In vrijheid je stem uitbrengen, mag.

Op de mooiste dag van onze democratie, kan jij jouw stem uitbrengen. Hoezee!! ???

BTW: kies jij altijd pindakaas of stroop op je brood? Oh, je eet geen brood?! Koolhydraat arm? Vegetarisch? of eet je alleen gepureerde soep of juist de brokken? of de krenten uit de pap?
Die keuze maak je zelf, toch?

En je hebt ook het recht dat je mag stemmen op de partij met volksvertegenwoordigers waar jij je het best bij voelt of denkt te voelen. Die voor jou en de jou-en het meeste gevoel van vrijheid geeft om te mogen blijven kiezen. Geweldig toch?!

Verandering is voor veel partijen de kern van hun programma. Veel boze woorden over Hoe het was en verongelijkt terugkijken, ik houd er niet van. Jeuk en allergie springt uit m’n poriën, want ik wil vooruit.

Ondanks het feit dat ik geen glazen bol heb waar ik kan zien wie en wat er goed voor ons is, zal ik kiezen.

Het doorslaggevende in mijn stem zal zijn dat ik hier in vrijheid mag leven, dat is mijn basisvertrouwen. De discussie hoe ik mag en met wie ik mag leven en stoppen met leven en alles wat daarmee samenhangt vind ik een voorrecht om te voeren. Dat is de basis is om mijn stem uit te brengen. Mijn recht!

Met het besef dat er niet één premier zal komen die 17 miljoen Nederlanders hier en overzee kan dienen, 365 dagen per jaar en 4 jaar lang. Dat was niet en zal nooit gebeuren. Met elkaar komen we er wel, toch?!

Water bij de noodzakelijke wijn doen en soms zal dat in de vorm van een ijsklontje zijn. Dat is per definitie niet vies.

Ga stemmen!!! Doe wat bij jou past of het meeste past!!

Als je maar gaat stemmen. Please?!!!

2 thoughts on “In vrijheid je stem uitbrengen, mag.

  1. Helemaal met je eens Marjanne. Ik heb vanmorgen vroeg kleur bekend. Als alle Nederlanders dat vandaag doen, krijgen we straks hopelijk een goede afspiegeling van onze samenleving in de Tweede Kamer. Ben wel heel benieuwd naar wat we morgen om deze tijd weten want ik heb, net als jij, ook geen glazen bol.

    1. Die afspiegeling is er gekomen….. De hoge opkomst vind ik het meest geslaagd, al is het percentage jongeren 18-35 jr. wat is gaan stemmen, wel bedroevend laag. We gaan het beleven. Ik ga voor nu rustig slapen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.