VIER HET LEVEN

Elly Koster beschrijft in haar boeken het Noorse landschap. De wegen die zij heeft afgelegd met de auto, per fiets en lopend komen tot leven in haar romantische boeken. Ze beschrijft de kleine, mooie dingen en mensen die ze tegenkomt en het eten welke typisch zijn voor Noorwegen en ook de lange weg naar de Noord Kaap op haar blog.

Sinds 2015 ben ik in het bezit van twee van haar boeken *Blind Vertrouwen en *Winter Romance. Er ontvouwt zich een romantisch verhaal met een Scandinavische Touch, waardoor ik ontspannende leesuren heb gekregen.

Blind vertouwen en voor en achterkant boek6*Blind Vertrouwen Het is Elly met haar schrijfstijl gelukt om haar boek in twee dagen uit te lezen! en dat komt door haar vlotte, eigentijdse pen. Nergens is het verhaal zwaar en ik reis mee tussen Noorwegen en Nederland met vertrouwen in de goede afloop.

Haar tweede boek *Winter Romance werd bezorgd met een persoonlijke ‘La Vie est Belle’ opdracht voorin, daar werd ik heel blij van. Dit boek las ik met een gekneusde linkerhand (ik was onderuit gegeleden) tussen kerst en nieuwjaarsdag, een heerlijke verhaallijn rond de kerstboom en met een romantisch happy-end! Passend voor dit jaar.

Ontmoeten.
Ik ontmoette Elly op twitter, nadat zij een fietser die in balans bleef op de Hardangervidda in Noorwegen postte op twitter. Ik vond het een prachtige YouTube die ze plaatste en het werd een mooi begin van die zondag. Deze prachtige hoogvlakte en nog meer moois zag ik ook zelf op onze Noorse rondreis vakantie (2011). Het evenwicht en balans wat zichtbaar nodig is om je daar staande te houden, daar heb je weinig fantasie voor nodig om dat geweldig te vinden.

Bewondering hebben voor iemand die je niet kent, op de fiets, op dansschoenen of voor iemand die enthousiasmerende tweets, blogs, boeken, gedichten, brieven, liedjes schrijft en of zingt of vertelt, boetseert, tekent, schildert, blijf ik een mooi gegeven vinden. Inspirerend!

Dan blijkt een jaar later dat het contact wat ik met Elly heb ook steunend te zijn, want ook zij kreeg de diagnose darmkanker en we hebben een droeve, gemeenschappelijke deler. We raakten allebei opgeslokt door onze diagnose en behandeling, maar zonder de deur uit te komen kunnen we elkaar lezen en ook genieten van elkaar schrijfsels en ik dus van haar boeken.

De landkaart van Noorwegen zag ik alweer voorbij komen, als leidraad voor het volgende boek wat ze nu aan het schrijven is en kijk uit naar het boek met de titel:
VIER HET LEVEN

De liefde voor het hoge Noorden en Noorwegen delen we en Elly schrijft niet alleen romantische boeken, maar dus ook een blog !  Waar je regelmatig mee kan genieten van haar kennis over Noorwegen, het leest weg als kleine vakantietripjes en beveel ik aan als LeesTip!! 

De rechtstreekse link naar haar Elly’s blog, staat onder deze link.

11 thoughts on “VIER HET LEVEN

 1. Een post gewijd aan mijn boeken, aan de Scandinavische Touch, aan onze liefde voor het noorden, aan wat ons is overkomen en we samen delen. Ik ben er door geroerd. Dank je wel, lieve Marjanne ♥
  Ook voor de stem die jij op mijn boek hebt uitgebracht. Al kan ik geen invloed uitoefenen op het stemmen: ik ga er zeker voor. Dat geldt niet alleen voor de nominatie, dat geldt voor het hele leven. En ook dat delen we samen, denk ik.

  Lieve groet!

  1. Lieve Elly, wat een mooie reactie. Lief.
   Ik heb met veel plezier deze post geschreven, want dat is waar ik wel invloed op kan uitoefenen.
   Soms om een heerlijk boek te lezen of zelfs te schrijven. Toi Toi Toi.
   Ik kan zien dat er een paar maal is doorgeklikt naar jouw site, mogelijk krijg je zo ook een extra stem ;-) Aan mij is gevraagd of deze post op http://www.dedagelijksespiegel.nl mag worden geplaatst. Ik heb JA gezegd. Nog meer bekendheid en alvast een beetje voorbereid, scheelt weer een traantje.
   Ik hoop voor je dat het gaat lukken, we gaan het beleven.
   Dikke kus, Marjanne

   1. Wat ontzettend leuk dat het nu al op De Dagelijkse Spiegel geplaatst is. Ja, ik was voorbereid, dankzij jou ;-) En voor de rest is het afwachten… Maar nogmaals bedankt!

    Lieve groet ♥

 2. Ik ben nieuwsgierig geworden. Noorwegen trekt mij ook ik ben er alleen nog nooit geweest. Misschien eerst in een boek er eens rondkijken.

  1. Annette, het is de moeite waard, idd. het blog lezen van Elly raad ik aan, bij het zien van de foto’s wil jij ook. Een boek van Elly lezen in je hangmat terwijl je aan het juicen of tussen het klussen door, ik raad het je aan. X

  1. Ah Linda, zit ik hier met wenkbrauwen in standje verbaasd, nav jouw *Marjanne-blog*. Wel leuk, dat je mij herkent. Dank voor je stem. Zeker jij zal van Elly’s boeken kunnen genieten, na je snufje Zweden van vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.