Vissoep

Het is weer tijd voor een soeppie! Een makkelijk nieuw recept bomvol vitamine en vis. Verrassend en smaakt geweldig!

Ingrediënten:
1 Aubergine
1 Courgette
1, 2 of 3 Rode Paprika (naar behoefte)
3 Wortels
2 Stengels Bleekselderij
5 Tenen knoflookOpscheplepel olijfolie
1 blikje ansjovis
1 blikje sardientjes
1 Blik tomatenblokjes
Visbouillon van blokje(s) 1 liter.
Provençaalse kruiden, vers of vries gedroogd
250 gr. verse mosselen bakje bij AH
450 gr. verse / diepvries vis witte of gemengd (geen zalm of makreel)
1/2 potje zwarte olijfringetjes
Parmezaanse kaas of andere harde soort
Groentenmix vissoep

Benodigdheden:
Een snijplank
Een goed scherp ,,, die van AH ;-)
Een mengkom
Een bakplaat
Afdekpapier voor bakplaat
Grote opscheplepel
Ovenvaste Handschoenen
Een soeppan
Een staaf- of mixer
Een keukenwekker op 15 min. en de groenten in de oven omscheppen, totaal 30 min.
Daarna kan je meteen de broodjes afbakken, mits je dat erbij eet.


Werkwijze:

Oven opwarmen tot 225 gr.
Alle ingrediënten klaarleggen
Verse/diepvries vis nog in de koelkast laten

Groenten in brokken snijden, hoeft niet netjes
Olijfolie, welke jij wil, op een opscheplepel en daarmee de groenten omscheppen
Uitstorten op bakplaat in de hete oven van ca. 225 gr. voor 30 min.
Knoflook tenen er in een hoekje naast leggen

In de tussentijd:
Kan je het afval van de groenten en het aanrecht opruimen
Zet eerst de soeppan zachtjes op met de ansjovis: zodra dat zacht en gesmolten is, doe je er een blikje sardientjes bij (basis)
De groenten die klaar zijn, stort je met hulp van de opscheplepel in de pan
Voeg het blik tomatenblokjes en het bouillonblokje(s) en 1 liter heet water toe
ca. vijf minuten zachtjes doorlaten koken en dan doe je de Provençaalse groenten erbij

Dan zet je de blender onder de brokken en Aan..
Let op voor spatten.

Pas daarna doe je de vis vers in brokken, kabeljauw of andere witte vis of een zakje gemengde diepvries vis er doorheen
Net voor het opdienen doe je zwarte olijfringetjes erbij en met een kleine kaasschaaf een paar vlokken harde kaas.

Een kleurig soeppie bomvol met groenten en magere vis! De volgende dag bleek tie nog lekkerder!

Wil je soep bewaren in de vriezer, dan kan met of zonder die vis.
Zonder vis heb je een goed basissoeppie!! of je zet de blender er net zo lang op zodat het een pastasaus wordt..

Serveer de soep met een afbakbroodje, wel of niet beleg erop en zet een peper- en zoutmolen in de buurt.

Naar jouw smaak en hoeveelheid kan je dit recept componeren! #Eetsmakelijk

5 comments

Geef een reactie