Fruitwater zelf maken

Uit mijn eigen stolppot met kraantje, tapte ik fruitwater, dat staat leuk op zomersedag leuk op en is ook nog eens lekker! Water met toegevoegd fruit. Wat kan daar allemaal in? Ja, dat vroeg ik me ook af en het antwoord is: Nou veel! Wat dacht je van blauwe bessen en lavendel, dan krijg je beetje smurfen water of komkommer met limoen en basilicum blaadjes erin. Ja, dan krijg je wat groenig water.

Uiteindelijk schilde ik abrikozen, perziken en een halve meloen in stukjes en de citroen ging met schil en al in schijfjes erin. Kraanwater werd aangevuld met sparkling water en ijsblokjes en wat geknipte bieslook…

Met deze hoge Ibiza temperatuur kom ik met dit fruitwater onder handbereik deze hete dagen wel door. Op een feestje met 8 personen die als proefkonijnen allen een glas kregen en leeg dronken werd dit fruitwater goedgekeurd.

Alleen wel jammer daarna deed dat kraantje het daarna niet meer, zelfs roeren en schudden hielp niet. Bah. Het fruitwater werd toen in kleine flesjes overgeschonken en gelukkig bracht een opscheplepel uitkomst. De vergiet bleek handig en het fruit kon de vriezer in en kan de volgende keer weer een ronde mee als ijsblok.

Bij nadere inspectie in die pot bleek er geen zeefje aanwezig, zoals bij een waterkraan, dus bleef er prut achter in de overgang. Verstopping in een stolppot. Ik weet nu wat te doen; hardere en grotere stukken fruit en of groenten en flut dingetjes eruit laten … want het zuigt aan bij het openen van de kraan.

Recepten om kraanwater nog lekkerder te laten smaken …. Staan  HIER!  met mooie foto’s en ideeën. Ik wens je een goede, warme en smakelijke zomer!

fruitwater

Zo’n coole pot is te koop voor € 8,00 bij de Xenos.. en bij de Action.

2 thoughts on “Fruitwater zelf maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.