Fruitwater zelf maken

Water drinken doe ik sinds kort op een andere manier. Uit mijn eigen tap. Wel wat  omslachtig, fruit in een stolppot met kraantje eraan, maar het staat leuk en is lekker!

Wat kan daar allemaal in? ja, dat vroeg ik me ook af en het antwoord is: Nou veel! Wat dacht je van blauwe bessen en lavendel.. Krijg je beetje smurfen water of komkommer met limoen en basilicum blaadjes erin..

Ja dan krijg je wat groenig water?

Uiteindelijk schilde ik abrikozen, perziken en een halve meloen in stukjes en de citroen ging met schil en al in schijfjes erin. Kraanwater werd aangevuld met sparkling water en ijsblokjes en wat geknipte bieslook…

Met deze hoge Ibiza temperatuur kom ik met dit fruitwater onder handbereik deze hete dagen wel door. (nb. op 25 juli 2019 piepte ik wel anders).

Op een feestje nadat 8 personen een glas leeg hadden gedronken werd dit fruitwater goedgekeurd. Alleen wel jammer daarna deed dat kraantje het daarna niet meer, zelfs roeren en schudden hielp niet. Bah. Het fruitwater werd toen in kleine flesjes overgeschonken en gelukkig bracht een opscheplepel uitkomst. De vergiet bleek handig en  het fruit kon de vriezer in en kan de volgende keer weer een ronde mee als ijsblok.

Bij nadere inspectie in die pot bleek er geen zeefje aanwezig, zoals bij een waterkraan, dus bleef er prut achter in de overgang. Verstopping. Ik weet nu wat te doen; hardere en grotere stukken fruit en of groenten en flut dingetjes eruit laten … want het zuigt aan natuurlijk.

Zo’n coole pot is te koop voor € 8,00 bij de Xenos.. en bij de Action.
Recepten om kraanwater nog lekkerder te laten smaken …. onder de link HIER!  met mooie foto’s en ideeën. Ik wens je een goede, warme en smakelijke zomer!

fruitwater

2 thoughts on “Fruitwater zelf maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: