Kunst van het in evenwicht blijven

De maand februari was er weer één met mooie hoogtepunten. Ik speelde op de maandagavonden voortreffelijke potjes bridge en hoorde dat mijn bridgepartner 80 jr. overgrootmoeder wordt, komende zomer.

Mijn bloedsuiker en cholesterol lang en korte waardes werden geprikt en mijn bloeddruk, ECG en de Echo van mijn hart is bekeken; Mijn lijf blijkt in een voortreffelijke conditie. Dat ik niet doof ben bleek tijdens een huiskamer-concert van singersongwriter JWRoy. De laatste tijd ervaar ik wel minder zicht en dat komt door de zwaartekracht van mijn oogleden/wenkbrauwen. Daar gaat wat aan gebeuren, consult is gepland.
Ik zag en sprak met vriend-innen live en via de telefoon met en zonder beeld, tevens ontving ik lieve mails, lieve kaartjes en berichten en stuurde ze ook.

Het mooie initiatief van hoiUtrecht ondersteun ik en je kunt mij vinden op de verspreiders pagina en een blogpost hierover volgt zsm.

We vierden een zestig jarige trouwerij van de broer van mijn moeder, wat tevens een reünie bleek te zijn.
Ik ging uit eten, uit lunchen en kookte en at dit met en zonder smaak op. Tevens verbleef mijn auto in de garage voor een APK controle en helaas nog geen beurt, want daar had ik niet naar gevraagd, ook hier zijn de spelregels éénzijdig veranderd.
Ik reed naar A’dam en de traject-controle bepaalde dat ik ook deze maand aan het CJIB mijn contributie moet voldoen. Het was ook de dag dat ik gebruik maakte van Valet Parking, het was een prachtdag.
Het boek van Griet op Den Beeck blijkt inderdaad: ‘Vele hemels boven de zevende’.

Twee consulten smeedde ik tot één bezoek in het AZN en leerde dat als je iets vraagt en doorvraagt er veel mogelijk blijkt te zijn.
In het UMCU waar verschillende specialisten met mij meedenken om mijn hobbelige levensweg wat egaler te laten verlopen, voelde ik me thuis. Ik stond stil tijdens het gesprek met mijn neurologe, die mijn naam en dossier nog wist, toen ik haar tegen kwam met een broodje voor haar lunch in haar hand.  Ze zei heel vriendelijk: “Mail of bel me als er iets is, ik wil graag weten hoe het met u gaat?!” zo attent. Waarom blijf ik me toch verbazen over het feit dat zij mij kan herinneren, ik vergeet haar toch ook niet.

Het nationale bevolkingsonderzoek mbt het opsporen van borstkanker doorstond ik en de buurvrouw -zelfde postcode- reed mee terug. Die uitslag krijg ik volgende week. Het drinken van movi-prep onderging ik, in de avond en de vroege ochtend, waarna een moeizame coloscopie volgde. Donderdag en vrijdag werkte de demping van de sedatie nog door. darm ca. poster op de deur.

De uitslag die we kregen van de MDL-arts houdt me nog steeds bezig. Een soort gelijke coloscopie en uitslag kreeg ik in september 2014. Niet goed.
Vanochtend sprak ik mijn huisarts en had ik mailcontact met mijn revalidatiearts. Door hen beiden gesteund, sprak ik telefonisch met de verpleegkundige van de afdeling MDL-oncologie en stelde mijn vragen.
Zij heeft toegezegd dat ze mij op de hoogte gaat houden mbt. de lab. uitslagen van de poliepen en biopten die donderdag jl. daar naartoe zijn gebracht. Zij houdt mijn casus in de gaten en plant een consult in en het hoe en wat verder. Dat de twee verdachte plekken al zijn aangemerkt maakt het weghalen daarvan straks handiger.
Het hoe en wanneer is dus nu nog niet duidelijk, dat hoor ik na het multidisciplinaire overleg via de gespecialiseerde MDLverpleegkundige.

Mijn nieuwe aangepaste schoenen kan ik morgen ophalen. Blauwe, net als de kleur van mijn bril. In Groningen, Assen, Zwolle en Amsterdam zal ik mijn voetafdrukken achterlaten! en gaan we genieten van al het moois.

In evenwicht blijven, blijft een Kunst!

 

 

 

https://www.spierziekten.nl/themas/revalidatie-en-spierziekten/

 

22 thoughts on “Kunst van het in evenwicht blijven

 1. Heftig weer Marjanne …..dan moet je dus weer een ingreep ondergaan begrijp ik……wordt het een darmoperatie? Ik bewonder dat je zo in het leven staat heel veel respect voor jou……heel veel sterkte en groetjes van Maddy

 2. Dat was weer een intensieve maand!
  In wat een medische molen zit je nog steeds, het blijft spannend.
  Maar wat een prachtig motto: ‘In evenwicht blijven, blijft een Kunst!’ en wat geldt dat voor veel mensen. Ze hebben het alleen zelf nog niet altijd door…

 3. Lieve Marjanne,
  Weer een operatie, je doet het toch maar. In evenwicht blijven, een hogere vorm van kunst voor jou. Ik denk aan je en wens dat alles goed komt. Knuffel en houdt ons op de hoogte. Delen=helen!
  Liefs,
  Anke

 4. Lieve Marjanne,
  Wat kun jij het toch weer smeuig vertellen. Ik heb bewondering voor je.
  Heel veel sterkte met de komende ingreep en blijf in evenwicht!!

 5. Ook ik vind het een kunst hoe jij je ervaringen op papier zet, zonder als een slachtoffer over te komen “respect”

 6. Heel leuk beschreven: Een maandje uit het leven van…
  Probeer inderdaad de positieve punten maar te benadrukken. Zoals een bekeuring of zo. Hihi.
  Zullen van de week proberen via internet weer even bij te praten.
  Als je tenminste tijd vrij kunt maken. :-)

  1. Dankje Emile, het is al treurig zat en die positieve kant, maakt me een beter mens. Dat! Ik zal binnenkort eens een zeurblog schrijven.. uitdaging. Want dat kan ik hoor, zeuren.

 7. Marianne wat een verhaal weer!
  Jij kunt zo mooi de worden plaatsen over moeilijke en pijnlijke zaken.
  Ik vind het zo mooi hoe jij ook hier weer mee omgaat, probeer in ieder geval goed in evenwicht te blijven hoe moeilijk ook?.
  Respect en heeeeeel veeeeeeel sterkte!!

 8. Wat een kunst toch weer hè meis om in evenwicht te blijven, dat valt niet mee als je slecht nieuws krijgt. Niet fijn om DAT te lezen maar wel fijn om JOU te lezen!
  Je schrijft het van je af en deelt het met je lezers en tussen de regels verwoord je alles zo positief.
  Je klaagt niet, het is niet saai en ik lees je met plezier en altijd weer benieuwd hoe het met je gaat.
  Een kunst om zo te schrijven, nu de kunst nog vinden om in evenwicht te blijven. Voor een deel heb je dat aardig onder controle, je geniet! Het andere deel heb je niet in de hand en zal de uitslag uitmaken.
  Ik duim en wens je sterkte lieve dappere Marjanne <3

 9. Genieten en in evenwicht blijven, het lijkt bijna eenvoudig zoals je het brengt, ondanks de tegenslagen. Positief blijven is een krachtige keuze, die je altijd zal laten blijven genieten.
  Respect heb ik voor je en sterkte wens ik je X Annette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.