Teach Your Childeren

De titel van dit blog is een tip aan de lezer en een nummer op de LP Deja van Crosby Still Nash and Young = C.S.N.&Y.
Deze LP zou eigenlijk een muzikale ondergrond voor iedereen moeten zijn, je gaat van muziek houden en je leert anders luisteren, het is slechts een luister en meezing tip. Leer je kinderen van muziek houden. De tip om bij de mannen van de gelegenheidsband #HerMajesty te gaan kijken nam ik ter harte, ze spelen in de buurt, in Woerden.

De Kloostertuin in Woerden vereerde ik daardoor na jaren met een bezoek. Het gebouw wat ik muziekschool heb zien worden door de muzieklessen aan de kinderen, doordat ik ze bracht en of haalde of op de stoep in de auto wachtend.. en tussendoor snel de wekelijkse boodschappen deed. De popzolder waar gelegenheidsbandjes ontstonden. Elk jaar was het optreden van al die muzikanten in het popzolderorkest. Ik zag beide kinderen muziek maken op een cello en de ander op harp. Wat een talenten bij elkaar. In een popzolder bandje beide met elektrische gitaar en met gitaarleraar Eric Rutjes.

De LP DEJA VU

Het ontstaan van de band Crosby’s Stills, Nash & Young met mooie foto’s – onbereikbaar- uit mijn jeugd zichtbaar op de achtergrond van het podium werd losjes aan elkaar gepraat door de individuele muzikanten. Wat zij niet losjes deden maar juist lekker stevig en kundig, was muziek met elkaar maken. De samenzang en individueel zingen gaat de bandleden heel goed af. Er werd loepzuiver gezongen. Wat een verhaal. Wat een mooie muziek. Wat een tijd! The sixties!

Met het openingsnummer Eight Miles High van The Byrds beloofde de band dat het een goed optreden zou worden.

Het mooiste moest nog komen: de hele LP Deja-Vu en na de pauze de B-kant. Wat een enthousiasme, kundigheid en plezier hebben deze jongens in hun optreden. Dat het drumstel klonk als ware het een optreden van de Popzolderband (matte klap) daar kan die jongen ook niks aan doen, want dat komt door de akoestiek van dit theater .. / muziekschool.

(blog gaat verder…. ;-)
bertolf, her majesty, muziek, topband, Zeist, slottuin, Woerden, Kloostertuin, optreden, overhaar blog, genoten, crosby stills nash and young, deja vu,
Almost Cut my Hair als dramatisch, emotioneel verscheurende popsong.

Bij het nummer OHIO, sprongen bij mij de tranen in mijn ogen, versterkt door de beelden en geschreven door mijn muziek held: Neil Young.
In 1970 schreef hij dit nummer na het doodschieten van vier studenten in de staat OHIO.. Een protestsong!

Jeetje.. hoeveel van dit soort schietincidenten en terroristische aanslagen, zijn er niet al in mijn netvlies gebrand .. (50 jaar verder)

Juist daarom blijft het ontspannend om de krenten uit de pap te halen, om te genieten van goede, mooie en leuke dingen. Door bijvoorbeeld een leuke avond uit te beleven!
*Teach your children is een van prachtige nummers van de LP Deja Vu op die fantastische LP.

Her Majesty:
Jelle Paulusma << zang, gitaar, orgel, percussie
Bertolf Lentink << zang, gitaar, pedal steel, harpsicord
Diederik Nomden << Wat een held!!  >> zingt, orgel, gitaar, piano
Bauke Bakker << zang, drum, percussie
Dirk Schreuders << zang, bas gitaar
Rasmuzikanten!

4 thoughts on “Teach Your Childeren

  1. Een echte aanrader! Doe je ogen dicht, kruip tegen elkaar aan en je bent weer in de seventies! Bertolf foutloos op pedal steel, en de stemmen van Neil Young en David Crosby zijn niet van echt te onderscheiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: