HOOIKOORTS

Blog overhaar, hooikoorts, hortus, bloesem, levocitrizine, dekbed, kussensloop., schooltv filmpje,

Hooikoorts
Het blijft zo wonderlijk dat elk jaar opnieuw de blaadjes zich weer ontvouwen, een mooi proces om te volgen. Door de extreme koude die hopelijk achter ons ligt ontploffen nu bijna alle bomen, planten en bloemen tegelijk. Prachtig om te zien. Straten, parken, velden en wegen staan volop te shinen. Ook de slijmvliezen worden gladder en er blijft meer stuifmeel aan plakken.. Als je daar last van hebt, door te niesen, tranende, jeukende rode ogen of zomaar bultjes op je huid of een loopneus, dan heb je mogelijk last van Hooikoorts.

Hier is de voorraad Levocetrizine aangevuld en ik nam deze week elke ochtend een klein pilletje anti-allergeen en het lijkt te helpen! (zondag 2204 voel ik me gevloerd vol met jeuk of mn dekbed gevuld was met glaswol) 

 • Houd je slaapkamerraam zo kort mogelijk open.. of hou h’m dicht.
 • Sla je dekbed dicht na ca. 20 min. van je bed luchten, zodat al die pluizen niet lekker tussen je lakens blijven liggen.
  Sowieso fijn om naar uit te kijken, een opgemaakt bed om in te gaan slapen.
 • Wil je wel je raam open leg dan een theedoek over je kussensloop, zodat al het stuifmeel niet direct op je kussensloop terecht komt.
 • Neem eens je pilletje in voor het slapen gaan! speciaal voor de gene die zeggen overdag last te hebben van dat pilletje…
 • Eén pilletje per 24 uur is een goede ondersteuning om meer te genieten van alles wat bloeit en groeit, tijdens je verblijf buiten en binnen.
 • Ook zijn er neussprays die de slijmvliezen doen slinken en je loopneus weghaalt. Die gebruik ik niet.
 • Draag zoveel mogelijk een zonnebril, ook binnen als daar de hele dag deuren tegen elkaar openstaan.
 • Bij ernstige jeuk, leg een koel washandje op je ogen
 • Je neusranden insmeren met vaseline is een tip om het stuifmeel niet op te snuiven
 • Je wasgoed NU niet buiten hangen te drogen;
  Contact allergie kan ontstaan van stuifmeel wat op je wasgoed vastzet (heb ik gemerkt).

Ondertussen kan je ook nog gewoon een griep hebben, griep gaat altijd gepaard met koorts, of een voorhoofdsholte ontsteking, veel klachten worden soms verwaarloosd vanwege het zelf stellen van de diagnose hooikoorts …
(Hoe ouder je wordt des te minder is koorts een graadmeter van een ontsteking hebben).

Overleg altijd met je huisarts, je vraag stellen kan ook per telefoon of per email, wanneer je klachten langer dan drie dagen aanhouden.

In het voorjaar kan je meer ziektes krijgen en/of last van iets hebben, dan:  “het zal wel hooikoorts zijn”

Hooikoorts:

 

 

 

4 comments

 1. Nooit last van gehad, terwijl mijn moeder er jaren lang altijd veel last van had. Naar mate ze ouder werd werd het minder gelukkig. En nu, sinds een jaar of 2, heb ik echte hooikoorts verschijnselen in het voorjaar, jeukende ogen, niesen en een beetje een loopneus af en toe. Gelukkig maar kort en ik heb meer last van mijn verbazing, dan van de hooikoorts, hoewel een paar keer moeten niesen achter het stuur, niet echt verkeersveilig is. Leuk om er wat meer over te lezen. Omdat ik het nog steeds moeilijk kan geloven, pas ik de tips denk ik eens omgekeerd toe. Kijken wat dat doet.

 2. Hooikoorts ken ik helaas, ja. En dit voorjaar heb ik er meer last van dan ooit. Het is een explosie van pollen, maar alle bloesem en al het andere dat tot bloei komt is prachtig om te zien. En gelukkig zijn er dan inderdaad de pilletjes die helpen om alles te doorstaan :-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.