Absolutely Fabulous

The Movie
Patsy en Eddy maken hun entree op the catwalk van the London Fashion Week. Patsy paste daar zo tussen en Eddy ging op haar manier zitten naast Lulu (zangeres en ooit getrouwd met Maurice Gibb.. ja, die van de BeeGees). Eddy valt en struikelt en strompelt door de film heen op de meest hilarisch hoge plateauzolen die je kan bedenken.

Tijdens een PR feestje in Londen verdwijnt Kate Moss (fotomodel) in the Thames doordat Eddy ruzie maakt met Claudia Bing (actrice Celia Imrie). Een uitstapje naar Cannes, met Budget Airlines waar de Engelse stewardess “Budget” op z’n Frans uitspreekt en Patsy van repliek dient, leuk. De Riviera is de plek waar iedereen die meespeelt in deze film bij elkaar lijkt te komen.

We zien prachtige kleding, bling bling en veel sigaretten worden er opgestoken en er wordt volop gedronken …. Champagne, Wodka en Chanel 5 werd naar binnen geklokt alsof het fruitwater is … Patsy is bezig met een liposuctie afzuiger die ze terloops gebruikt en spuit Botox achteloos in haar rimpelloze gezicht en ze poetst haar tanden niet en ziet er geweldig uit.

Alles is over de top en uit de kast gehaald om AbFab the movie tot een leuke film te maken; Patsy als man verkleed en benoemd transgender … De homoscene is kleurrijk aanwezig en ook alle vervoersmiddelen die je je kunt voorstellen. Joan Collins (Dynasty) en Dame Edna in en rond een zwembad. Jean-Paul Gaultier (mode-ontwerper) blijkt de visser te zijn in Zuid-Frankrijk, die Kate op het droge helpt. Veel figuranten in de film die ik niet herken van gezicht en of naam, maar daar is natuurlijk Facebook voor bedoeld.

#AbFab blijkt een fijne afkorting voor het lastig uit te spreken Absolutely Fabulous, waarvan de première van de tv-serie ca. 25 jaar geleden plaatsvond. Zo’n aflevering staat garant voor heerlijk onbekommerd lachen, nog steeds. Bij de première van the Movie, duur 1,5 uur en geschreven door Jennifer Saunders zat de kleine bioscoopzaal voor de helft vol in Woerden. Ik heb gelachen om de absurde shots en oneliners… maar het gaf me niet de lachsalvo’s zoals je me vroeger kon horen doen.

Fabulous
: geweldig, fantastisch, groots, fenomenaal, puik, enig, dolletjes, fameus, legendarisch, fabuleus, fabelachtig.

Ik heb een melige film gezien, waarin geen schot is gevallen en geen tiet is te zien! Absolutely Fabulous
ab_fab_still_0

foto @DavidAppleby

 

 

 

 

4 thoughts on “Absolutely Fabulous

    1. 24 uur later is deze film heerlijk vermaak gebleken en dat voor 10 euro, een blog en leuke muziekjes heb ik eraan overgehouden. De serie is zeker een aanrader om onbedaarlijk te lachen, het is cult-tv geworden.

  1. Ik heb de film ook al gezien op de dag van de première in Cinemec Utrecht. Vermakelijk, doch zeker geen uitschieter. De enige scène waarbij ik onbedaarlijk moest lachen was die bij de uitgever waar Edina haar nieuwe boek presenteerde
    en er in het script alleen maar blah blah blah stond.

    1. Oja.. blah blah blah… Zo ziet ook mijn boek eruit ;-))

      Ik vond de scene met dat zilverpapier om haar nek in het politiebureau… te grappig! en vriendin naast me, zat meewarig naar me te kijken. O :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.