maar bedankt Liesbeth ♥

 2. Je trots spreekt boekdelen en ik deel ze mee. Gefeliciteerd.
  Donkere wolken en zorgen zullen blijven, afgewisseld met vreugde.
  Ik hoop dat jullie nog lang van hem en zijn zus mogen genieten.

  Groetjes, Ria

  1. Ha Daan, die open eindjes moeten wel joh. Zoon is volwassen vent en staat aan het begin van zijn carrière. Ik heb het hem eerst laten lezen.
   Blij dat je het leuk vind! dank.

 3. Gefeliciteerd met je zoon, weer een fase doorlopen. Op naar de volgende met veel genieten ook voor mama en af en toe wat zorgen, dat hoort erbij, Wens jou en je zoon heel veel genieten toe,

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.