Hebe Addenda in de tuin

Vorig jaar rond deze tijd kreeg ik de diagnose darmkanker en kan ik me niets meer herinneren van het weertype. Wel dat veel geplande activiteiten in onze agenda op een andere plek kwamen te staan. Veel strepen en kruisen. De agenda vulde zich nog met de noodzakelijke ziekenhuis bezoeken voor verder onderzoek. Een Wifiloze vakantie in Zweden. Wat een jaar.

Onze huis- tuin en keuken to-do lijst is daardoor ook een jaar opgeschoven. Zo ook het onderhoud van onze tuin. Het gewone onderhoud werd wel gedaan, maar geen extra zorg. Sinds vorige week heeft onze voortuin verse aarde nadat tie helemaal leeg is gehaald. Mest erop en oude en nieuwe planten kregen een plek.

Alweer vijf jaar geleden verhuisden wij naar deze gelijkvloerse woning met een tuin voor en achter vol met buxus. In strakke lijnen en afgewisseld met sierlijke krullen en een vijver waar ooit karpers in zwommen. De druif werd vervangen voor een eetbare soort waar de vogels gek op zijn. Het functionele afdak aan het huis hangt er nog, waar we met veel plezier onder kunnen zitten bij regen en in de eerste voorjaarszon ontbijten.
Een verzakt Oostenrijks chalet bevond zich in de achtertuin en veel paadjes met steentjes die allemaal schots en scheef lagen. Wel in een mooi patroon gelegd en goed over nagedacht, maar totaal niet praktisch en onze smaak al helemaal niet.

Een nieuwe grote schuur met afdak werd geplaatst en vol gezet met spullen die ooit handig zullen zijn en waar nog geen afscheid van kan worden genomen. De renovatie van de achtertuin werd 1,5 jr. na de verhuizing een feit, met hulp van een tuinarchitecte en door een tuinman aangelegd. Deze indeling bracht ons al heel veel plezier en ons huis lijkt vanwege de witte steensoort bijna een vakantiehuis. Een toegankelijk, licht huis en een mooie tuin waar ik zonder problemen mijn weg in kan vinden en overal is een plek waar je in de zon of schaduw kunt gaan zitten. De was kan lekker buiten drogen en midden in het land wonen is zo gek nog niet, met alle voorzieningen onder handbereik.

hebe addendaUit de voortuin werden eindelijk de drie coniferen bollen op stam verwijderd, velen vonden ze mooi en ik vond ze spuug lelijk. De drie losse bakken daar zocht ik iets groen blijvends voor, een plant met kleurige bloemen.

Wat een aanwinst die Hebe Addenda deze plant -struik veronica genoemd- is nu al een blijvertje! Groen en met blauw/paarse pluimpjes. Ik zag ze ook bij de AH in de aanbieding, maar veel kleiner, voor het zelfde geld.

Rij je door naar een tuincentrum, dan kan je ook meteen een scootmobiel aanschaffen indien nodig. Een tuincentrum die ook dit soort producten verkoopt, is wel een handig weetje!
Kost dat nou? < € 2.000,00 en misschien krijg je een boeket bloemen in de mand voorop erbij cadeau?

nb: dit is een blog van 2015

scootmobiel tuincentrum

4 thoughts on “Hebe Addenda in de tuin

  1. Weer een leuk stukje….Wij wonen ook gelijkvloers in een klein huisje bij de molen in Kloetinge…Zeeland….Mijn man heeft in 2007 darmkanker gehad…operatie gezwel verwijderd….daarna nog een half jaar chemo….tot nu toe gaat alles goed….steeds nog spannend na iedere controle. Ik heb ook fshd…ben 65 jaar…kan nog redelijk lopen.Wij hebben ook een camper en onze reizen kun je volgen op http://www.camperlanden.eu
    groet Maddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.