Geen kanker meer zichtbaar #20

Vijf maanden nadat ik de diagnose darmkanker kreeg, zijn de tumoren uit mijn darm en long verwijderd, zonder zichtbare sporen achter te laten. Deze uitslag hoorden we live van de chirurg.  Het lab heeft de tumor bekeken en vergeleken. Pffft. Blij! Op de longafdeling ben ik klaar. Het was die ene longtumor die een uitzaaiing was van mijn darmtumor, welke via de bloedbaan was meegesleept. Door de MaagDarmLever-arts en zijn team, vlg. protocol blijf ik onder controle. Eén x in de drie maanden bloedwaarde prikken die specifiek bij darmkanker hoort en een CT-en MRI-scan eens in de ? tijd. Een Colonscopie over drie jaar!? We gaan het beleven.

SCHOON dus! Geen kanker meer zichtbaar in mijn lijf. Dat is reden voor een feestje, maar eerst verder gaan met opkalefateren. Nog vier weken geen autorijden en fietsen en tillen en ik ervaar opkalefateren als werken.

Ben ik dan nu nog kankerpatiënt? Ja, al heb ik nu geen zichtbare kanker meer.
Heb ik mijn kanker overwonnen? Nee!
Men heeft mij goed geopereerd. Twee keer heb ik een technisch goede operatie ondergaan in het AZN. Ik heb JA gezegd tegen de voorgestelde behandeling-en.
De behandeling die voor de arts een peulenschil lijkt, maar voor ons allen even alle agenda’s een andere invulling heeft geven. Veel zuchten en slikken en een andere toekomst verwachting.

Kanker hebben, is voor mij/voor ons geen gevecht; Het is intensiever leven als je zo’n diagnose krijgt. Ineens moeten er dingen waar we helemaal nog geen zin in hadden en hebben. Grote levensvraagstukken worden bespreekbaar gemaakt en gedacht.
We gingen van afspraak tot afspraak, spannend en afhankelijk. Bij de les en alert blijven, geeft veel meer duidelijkheid en dat is soms niet altijd geruststellend.

Wat wel geruststellend is; Dat wij ons gesteund voelen… Dank en meer dan dat! Voor de bloemen die ons huis hebben opgefleurd, de gedachtes, de gebeden en de kaarten en e-mails die wij ontvingen, de kaarsjes die erbij zijn aangestoken. Het heeft ons allemaal ontroerd en verblijd.
Boeken, tijdschriften, dichtbundels lezen met taart en chocolade onder handbereik is meer dan fijn.

Niet hoeven koken op vakantie en ook Jonnie Boer eten proeven in een Businessclass stoel was meer dan heerlijk en luxe. Genieten in ons Opkalefaterhuis in Zuid-Afrika, wijnen en champagnes gedronken en veel meer dan we normaal doen in een half jaar.
Gerda2 in de gang. Zondags lunchen, ondersteunende gedichten en teksten, Haiku’s, muziek- en dvd’s..

Mensen wat ben ik, wat zijn WIJ verwend! en opgelucht!

Nu ik het zo opschrijf…. Zo blij met jullie aandacht… Dank. Het heeft meegeholpen en helpt in mijn / ons opkalefaterproces.
Baie Dankie! Dank! Proost!
Lieve en warme groet,
Van een Blije Marjanne en gezin!
IMG_0340

16 thoughts on “Geen kanker meer zichtbaar #20

 1. Wat een fijn en mooi nieuws. Ik heb even een traantje weggeslingerd want wat leefde ik met je mee via alle mooie intense blogs en op de andere social media. Maar wat ben ik blij voor jou en je familie dat het allemaal zo voorspoedig goed met je gaat. Heel veel liefs voor iedereen. Groetjes Ingrid

  1. Ah lieve Ingrid, dat is zo lief. Zoals je er elke keer was met je prachtig gedichten, ochtendfoto’s tijdens #rondjehond en steunende mooie posts. Tot snel! X

 2. Wat een geweldig nieuws Marjanne. Je hoopt er zo heel erg op, maar ik durfde zo’n uitkomst niet te voorspellen. Het voelde toch even als erop of eronder. Gelukkig zit het EROP.
  Ex-kanker het zinkt langzaam in, maar laat je nooit meer helemaal los. Zei deze Ex-kanker vrouw. Het gaat wel onderdeel van je leven en lijf uitmaken. Het gaat bij je horen, maar ook hiervoor geldt: Je bent weer een stukje minder onbevangen dan voor kanker, voor FSHD, voor…….. en ga zo maar door.

  Het wordt in ieder geval hoog tijd voor mijn glas wijn vanmiddag. En dat het gewoon dinsdag is boeit me niks.
  Ik proost op jou en op jullie en we vieren het leven..
  Dikke brasa van Ella

  1. Hoop dat de wijn goed is gevallen in een ex-griep lijf? ik nam een witte wijn uit de krochten van Neuville, je weet wel van die wijnboer onder aan die berg ;-)
   Die Ex-sticker blijf ik ook houden en we volgen het protocol, voor zover dat in mijn vermogen ligt. Jij bent een goed voorbeeld voor mij.

   Ex zijn?! Ik voel me Vrij en niet meer vogelvrij en dat geeft al energie, daardoor vanochtend al blijer wakkerder geworden of was het de zon?

  1. Jihhha Linda, we kunnen bijna gaan line-dansen ;-) want meer zit er bij niet in en bij jou ook nog niet! Ik ga mijn aangeboden schema, maar eens zelf uitvoeren. bv. tot 14.00 uur niet meer op soc.media. ;-)

 3. Wat ben ik blij voor je….zo fijn, wist echt niet van je probleem af. Probeer nu te genieten en genieten en genieten…dat is de boodschap voor de toekomst…..xxxx

 4. Dit is natuurlijk fantastisch goed nieuws en zo gegund voor jou en jouw gezin!
  Zo positief als jij altijd bent en de hoop en het vertrouwen helpen allemaal een handje mee.
  Doe rustig met opkalefateren en blijf naar je lichaam luisteren. Denk aan het woord SCHOON want dat is een fantastisch mooi woord!
  Liefs en warme knuffel van mij.
  Hiltje
  p.s ik had je brief ontvangen in de mail, dank daarvoor! :)

  1. ♥ Hiltje, met warme woorden weet je toch elke X de kern te raken. Ik neem je knuffel van harte aan. Dank je voor jouw steun en ik ben blij dat jij nu ook blij bent. Dikke kus! ;-)

 5. Marjanne,
  Ik heb je leren kennen door je wens om het verlootte huis in ZA te winnen. Het lot is ons beiden voorbij gegaan, maar nu toch een gewonnen lot uit die vermaledijde kankerloterij.
  Gefeliciteerd en ga opgewekt naar de vervolgtesten.
  Fijne dag en het weer is aanstekelijk om alles te doen.

  1. Haha Dirk, moest er hartelijk om lachen hoe je *onze loterij nu verbindt. het wel of niet zelf kiezen voor een loterij. Super bedankt voor de felicitatie! Wij zijn er blij mee!
   De lente zit in de lucht. Opgewekt ga ik het voorjaar in, waarin nog veel tijd is om stofwolken te laten verdwijnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.