Haar #WOT deel 20

Heb jij iets met het woord ‘haar’? #WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen.

De betekenis van Haar ~ 1) Baardgroeisel 2) Begroeid terrein 3) Begroeiing 4) Bezittelijk voornaamwoord 5) Bijwoord 6) Bos haar 7) Deel van het gezicht 8) Deel van het hoofd 9) Deel van het lichaam 10) Deel van een strijkstok 11) Dier 12) Fractie 13) Haarbosje 14) Hoofdbedekking 15) Hoofdhaar 16) Hooggelegen stuk heide 17) Hoogte in een heide 18) Huidbedekking

OverHaar.
Met gekrulde haren kroop ik even achter mijn toetsenbord.. deze #WOT kan ik toch niet overslaan. Toen ik in (2014) aangemoedigd aan de slag ging om een blog te schrijven en te plaatsen en moest ik opzoek naar een blognaam. De naam: gekrulde haren, gekrulde zinnen bestond al. Later werd mij pas duidelijk dat ik die ooit zelf had aangemaakt, met het wachtwoord: kussentje. Kort, duidelijk en goed te onthouden, werd het “OverHaar”.

Het voorstel om mijn volledige naam als blognaam te gebruiken, vond ik veel te lang klinken en dat durfde ik echt niet. Toen niet.

Door het hebben van de progressieve spierziekte FSHD werd het steeds meer duidelijk dat ik goed zou kunnen worden in zitten. Tevens kan ik met tien vingers blind typen en schreef ik al boeken vol, die verschillen net als mijn blogs in onderwerp, vorm en kleur. Een blog schrijven bleek een logisch vervolg?!  Om over situaties die ik meemaak in mijn leven, zonder collega’s, in de vorm van gekrulde zinnen te delen.
Later in het jaar 2014 kwam daar jammer genoeg de diagnose darmkanker en uitzaaiingen bij als onderwerp in mijn blogs.

Gezien de hoeveelheid reacties die ik ontving op mijn blog; geen uitzaaiingen waarneembaar, blijkt dat ik veel mensen bereik met mijn schrijven, dat zij met mij ook blij kunnen zijn. Dat vind ik eigenlijk wel fijn. Hierbij dank ik jou en anderen nogmaals voor het lezen, voor het reageren, voor de aanmoediging om door te gaan mijn verhalen te delen op OverHaar.
Het is zo bijzonder om te weten dat de hele dag door veel artikelen, kranten, internet, social media en boeken zijn te lezen die meer dan de moeite waard zijn. Dat mijn blog dan ook nog wordt gelezen en dat ik zoveel reacties krijg: Ik blijf er verlegen mee. Dank!

Haar.
Tijdens sociale- receptiepraat blijken mijn krullen altijd een dankbaar onderwerp te zijn.. “lekker makkelijk he..? ” ‘jaloers op die mooie krullen!’ kreeg ik vaak te horen. Als men zegt;  ‘Zij, die met die krullen’ dan bedoelen ze mij. Die krullen horen zo bij mij en zijn al een paar jaar grijs, maar met een kleurspoeling herken ik mezelf net iets meer… ik gebruik geen verf.  Het wassen van mijn haar doe ik met speciale shampoo voor krullend haar, en met een conditioner in de puntjes gesmeerd borstel ik mijn haar met een plastic borstel met bolletjes op de steeltjes en dan gaat er weer een smeerseltje overheen voor de glans en dan nog wat opfluffen met schuim, deze combinatie geeft het beste resultaat voor de perfecte krul. Soms. De föhn met diffuser ligt zelfs onder handbereik.

Angst voor de kapper heb ik lang gehad, ik vond het erger dan naar de tandarts gaan, want mijn krullen waren mijn visitekaartje… En O O O wat waren er weinig kappers die krullen konden knippen. Je trekt aan een plukje haar en knipt een stukje eraf en dan blijkt dat het na het opdrogen van mijn haar, dat het een STUK was… wat ik miste.

Op mijn pasfoto’s door de jaren heen, kan je de haartrend van dat jaar niet terugzien.. alleen de lengte en kleur verschilt met of zonder verkorte pony.
Eind jaren zeventig toen de matjes in waren, had ik dat ook, net als Wim van Hanegem (o nee, we hadden het niet meer over Feijenoord) gekrulde haren, gekrulde zinnen!

kapper, krullen, overhaar, gekrulde haren, gekrulde zinnen, Wot, kapper, tandarts, overhaar.

3 thoughts on “Haar #WOT deel 20

    1. Oh dat is mijn favoriete, Hugo.. zo mooi. Dit nummer staat elk jaar in mijn top2000, met de toevoeging “jaloers op de vrouw voor wie Frans H. dit heeft geschreven’.

  1. Natuurlijk wordt jouw blog gelezen! En praat me niet niet over krullen, de kapper en lekker makkelijk ;-) Zelfs een zogenaamde perfecte krulcrème van een bekend merk heeft er meestal geen zin in.
    Het eerste wat ik altijd roep bij de kapper: knip er niet teveel af, want het gaat dan enorm krullen en het wordt dan zo kort dat het er niet meer utiziet. Herkenbaar dus :-)
    Maar voor de rest ben ik blij met mijn krullen, hoor. Want soms is het wél makkelijk. Soms… ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.