Een HRM-er in de wolken

Mijn zomer kan niet meer kapot.. en die van Mijn zoon helemaal niet! Het is feest!
Ter introductie; Zijn bevalling 26,5 jr. geleden verliep geruisloos.. met 1 perswee kwam hij ter wereld. Hij aanschouwde de wereld op zijn eigen wijze en zo ging hij ook om met zijn vervolg opleiding-en. Hij heeft zijn hbo-diploma HRM behaald! Hij is klaar voor deze arbeidsmarkt! Kom maar op.

Bij zijn bevalling waren er geen persweeën, ik hoefde niet te worden ingeleid, er werd niet geknipt, gesleurd, getrokken en geduwd, zelfs geen na-weeën. Tenminste in dat jaar niet. Binnen 24 uur belandde hij wel in de couveuse … vanwege een infectie? Hij was groot en zwaar.. en hij kon zijn suiker niet op peil houden. Met negen pond zwaar en 54 cm. lang leek hij reuze in die couveuse.

Ik nam hem mee onder mijn arm, nadat de maximale 10 dagen ziekenhuis er voor mij opzaten, tegen het advies van de kinderarts in, mee naar huis. Hij dronk goed en hij groeide lekker door. Bij de nacontrole afspraak kregen wij om te beginnen excuses aangeboden door de kinderarts. Hij had een diagnose en medicatie gekregen die hij niet had hoeven hebben. Hij bleek de eerste dagen van zijn leven niet zo ziek als waarvoor hij in dat ziekenhuis moest blijven, waarvoor hij was behandeld.
De vraag welke baby een diagnose en bijhorende behandeling niet heeft gekregen?  inderdaad. Dat is een vraag die wij later aan elkaar stelden. Zorgen om en zorgen voor, het is weer een ander verhaal.

Mijn tweede kind, mijn zoon groeide en groeide.. en liep al op zijn eigen benen toen hij precies 10 maanden oud was.
Zijn zus hielp hem, ook nu!
Hij hielp zijn zus, ook nu ..!

“Tussen de sporen van alle anderen, zal jij je weg vinden” .

Met 1.94 cm. en ik schat ruim 100 kilo schoon aan de haak heeft hij nu zijn hbo diploma  bachelor Human Resource Management behaald. Veel wolken hebben we gezien en zijn verschoven. De laatste jaren zijn ze vaak van kleur veranderd. Er waren door de jaren heen schapenwolkjes en schapenwolken, maar ook doorschijnende – en spierwitte wolken.
De donkere wolken waren soms zichtbaar zoals de wallen onder zijn ogen. Zijn haar bleef krullen en ging van blond naar donker!! en dat van ons naar grijs.

Zijn diploma wordt *opgestuurd en hij krijgt van ons een gouden lijst om hem in op te hangen! Wat ben ik trots op hem. Wat zijn we trots op hem!

Met veel kennis over personele zaken, deskundig op het HRM gebied en met geduld en levenservaring en heel veel doorzettingsvermogen, zelfstandig en vaak alleen en met super veel geduld heeft hij zijn diploma behaald.
Het omgaan met het logge systeem wat Hogeschool Utrecht heet, ook dat kan hij!

Zoek je een junior HRM-er in je team, met de kennis van nu, dan is hij jouw man!

Toen hij het HU-gebouw uitliep, belde hij me op en vertelde het goede nieuws en vertelde hoe zijn laatste ochtend is verlopen, tussen hem en de beoordelaars over zijn eindscriptie. Goed. Hij is opgelucht en blij!

Ik reageerde enthousiast op zijn nieuws en feliciteerde hem van harte:
Van Harte Schat” “O, O, O wat maakte ik me een zorgen.

Ik hoop dat je dat nog lang mag blijven doen!” antwoordde hij blij!

Wij gaan het vieren.. taart, champagne, slingers en heerlijk uit eten… PROOST!

Wolken? Waar? Geen Wolken. Niet vandaag!!!!! Succes met je loopbaan mijn zoon.IMG_1554

14 thoughts on “Een HRM-er in de wolken

 1. Zorgen maken om mensen die het dichtste bij zijn en van wie je het meeste houdt zijn de moeilijkste maar ook de mooiste zorgen!
  Wat een mooi verhaal en wat zul je trots zijn op hem.
  En hij op jou!

  1. haha.. is tie. Ook op zich zelf.. mag ook wel! Verdiend. Niet iedereen leeft over een asfaltweg, sommigen hebben zijpaden nodig en andere bergen om bij een doel te komen. Kalenderleeftijd?
   Maar bedankt Liesbeth ♥

 2. Je trots spreekt boekdelen en ik deel ze mee. Gefeliciteerd.
  Donkere wolken en zorgen zullen blijven, afgewisseld met vreugde.
  Ik hoop dat jullie nog lang van hem en zijn zus mogen genieten.

  Groetjes, Ria

  1. Ha Daan, die open eindjes moeten wel joh. Zoon is volwassen vent en staat aan het begin van zijn carrière. Ik heb het hem eerst laten lezen.
   Blij dat je het leuk vind! dank.

 3. Gefeliciteerd met je zoon, weer een fase doorlopen. Op naar de volgende met veel genieten ook voor mama en af en toe wat zorgen, dat hoort erbij, Wens jou en je zoon heel veel genieten toe,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.