Feest bij concert Rod Stewart

Dat ik zin heb in Rod Stewart is eigenlijk wel raar om te zeggen als je bijna 60 jaar bent en hij een kleine man en rasartiest van bijna 72 jaar. Ach, wat zegt leeftijd en afstand vandaag de dag. Afgelopen zaterdag heb ik hem in ieder geval weer gezien en mee kunnen zingen. Blij was ik, met jong enthousiasme en zonder dansschoenen aan voelde ik me weer 40 jaar jonger. Heerlijk. Met hulp van mijn rollator kwam ik ook in Vak E, met z’n vieren naast elkaar, midden in de zaal, goeie plek!
Zolang er muziek bestaat en ik me kan vasthouden aan de stoel van de rij voor me blijf ik dit leuk vinden.

Aanloop
In januari ontving ik een uitnodiging met een zeilboot erop om gezellig bij te kletsen op 14 mei 2016. En dan is de dag daar. Fijn! Vooraf lekker eten in het restaurant en daar werd een heerlijk drie gangen diner door Chef: Paul Lute en zijn team bereid en geserveerd. Zonder zorgen en met smaak genoten we van elkaars verhalen. Proost!

Vanwege opstoppingen files in de parkeergarage begon het concert een half uur later, omdat er in de Heineken Music Hall een dancefeest was en ook een concert van de Toppers in de Arena.

Het concert
In de Ziggo Dome klonk The Champion League tune! Rod is een voetbalfan het bleek een aardige voorzet naar de rest van zijn nummers.

Nadat er een immens groot douchegordijn omhoog was gehesen, kwam Rod het podium oplopen. Hij begroette ons, zijn publiek in Amsterdam, en iedereen smolt voor zijn vrolijke lach. We stonden allemaal en de meesten zongen mee met het nummer *Love is, van zijn laatste CD.  Negen videoschermen hingen er op het podium en zo was hij en zijn band goed te zien, het geluid kon mogelijk beter, maar het was feest vanaf de eerste minuut! Alles kon ik meezingen en deed dat ook uit volle borst of ingetogen bij *I’am losing you. The Hits = de tourtitel.

Rod begon dit optreden gekleed in een colbert en instappers van zebraprint en zwarte broek met een witte blouse en op de videoschermen zagen we kuddes olifanten voorbij trekken….. Gaaf!!

*Vier met ons het geluk, de liefde en het leven*

En hup iedereen ging staan… meezingen, joelen, fluiten en genieten van elkaar. Wat heerlijk zaten die goeie stoelen om af en toe op bij te komen. Bij de solo optredens van zijn muzikanten liep Rod even van het podium af en gunde hen een moment of fame en kwam terug met een ander shirt of schoenen aan. Zijn interactie met het publiek ca. 15.000 mensen werd zeer gewaardeerd, het leek net of je bij hem op bezoek was terwijl de Ziggo Dome was uitverkocht!

Rod Stewart: een professional en vrolijke entertainer pur sang. Het concert werd met een korte pauze onderbroken en bij de rustigere nummers zat hij op de rand van het podium.
Zijn band en zangeressen stonden in de mooiste kleding allemaal te stralen en de sterren van de hemel te zingen en te spelen. De namen van zijn muzikale vrienden kan ik niet 1,2,3 vinden. Maar Hij op De Saxofoon!!! HELD!! Loepzuiver! en zij op De Harp!

Rod wisselde veel van kleding en schoenen en schudde af en toe met zijn billen, die hij ooit had, dit leverde hem nog een slipje of was het een onderbroek op? Maar zijn haar bleef goed zitten! Charmeur in alle opzichten en nog zeer goed van stem, ras muzikant.
Zijn eerste concert van totaal 52 stuks dit jaar in Europa en Vegas, wel met twee maanden onderbreking.. maar toch! Een fysieke inspanning als je in 1944 bent geboren …

Hij schopte veel ballen met zijn handtekening erop het publiek in. Als afsluiting vielen er in verschillende maten gekleurde ballonnen naar beneden, die na zijn toegift “Da Ya Think I’m Sexy” in kinderlijke blijheid werden gevangen en kapot getrapt.

Het douchegordijn ;-) ging voor het laatst naar beneden deze avond en het licht ging aan. Allemaal blije mensen in de Ziggo Dome, dankzij Rod en zijn band en ons gezelschap! Het was een FEEST!!

Met een biertje en bitterbal achter onze kiezen zongen we op weg naar huis *Tonight’s the Night!


nb. op 12-10-2016 is het Sir Rod.
Onder de volgende link, vind je het volledige artikel!

5 thoughts on “Feest bij concert Rod Stewart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.