Fruitwater zelf maken

En daar is tie weer; het nationale hitteplan of tie nooit is weggeweest, ondanks dat het ff duurde. De potplanten doen het ondertussen uitermate goed en de kaplaarzen en regenjassen waren De kleding trend van afgelopen voorjaar.

Half juli voorbij en het is de honderdste keer dat de Nijmeegse vierdaagse wordt gelopen. Vriendin loopt mee en houdt me op de hoogte .. dat is leuk. Het is haar 5e keer! en de man van een vriendin loopt mee (hij moest opgeven op 2e dag bij 32 km. met fysiek ongemak vanwege de tropische temp.) 

In Nederland krijgen wij net als in 2015 het advies van de Rijksoverheid om veel te drinken, weinig te bewegen… Dit weertype past bij mij..

fruitwater

Water drinken doe ik sinds kort op een andere manier. Uit mijn eigen tap. Wat omslachtig, fruit in een stolppot met kraantje eraan, maar het staat leuk en is lekker.

Wat kan daar allemaal in? Dat vroeg ik me ook af en het antwoord is: Nou veel! Wat dacht je van blauwe bessen en lavendel.. Krijg je beetje smurfen water denk ik, komkommer met limoen en basillicum blaadjes erin.. groenig water?

Uiteindelijk schilde ik abrikozen, perziken en een halve meloen in stukjes en de citroen ging met schil en al, in schijfjes erin. Kraanwater werd aangevuld met sparkling water en ijsblokjes en wat geknipte bieslook…
Ondanks de Ibiza temperatuur in mijn tuin, kom ik met dit fruitwater onder handbereik deze hete dagen wel door.

Nadat 8 personen een glas leeg hadden gedronken werd dit fruitwater goedgekeurd. Alleen deed dat kraantje het daarna niet meer, zelfs roeren en schudden hielp niet. Bah. Het fruitwater werd in kleine flesjes overgeschonken. Gelukkig bracht een opscheplepel uitkomst en daarna een vergiet, het fruit ligt nu in de vriezer en kan de volgende keer weer een ronde mee als ijsblok.

Bij nadere inspectie in die pot bleek er geen zeefje, zoals bij een waterkraan, aanwezig dus bleef er prut achter in de overgang. Verstopping. Ik weet nu wat te doen; hardere en grotere stukken fruit en of groenten en flut dingetjes eruit laten … want het zuigt aan natuurlijk.

Wil jij ook zo’n coole pot? Voor € 8,00 bij de Xenos kocht ik die van mij.

Recepten om kraanwater nog lekkerder te laten smaken …. vind je hier onder de link HIER! ook met mooie foto’s en smakelijke ideeën.

Ik wens je een goede, warme en smakelijke zomer!

 

2 comments

Geef een reactie